Skip to content

Melkein tzatziki

Tykkää

Tzatziki (1 of 4)

Toivottavasti teillä on ollut mukava ja herkullinen juhannus! Onneksi on vasta lauantai ja leppoisat juhannusvapaat jatkuvat.

Itseäni melkein naurattaa otsikko. Kyseessä on siis melkein tzatziki. Tzatzikia piti tulla, mutta ajatukseni lähti taas harhailemaan ruoanlaittohommissa ja tzatzikin sekaa päätyi vähän muutakin, mitä yleensä tzatzikiin päätyy. Mutta onneksi se ei ole niin tarkkaa, omassa keittiössä saa soveltaa mielin määrin.

Ehkä joku huomasikin tämän lisukkeen jokin aika sitten instagramissa? tein tämän melkein tzatzikin kanssa yrttisiä kebakkoja, huitaisin niiden seuraksi myös edellispäivän tummaa riisiä ja aivan mielettömän hyviä kotimaisia, keltaisia kirsikkatomaatteja.

Tzatziki (2 of 4) Tzatziki (3 of 4)

Turkkilainen jogurtti on niin loistava pohja monelle lisukkeelle ja dipille. Käytän sitä pääasiassa dippi- ja kastikehommiin, välillä kermaviiliä. Esimerkiksi perunasalaatista saa oikein maukkaan jos tekee kastikkeen turkkilaiseen jogurttiin ja coleslaw’ssakin korvaan aina majoneesin jogurtilla.
Tzatziki (4 of 4)

Tästä teille resepti, joka maistuu monen eri ruoan kylkiäisinä, miksei jopa sellaisenaankin. Voisinpa vaikka seuraavaksi dipata tähän melkein tzatzikiin ruisnachoja. Mmm….

MELKEIN TZATZIKI

4 dl turkkilaista jogurttia
1 kurkku
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 kevätsipulinvarsi

TEE NÄIN:

1. silppua kurkku ja sipulit
2. sekoita jogurttiin öljy, sitruunamehu ja mausteet
3. sekoita jogurttiin kurkku ja sipulit
4. sekoita hyvin ja anna maustua ennen tarjoilua
5. tarkista maku ja koristele kevätsipulilla