Skip to content

Kesän coolein drinkki: marjaisa punaviinispritzer

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia ja Social Wines

punaviinispritzer marjoilla (1 of 12)

Voi Suomen kesä! juuri kun postailen teille tästä ihanasta kesäisestä, viilentävästä, coolista drinkki-ideasta, on Suomen kesä päättänyt siirtyä tauolle. Aurinko on hellinyt meitä ihanasti viime aikoina ja niiden säiden (ja yhden terassi-illan) jälkeen ajatuksissa on ollut vain viilentävät, herkulliset juomat.

Olin ensin aikeissa tehdä sangriaa lähestyvän Espanjan matkamme kunniaksi, mutta pyörsin puheeni viime hetkellä, koska mieleni teki sittenkin jotain uutta. Tykkään juoda valkoviinispritzereitä, joten veikkasin tätä tehdessä, että pitäisin tästä punaviiniversiostakin. En olekaan aiemmin moista tehnyt saati maistanut, mutta nyt tiedän että myös punaviinistä voi saada aikaiseksi kevyen kesäjuoman.

Kuten näkyy juoma on tuhdin punainen ja lisäsin lasiin kesän kunniaksi yllinkyllin kauden parhaita marjoja. Tätä juodessa saa janon sammutettua ja tuhdin annoksen vitamiineja kauden marjoista. Juu, tiedän että yleensä alkoholijuomista, tai drinkeistä puhuttaessa ei juuri mainita sanaa vitamiinit tai terveellisyys. Mutta, totta se vaan on, tässä ihanassa kesäjuomassa on paljon tervellisiä ainesosia.

Marjaisassa punaviinispritzerissä käytetty The Original M8 punaviini tehdään Etelä-Australiassa, välimerellisellä Riverlandin viinialueella. Viiniä kehuttiin marjaisaksi, kirsikkaiseksi ja vadelmaiseksi. Ei siis ihme että juomassani on molempia. Jotta juomasta ei olisi tullut liian makeaa, sekoitin siihen marjaisaa vissyä ja salaista asettani sitruunamehua.
punaviinispritzer marjoilla (4 of 12)

Olen raskauden jälkeen juonut todella vähän punaviiniä, sen juominen on jotenkin takellellut, mutta tämä kesäinen ja marjainen punaviinispritzer oli juuri sitä mitä olen kaivannut. Kunhan ne upeat kesäsäät palaavat, aion istua siemailemassa tätä takapihallani minikokin mentyä untenmaille. Voisinpa tehdä kannullisen apukokin kotiinpaluun kunniaksi! en nyt muutenkaan suosittele tekemään tätä laseittain, tämä on nimittäin niin hyvää että joudut ramppaamaan jatkuvasti keittiössä jos teet tätä lasillisen kerrallaan. Uskokaa vaan. punaviinispritzer marjoilla (5 of 12) punaviinispritzer marjoilla (6 of 12)punaviinispritzer marjoilla (8 of 12) punaviinispritzer marjoilla (10 of 12)

Nyt kun marjakausi on kuumimmillaan ja parhaimmillaan, suosittelen lämpimästi muistamaan seuraavan ohjeen ”enemmän on enemmän” eli hullutelkaa juoman kanssa! älkää kitsastelko marjojen ja hedelmien kanssa vaan toteuttakaa villeimmätkin ideat. Tämä juoma vain pitää siitä, että sen kanssa hullutellaan. Siksi tuikkasin omaani vielä koristeeksi basilikaapunaviinispritzer marjoilla (11 of 12) punaviinispritzer marjoilla (12 of 12)

PUNAVIINISPRITZER

1 osa punaviiniä
2 osaa marjavissyä
1-2 tl sitruunamehua
kauden marjoja ja hedelmiä sekä yrttejä

TEE NÄIN:

1. lisää lasiin (tai kannuun, suosittelen kannua) punaviini, vissy ja sitruunamehu, sekoita
2. lisää marjat ja koristeet
3. tarjoile jääkylmänä

 

Valviran ohjeistuksen mukaan postauksessa esiintyvää viiniä ei saa kommentoida. Muut kommentit ovat tervetulleita!