Skip to content

Hunajaiset reidet ja kasviscouscous

Tykkää

Täällä on jälleen oltu kanaruokien huumassa. Edellinen, parmesan-sitruunakuorrutettu kana-postaus oli blogin suosituin postaus pitkään aikaan, ihanaa että sielläkin innostutaan kanaherkuista. Olen rohkaistunut kanaruokien laitossa nyt kun tiedän, että osaan sittenkin tehdä mehevää kanaa. Usein kanaruokani tuppasivat jäämään hieman kuiviksi, mutta kokeilemillani uuniresepteillä lopputulos on ollut loistava joka kerta.

hunajainen kana ja couscous (1 of 3)

Arki-illan ateriaksi tämä oli oikein hyvä, suosittelen ostamaan n. 3 kanan reisipalaa / syöjä, koska luu vie oman osansa. Tai sitten me olemme vain suuriruokaisia apukokin kanssa. Makumaailmassa kohtasivat jälleen hunaja ja sitruuna, mutta ripauksen vauhtia makumaailmaan tuo tuore inkivääri sekä soija.

Couscousta ei ole hetkeen lautasillamme ollut, innostuin pitkästä aikaa kokeilemaan tätä superhelppoa lisuketta kun kaupassa silmiin osui täysjyväcouscous-paketti. Couscous on kyllä aivan superhelppo lisuke, kuudessa minuutissa valmista eikä tarvitse vahtia hellan äärellä kun couscous valmistuu kulhossa kiehuvan veden imeytyessä siihen. Onnistuu siis varsin helposti jopa työpaikan taukotilassa, jos käytössä on vedenkeitin tai mikro.

hunajainen kana ja couscous (2 of 3)

On muuten aivan ihanaa kun on viikonloppu! itsellä meinasivat päivät mennä iloisesti sekaisin apukokin lomaillessa, kun arjella ja viikonlopulla ei ollut mitään eroa. Rakastan arkirutiineja ja olenkin sukeltanut niihin onnellisena tällä viikolla minikokin ja omasta kesäflunssasta huolimatta. Kalenteriinkin on jo ilmestynyt kivoja puuhia loppukesälle ja alkusyksylle. Ensimmäisenä aloittelemme minikokin kanssa vauvauinnilla, muskariinkin lähdemme ja mitäs vielä, tekeminen ei tältä mammalomalaiselta lopu. Viikonlopuista tekee nyt erityisiä se, että silloin saamme nauttia minikokin kanssa apukokin seurasta aamusta iltaan.

Mutta siis, takaisin niihin reisiin! olen tehnyt kanan reisipaloista nyt useamman kerran ruokaa ja julistan sen tämänhetkiseksi suosikkiosaksi kanasta. Jatkoa seuraa varmasti, meillä on (tai ainakin minulla) aikamoinen kanavaihe menossa.

hunajainen kana ja couscous (3 of 3)

HUNAJAISET REIDET JA KASVISCOUSCOUS

 

2 hengelle

hunajaiset reidet

6 kanan reisipalaa
suolaa
1,5 tl raastettua inkivääriä
0,5 dl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 rkl soijaa

kasviscouscous

2 dl couscousta
2 dl vettä
2 pientä porkkanaa kuutioituna
1/4 paprika kuutioituna
1 dl kaalia suikaloituna
öljyä paistamiseen
1/2 sitruunan mehu
oliiviöljyä maustamiseen
suolaa ja mustapippuria
fetajuustoa murennettuna

TEE NÄIN:

1. asettele kanan reisipalat uunivuokaa, mausta suolalla
2. lämmitä uuni 180 asteeseen
3. sekoita kanojen marinadi: inkivääri, oliiviöljy, mustapippuri, sitruunamehu, valkosipulinkynnet ja soija
4. kaada marinadi kanojen päälle
5. paista kanoja uunin keskitasossa 180 asteessa n. 30-40 minuuttia
6. kun kanat ovat melkein valmiit kuutioi kasvikset couscousiin
7. kuullota kasviksia pannulla öljyssä hetki
8. keitä vesi couscousiin ja kaada couscous isoon kulhoon
9. lisää vesi couscousin sekaan, anna vetäytyä n. 6 minuuttia
10. lisää lopuksi kasvikset
11. mausta couscous vielä sitruunamehulla ja oliiviöljyllä
12. murenna lopuksi päälle feta


38 Comments

 1. Meillä tykätään kans tosi paljon kanasta ja meillä sen kulutus on oikeestaan kasvanut viime aikoina kun eettisempiä vaihtoehtoja on tullut helpommin saataville.

  • Anne

   Totta! on kyllä kiva että parempiakin vaihtoehtoja on nykyään tarjolla 🙂

 2. Meillä syödään paljon broileria, monta kertaa viikossa. Uudet reseptit ovat tervetulleita. Mukavaa viikonloppua ja mammalomaa!

  • Anne

   Kiitos Peggy! 🙂

 3. Kuulostaa hyvälle, inkivääri ja hunaja toimii aina! Meilläkin syötiin tällä viikolla ahkerasti kanaa, sillä ostin yhden kokonaisen grillatun ja tein siitä lopulta kolme eri ruokaa + haarukoin lounaaksi. Koirakin sai vielä jämät 🙂

  • Anne

   Oho, no teillä on tosiaan syöty kanaa! 😀

 4. 3 reisipalaa per ruokailija kuulostaa paljolta! Mutta sä imetät, joten ihan normaalia 😀 Mä muistan vauvavuodesta sen, että jos joskus tuli hetki että ehti syödä kunnolla niin vedin niin paljon kuin ehdin. Ikinä et tiennyt koska saa ruokaa seuraavaksi 🙂

  Tykkään myös kanasta ja valmistan sitä välillä. Mun suurin ongelma kanan kanssa on eettisyys. Meidän lähikaupasta ei saa kuin tehotuotettua broileria. Saisikohan jostain tilattua kokonaisia luomukanoja pakastimeen… Pitää selvittää, koska näistä sun resepteistä tulee kyllä taas kanahimo 🙂

  • Anne

   Haha, on se sitten vissiin paljon! 😀 se tuntui vaan syödessä aika pieneltä määrältä, luut kun on mukana ja kaikki 😉 mutta joo, syötävä on kun pystyy – ja kunnolla.

 5. On kiva, kun nykyään on kanaakin saatavissa erilaisia paloja. Meillä on kovasti tykästytty noihin reisipaloihin, tosin useimmiten ne tehdään meillä luuttomista paloisa, kun tuntuvat paremmin uppoavan muksuihin.
  Minä myös olen yrittänyt miettiä tuota eettisyyttä. Olen tehnyt kompromissin eli ostan luomua, kun sopiva osuu eteen (esim. nettiruokakaupoista löytyy useimmiten ja välillä kokonaisinakin) ja sitten muuten on merkiksi valikoitunut Naapurin maalaiskananpojan tuotteet. He ainakin väittävät, että kananpojat elävät pidempään ja vapaammin ja väljemmin… Suunta siis ainakin oikea.

  • Anne

   Juu, kana ei kyllä ole se eettisin valinta 🙁 onneksi parempiakin vaihtoehtoja on koko ajan enemmän saatavilla 🙂

 6. Test

  • Testaan, kun kommentit eivät melkein koskaan meinaa tulla läpi. Yritin tuossa jo eiemmin kirjoittaa, että nauratti, kun näin ensin vain otsikon tästä postauksesta. Mietin, että jaatkohan nyt meille jonkun hyvän vinkin miten saadaan hunaiset reidet. Ei vaan, kiva kun löytyy uusia kanareseptejä, niitä ei voi olla koskaan liikaa. Meilläkin nimittäin on nyt joku kanavaihe päällä ja kana tulee syötyä aika useasti.

   • Anne

    Haha, mietin jälkeenpäin itsekin että kukakohan tuohon postaukseen päätyy jos hakusana olisi hunajaiset reidet 😀

 7. Olipas hauska otsikko tällä postauksella! Viime viikolla pitkästä aikaa söin kylässä ”reisiä” ja kyllä maistuikin hyvälle pitkästä aikaa. Tämä resepti tuli just sopivaan aikaan, kokeilinkin sun ohjeella hunajaisia reisiä couscousin kera. Kiitos! 🙂

  • Anne

   Haha, kiitos Pauliina! joskus on pakko vähän yrittää otsikoinnin kanssa kun ne tuntuu olevan aina niin asiallisia 😀

 8. Kolme reittä per naamari, aaaapua 😀 Mutta aivan tosi herkullisen kuuloinen resepti! Ostin just Rekosta kokonaisen kanan ja pohdin, josko siitä saisi tehtyä jotain tällaista ihanan hunajaista ja inkivääristä. Vaatii vaan pitkän keittoajan se tipunen, mutta uskon, että maku on kohdillaan!

  • Anne

   Hups, eli oon siis virallisesti ahmatti kolmella reidellä? 😀

 9. Ihana ohje, talteen menee! Meillä ei syödä lainkaan sikaa joten aika nauta-kana-kala-linjalla mennään. Kesä virossa jätti vielä tuon naudan pois ja kana/broileri oli se käytetyin, ja nyt tuntuu että aivan kaikki on jo kokeiltu mutta eipä olekaan.
  Ensi viikolla hunajaisia reisiä, (naurattaa tuo Sarin kommentti 😀 ) nam!

  • Anne

   Muakin naurattaa Sarin kommentti 😀

 10. Kanaruokaa tulee välillä syötyä vähän liian paljon, ehkä jo kyllästyttää…mutta tämä resepti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

  • Anne

   Meillä tuntuu olevan päinvastainen ongelma, mutta veikkaan jos tämä tahti jatkuu niin tarvitaan mekin pientä kanataukoa jossain vaiheessa 🙂

 11. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Mun uusi lisukesuosikki grillatulle kanalle on sitruuna-pistaasi couscous. Tätä kasviscouscousiakin voisi kokeilla!

  • Anne

   Kiitos, ihana idea tuo sitruuna-pistaasicouscous, kokeilen! 🙂

 12. Couscous on kyllä todellista arjen pikaruokaa ja hyvää myös lounaslämmitteisenä seuraavana päivänä. Reseptin otsikosta isot hymyt 🙂

  • Anne

   Totta! nytkin kaapissa eilen keiteltyä couscousia lounaaksi tänään 🙂

 13. Kyllä kelpaisi tällaiset reidet mullekin! Sitruunan, inkiväärin ja hunajan kanssa harvemmin menee pieleen <3

  • Anne

   Totta, täyden kympin raaka-aineet! 🙂

 14. Mieti, kun olisit vielä lisännyt otsikkoon sanan mehevät. Mehevät, hunajaiset reidet – se oli siinä, Google-hakujen menestyjä 😀
  Mutta oikeasti, olen luopunut esim. rintaleikkeistä kokonaan, niistä en saa aikaan kuin kuivaa kamaa. Reidet ja paistileikkeet, mikä on käytännössä sama asia ovat meillä useimmiten ostettu osa kanasta. Varsinkin nykyään, kun meidän vakikauppa myy Naapurin kanaa.

  • Anne

   Haha, totta! kiitos Jonna, ensi kerralla sitten vielä raflaavampi otsikko 😉

 15. Olen myös itse kunnostautunut kanaruoissa tämän kesän aikana. Tykkään valmistaa nimenomaan vähän rasvaisempaa lihaa olevia kanapaloja esimerkiksi grillissä. Täytyykin kokeilla tätä uunireseptiä, josko siitä saisi hyvän valmistusvaihtoehdon talven varalle.

  • Anne

   Kiva, että muutkin on innostuneet kanasta 🙂 kanan grillaus on vielä vähän hakusessa, mutta ehtii tässä vielä harjoittelemaan sitäkin.

 16. Kana on ollut jotenkin nyt tosi pitkään paitsiossa, mutta aijai, että kuulostaakin hyvältä. Itse suosin nimenomaan nahallista ja rasvaisempaa ja mielellään juuri sitä luussa kiinni olevaa lintua – siinä sitä makuakin on tosiaan vielä jäljellä <3

  • Anne

   Juuri näin, samoilla linjoilla täälläkin 🙂

 17. Olen tullut pikkuhiljaa siihen tulokseen, että hunaja on ratkaisu kaikkeen! Kuulostaa ja näyttää ihanalta tämä!

  • Anne

   Mietin aamulla samaa kun nostin lusikallisen hunajaa kahvikuppiin aamukahviin, hunaja <3

 18. Hunajaa ja inkivääriä eli ei voi mennä pieleen, nam!

  • Anne

   Kiitos Heidi :*

Kommentointi on suljettu.