Skip to content

Samasta padasta: pitkään haudutettu tomaattikastike

Tykkää

Syksy ei ole kunnolla vielä edes päässyt ajatuksiin, kun julistan täällä jo että yksi syksyn mielenkiintoisimmista keittokirjoista on rantautunut keittiöömme! Outi Väisäsen ja Elvi Ristan kaunis, informatiivinen ja mainioita reseptejä pullollaan oleva Samasta padasta– kirja lupaa kannessaan huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja koko muullekin perheelle.

Vaikka tämä blogi ei muutukaan vauvablogiksi, on vauvojen ruokailu meille ajankohtainen aihe kotosalla tällä hetkellä ja saatan siitä hieman täällä kertoillakin. Ensimmäiset maistelut on tehty, minikokki on ihastunut avokadoon ja bataattiin. Äiti nauttii kun pieni poika tykkää syödä eri makuja ja istuu ruokapöydän päässä perheen kanssa ruokailemassa jalat vispaten. Hän tietää, että kun pääsee ruokapöydän päässä olevaan kaukaloon, on tiedossa herkkuja. Uskon, että osa minikokin herkutteluistakin päätyy tänne blogiin välillä, etenkin jos koko perhe päätyy syömään jossain vaiheessa samoja ruokia.

Samasta padasta on siitä mainio kirja, että ruoat maistuvat tosiaan koko perheelle. Ainakin minulle ja apukokille maistui pitkään haudutettu tomaattikastike, jota tein heti samana iltana kun sain kirjan käsiini. Kirjan julkkareissa, joissa käväisin minikokin kanssa, tarjottiin kirjasta linssimuhennosta ja se vei myös kielen mennessään. Uskon siis, että ennen kuin minikokki kasvaa syömään samaa ruokaa kanssamme, me syömme apukokin kanssa herkkuja tästä kirjasta.

tomaattikastike samasta padasta (1 of 4)

Ei ehkä kovin yllättävä valinta pastaa rakastavalta bloggaajalta valita kirjan ensimmäiseksi testireseptiksi tomaattikastike ja spagettia. Olen kyllä kovin ennalta-arvattava välillä! resepti houkutteli helppoudellaan ja siitä sai ruokaisan illallisen kahdelle aikuiselle.

Poistin alkuperäisestä reseptistä sipulin, koska apukokki välttelee sitä tällä hetkellä, mutta lisäsin paheellisesti paistettua, silputtua pekonia sekaan. Ai että, pekoni on kyllä niin hyvää.

tomaattikastike samasta padasta (2 of 4)

Lämmin suositus tälle kauniille ja käytännölliselle kirjalle, joka on kirjoitettu ihanasti (luin hartaudella kaikki välispiikit reseptien välissä) ja on helppokäyttöinen sekä selkeä, tärkeitä pointteja tuoreelle äidille.

Alla oleva resepti on siis meidän perheen versio alkuperäisestä reseptistä, muutamilla tuunauksilla.

tomaattikastike samasta padasta (3 of 4)

 

PITKÄÄN HAUDUTETTU TOMAATTIKASTIKE PEKONILLA

 

2 hengelle

4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
2 tlk (á 400 gr) tomaattimurskaa
1 rkl balsamicoa
2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa

lisäksi

täysjyväspagettia
raastettua parmesanjuustoa
tuoretta basilikaa silputtuna
oliiviöljyä
1 pkt pekonia

TEE NÄIN:

1. silppua valkosipuli
2. lämmitä paistinpannu miedolle lämmölle ja lisää öljy, kuullota valkosipulisilppua pannulla n. 15 minuuttia, varo etteivät ne pala
3. sekoita pienessä kulhossa mausteet: mustapippuri, balsamico, sokeri ja oregano
4. kaada tomaattimurska pannulle, sekoita
5. lisää mausteet
6. anna porista keskilämmöllä ainakin 30 minuuttia, mitä pidempään, sitä parempi
7. paista toisella pannulla pekoni rapeaksi ja silppua se
8. keitä pasta suolavedessä kypsäksi
9. sekoita tomaattikastike, spagetti ja pekonimuru kattilassa
10. sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä, silputtua basilikaa ja raastettu parmesanjuusto


39 Comments

 1. Heli/Beachhousekitchen

  Ai että on makea tuo ruokakirja, uskoisin että aletaan ihan resepti reseptiltä testaamaan ohjeita! Ihan parasta, että ei tarvitse montaa ruokaa tehdä, vaan koko perhe saa samasta padasta kirjaimellisestikin aina ateriansa. Huomenna tehdään sormispaghettia…; )

 2. Tätä kirjaa olen odottanut kovasti. Ehkä meilläkin kohta päästään syömään. Luin, että isoimman hypyn terveellisyydessä huonoon suuntaan ihmisen ruokavalio ottaa silloin, kun taapero siirtyy syömään muun perheen kanssa samaa ruokaa. Sen kun onnistuisi välttämään.

 3. Tomaattipasta on mun lemppari, tehdään sitä usein arkena. Ohje on joka kerta hieman eri, se mitä sattuu kaapissa olemaan. Pekoni sopii sekaan kyllä todella hyvin! Mutta ihan sellaisenaankin tomaattipasta on yksinkertaisen hyvää 🙂

  • Anne

   Totta, tykkään tomaattikastikkeesta / pastasta ihan sellaisenaankin 🙂

 4. Ihana tuo kirjan kansikuva!

  Meillä on koitettiin toteuttaa tuota saman padan periaatetta kaikkien kolmen muksun kanssa. Se onnistuikin hyvin siihen saakka, kunnes he päättivät, ettei kaikki ruoka olekaan hyvää (eli noin 30min aloittamisesta)… 😉

  Kyllä meillä vieläkin tehdään yhtä ruokaa koko perheelle, mutta olen todennut ”palapeliperiaatteen” toimivan ehkä samaa pataa paremmin. Siksi eilenkin oli pöydässä tarjolla risottoa ilman katkarapuja, katkarapujen kera ja katkaravuilla +hummerinpaloilla… Jokainen söi hyvällä halulla. Säästi hermoja, eikä oikeasti ollut edes kovin paljon työläämpää kuin sen yhden padan tekeminen. Samoin salaatit tehdään välillä pöydässä kooten suoraan lautaselle.

  Meillä asiaa tietysti auttaa sekin, että kaksi isointa jo osallistuvat itse kokkaukseen ”täysivaltaisina” (lue: veitset,uuni ja hella sallittu), joten jos ei perusruoka kelpaa niin joutuvat itse tuunaamaan…

  • Anne

   Eikö, niin söpö 😀

   Hauska idea tuo palapelikokkaus, pistän muistiin tulevaisuuden varalle. Kuka tietää minkälainen ruokailija tuosta minikokista tulee 🙂 ihanaa kun teillä osallistutaan jo kokkaamiseenkin, sen ilon ja tekemisen haluaisin itsekin saada välitettyä minikokille iän karttuessa.

 5. Minun pitäisi alkaa ottamaan enempi esille reseptikirjoja että saisi vaihtelua ruokiin, tahtoo ruoanlaitto mennä tylsää samaa rataa päivästä toiseen. 😉

  • Anne

   Keittokirjoista saa kyllä niin kivasti inspiraatiota, vaikka tuntuu että suurimmaksi osaksi ideat löytyy puhelimen kautta blogeista nykyään 🙂

 6. Onpa kaunis kansikuva tässä kirjassa! Houkuttelee heti lukemaan. Tällä hetkellä sopis monelle ystävälle lahjaksi, pitää laittaa muistiin lahjaidiksiin. Monia keittokirjoja tulee itse lueskeltua ihan muuten vaan, niissä on niin mielenkiintoisia tekstejä ja kauniita kuvia.

  Pekonin silppuaminen tomaattikastikkeen joukkoon on loistava idea! Tomaattikastiketta teen usein miten milloinkin, nyt voisin kokeilla seurailla tätä reseptiä, ja heittää joukkoon myös pekonia. Kiitos reseptistä! Pastaruuat ovat meillä suosittua safkaa ja maistuvat kaikille syöjille. Se on kiva!

  • Anne

   Keittokirjat on kyllä ihan parhaita lahjoja, tykkään itsekin antaa niitä 🙂 ja niihin on kiva palata itsekin kun niitä on hyllyssä, joskus sitä oikein havahtuu, että ”hei, mullahan oli se loistava kirja, ehkä sieltä keksii mitä seuraavaksi syödään” 🙂

 7. Hyvällä tomaattikastikeeell pääsee pitkälle. Siihen onkin hyvä sitten lisätä ( pekoni, nam) elementtejä. Huomasin juuri, että enpä ole koskaan tainnut tomaattikastikkeeseen lisätä pekonia. Miksiköhän en tätä mainiota asiaa ole huomannut?!

  • Anne

   No nyt Sari sun täytyy korjata tilanne mahdollisimman pian. Pekoni <3

 8. Pekoni ja pasta <3 Meillä syödään paljon pastaa ja joskus sitä tehdään yhdessä lasten kanssa. Tomaattikastike kruunaa aterian. Näyttää mielenkiintoiselta kirjalta ja hauska kansikuva! En ole vielä tutustunutkaan siihen…

  • Anne

   Eikö olekin hauska kansikuva? mitä meillä on nyt nähty jo soseiden kanssa, tulee meidän minikokki näyttämään samalta jonkun ajan päästä kun päästämme hänet pastakulhon äärelle..

 9. Tosi kiva kirjaidea! Meillä on kersat syöneet ekasta kiinteestä annoksestaan pääsääntöisesti samaa ruokaa kuin muutkin ja hienoa, että on aiheesta on nyt oikeen kirjakin.
  Ja kyl vaan pekoni sopii ihan kaikkeen. 😉

  • Anne

   Pekoni on kyllä loistava raaka-aine kun sitä voi laittaa lähes mihin vaan 🙂 ja onpa kiva kun teillä on ruokailtu ”samasta padasta” heti alusta alkaen, helpottaa varmasti arkea.

 10. Tulipas sopivaan aikaan teille tämä kirja.
  Helppokäyttöisyys ja selkeys on varmasti hyvä juttu silloin jos/kun öitä on tullut valvottua muutamakin putkeen.

  • Anne

   No aivan nappiin meni ajoitus tällä kirjalla 🙂 ja jokunen yö tässä on tullut valvottua, silloin ei kovin mutkikkaita ohjeita kannata yrittää tavata.

 11. Olipa kiva lukea tästä kirjasta, kun se on tuolla Instassa paljon vilahdellut ja olisi meillekin hyvin ajankohtainen. Avokado on muuten meidänkin muksun ykkösherkkuja ja samoin tomaattipohjaiset pastat. Meillä seuraava haaste on ottaa proteiinien määrä tarkkailuun, sitä kun tulee syötettyä niin helposti liikaa. Mies aikoikin ensi viikolla paneutua syvemmin kasvisruokien maailmaan. Ehkä tämä kirja auttaisi inspiraatiossa? ????

  • Anne

   Helinä, varmasti auttaa! tein tällä viikolla linssipataa kirjasta ja oli tosi hyvää, suosittelen lämpimästi 🙂

   • Tuossa oli muuten alun perin yksi kysymysmerkki ja sitten joku hymiö. 😀 Ihan noin kiivaasti en odottanut vastausta tuohon kysymykseeni. 😀

    • Anne

     😀 😀

 12. Pekoni kyllä antaa sen viimeisen silauksen moneen ruokaan.

  • Anne

   Ehdottomasti, en nyt äkkiseltään keksi mihin pekoni ei sopisi…

 13. Mitä enemmän ruokakirjoja putkahtelee joka tuutista, sitä tärkeämmäksi tulee mulle se, että kirja on luettava, hyvin kirjoitettu, kiinnostavin tarinoin tai tietoiskuin. ”Välispiikit” tekee keittokirjan(kin)!

  • Anne

   Mari, totta! ei enää pelkät reseptit riitä, on ihana lukea tarinoita reseptien välissä tai niiden takaa. Esim. Toscana-keittokirja on siitä aivan mieletön kun se on pullollaan kiinnostavia tarinoita ja lisäksi herkullisia reseptejä. Keittokirja(kin) voi olla elämys eikä vain reseptipankki 🙂

 14. En ole tyyliin koskaan tehnyt lapsille erikseen omia ruokia, en edes ymmärrä miten joku ehtisi! Toki kun lapset olivat pieniä niin tein samasta ruokapohjasta (samasta padasta, heh) vauvalle ja muille. Otin vauvalle ruokaa sivuun, lihaa vauva tarvitsee vain teelusikallisen jos sitäkään, lisäsin nestettä ja sur sur sauvasekoittimella mössöksi. Aikuiset voivat sitten tarpeen tullen lisätä suolaa pöydässä. Kuulostaa kyllä loisto-opukselta!

  • Anne

   Tää vauvaelämä ruokineen sun muineen on kyllä jännää, kiva nähdä miten meidän perheen ruokarutiinit muodostuvat 🙂

 15. No tässä kyllä tulee vauva-aikaa ikävä, kun kattoo tuota kansikuvaa. Nauti siis Anne täysin rinnoin. Kohta ne on 5 vuotiaita. Ja 12. Apua!

  • Anne

   Eiiii, älä Nanna sano noin! aika lentää vauvojen kanssa, ihan kauhistuttaa tää tahti :O mutta nautin, on tämä aivan ihanaa aikaa 🙂

 16. Tätä kirjaa odotan kovasti, postissa tulossa. Niin ihana tuo kansi ja mahdottoman herkullisia maistelupaloja näkynyt somessa.
  Ihan parasta aikaa se syöminkien aloittaminen 🙂

  • Anne

   Kansikuva on kyllä supersuloinen 😀 on kyllä tosi mielekiintoista aikaa kun vauva alkaa syömään muutakin, kiva nähdä mistä tykkää ja mistä ei 🙂

 17. Nam! Sain tämän kirjan myls, vaikka en ehtinytkään julkkareihin. Ohjeista ihastuin munakoisovuokaan, sen tulen varmasti testaamaan. Muuten kirja päästyy lahjaksi veljeni perheelle, jotka juuri saivat pienokaisen. Meidän lapset vetelevät jo sushia ja tartaria 😀

  • Anne

   Nauroin ääneen kun luin teidän neidin päiväkotiin tutustumisesta 😀 hyvä maku teidän lapsilla!

 18. Ihanaa vauva-aikaa, melkein haikeus iskee. Meidän Pikku Murut kun on jo 10 ja 12, niin alkaa ruokapuoli helpottumaan, mutta ei halpenemaan. Herran jestas minkä kokoisia annoksia 12-vuotias poika syö. Spagettia ja kastikettakin saa tehdä saavillisen 🙂

  • Anne

   Kiitos, on tämä vauvakuplassa eläminen kyllä niin ihanaa <3 ollaan muuten apukokin kanssa kauhisteltu, että syököhän tuo pieni murunen meidät vanhempana vararikkoon kun olen kuullut muualtakin että nuo kasvavat pojat syö aikamoisia määriä 😀

 19. Musta se on kyllä ihanaa, kun lapset syövät aikuisten kanssa samaa ruokaa – eikä tarvitse kokata lapsille erikseen. Tuo pasta on houkuttelevan näköistä, namskis! <3

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  • Anne

   Sanos muuta, kuulostaa ainakin arkea helpottavalta jutulta että koko perhe syö samaa 🙂

Kommentointi on suljettu.