Skip to content

Mehevä omenapiirakka kardemummalla

Tykkää

mehevä omenapiirakka (1 of 3)

Muutaman kerran vuodessa naapurin pihassa houkuttelee jokin, mitä meillä ei pihassa ole. Se on omenapuu!

Samoin kuin raparperipiirakka, kuuluu omenapiirakka kesäperinteisiin. Ilman sitä ei pärjää ja joka vuosi se on pakko leipoa.
mehevä omenapiirakka (2 of 3)

Tänä vuonna meillä tehtiin vuoden ensimmäiseksi omenapiirakaksi peltiomenapiirakka, koska pellillinen omenapiirakkaa kuulosti paremmalta kuin yksi omenapiirakka vuoassa. Syöjiäkin oli enemmän kuin kaksi, saimme sunnuntain kunniaksi minikokin mummin ja kummin kylään kahvittelemaan. Kahvipöytään on kiva leipoa itse, jos se vain ajallisesti on mahdollista, ja tämä omenapiirakka on kyllä niin helppo ja nopea tehdä, että vaikka ajallisesti tekisi tiukkaa, väitän että tähän löytyy aikaa.

Olen ollut kaurajauhojen fani jo jonkin aikaa ja tähänkin piirakkaan laitoin kaurajauhoja. Hellapoliisin alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pelkkiä vehnäjauhoja, puolitin niiden määrän ja korvasin puolet kaurajauhoilla. Aiemmin kesällä leivoin kaura-mustikkaruutuja ja raparperipaistosta inkiväärillä. Kaurajauhoissa on vain sitä jotakin, ne maistuvat ihanalle taikinoissa ja leivonnaisissa. Pienenä twistinä lisäsin pohjaan vielä kardemummaa ja vaniljasokeria, oikein maukas yhdistelmä.

Tästä piirakasta tuli supermehevä, se vain parani seuraavana päivänä vaikka usein leivonnaiset ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina. Vaniljakastiketta päälle ja ahmm… kuppi kahvia kaveriksi ja aika täydellinen päiväkahvihetki on valmis.

Tein piirakan kaupasta löydetyillä kotimaisilla omenoilla, haaveena on että seuraava piirakka on tehty äidin mökiltä saaduista omenoista, jos satoa tänä vuonna tulee. Pidetään peukkuja hyvälle omenasadolle!mehevä omenapiirakka (3 of 3)

MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA

1 pellillinen

 

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl ruokaöljyä
1,5 dl maitoa
5-6 kotimaista omenaa
2 rkl ruskeaa sokeria

TEE NÄIN:

1. vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi
2. sekoita kuiva aineet kulhossa
3. lisää kuivat aineet sokeri-kananmunavaahtoon
4. sekoita maito ja ruokaöljy, lisää ne taikinaan
5. lämmitä uuni 225 asteeseen
6. viipaloi omenat (kuorineen)
7. kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille
8. lisää viipaloidut omenat
9. ripottele päälle ruskeaa sokeria
10. paista uunissa n. 13-15 minuuttia, meidän uunissa riitti 13 minuuttia


9 Comments

 1. Nam,omenapiirakat maistuvat aina:)

  • Anne

   No kyllä, ihana aika vuodesta 🙂

 2. Terhi

  Meillä on supervanha omppupuu pihassa ja joka toinen vuosi se tuottaa järettömän määrän omppuja, kuten tänä vuonna. Ollaan tehty mehuja, pakastettu ja leivottu piirakkaa….saapa nähdä mitä tänä vuonna keksii mutta kuola valui kyllä kun näin tämän kuvan 😉

  • Anne

   Voi teitä onnekkaita! oma omenapuu olisi ihana 🙂

  • Anne

   <3 omenapiirakka <3

 3. Tätä aion testata tänään. Upean näköistä.

  • Anne

   Ihanalta näytti sinunkin omppupiirakkasi Instagramissa 🙂

Kommentointi on suljettu.