Skip to content

Perusasioiden äärellä: punaherukkamuffinit

Tykkää

Olen ollut viime aikoina todella inspiroitunut eri keittokirjoista. Olen kaivanut isosta kirjapinosta opuksia, selaillut niitä hullunkiilto silmissä ja suunnitellut ruokia, leivonnaisia, haaveillut ja huokaillut. Olisipa aikaa kokata kaikki korvamerkityt reseptit kaikista kymmenistä kirjoista, jotka omistan.
Tilatessani apukokilta hänen bravuuriaan, Safkaa skideille-kirjan peltipizzaa, selailin kirjaa pitkästä aikaa hieman enemmän (sain kirjan huhtikuun alussa, silloin elettiin niin vahvasti vauvakuplassa että en muistanut kirjasta kuin peltipizzan, jota apukokki teki minulle silloin ensimmäisen kerran). Kirja on pullollaan kivoja ja helppoja reseptejä, jotka inspiroivat minua juuri nyt. Uskon että kaikille keittokirjoille on aikansa ja paikkansa, nyt oli tämän kirjan aika puhutella minua ja siivittää minut jälleen kerran leipomisintoon.

Leipomisintoni alkaa kyllä lähteä vähän käsistä, apukokkikin yritti sanoa että ei joka päivä tarvitsisi leipoa, mikä on kyllä ihan totta. Mutta kun.. tekee mieli leipoa koko ajan! huomaan että sama huuma on siellä ruudunkin takana, viime viikolla postaamani vadelma-suklaajuustokakku ja omenapiirakka olivat valtavan suosittuja postauksia.

punaherukkamuffinit (3 of 4)

Palasin tällä kertaa perusasioiden äärelle ja leivoin muffineja. Samana päivän leivoin minikokin avustamana jonkin sortin omenamuffineja jollain reseptillä soveltaen ja niistä tuli.. ei kovin hyviä. Päätin siis toisella leivontakierroksella luottaa tuttuun ja turvalliseen, nappasin Safkaa skideille-kirjasta perusreseptin muffineihin, lisäsin niihin reilulla kädellä vaniljasokeria ja punaherukoita ja tadaa – hyvää tuli!

punaherukkamuffinit_rev (4 of 4)

 

PUNAHERUKKAMUFFINIT

12 muffinia

125 gr voita sulatettuna
100 gr sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl punaherukoita

TEE NÄIN:

1. vaahdota voi ja sokeri
2. lisää munat
3. sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe
4. lisää jauhosekoitus taikinaan
5. lämmitä uunia 225 asteeseen
6. levitä pellille leivinpaperi ja muffinivuoat
7. lisää taikinaa vuokiin, n. 2/3 täyteen
8. ripottele päälle punaherukat
9. paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia


4 Comments

 1. Onpa täydellisen näköiset loppukesän muffinssit! Näitä täytyy tehdä viikonlopun aamupalalle 🙂

  • Anne

   Aamupalajälkkärit <3

 2. Tiia

  Törmäsin tänään blogiisi ja WAU!! Blogi täynnä herkullisia reseptejä, mistä löytää kyllä aivan uudenlaista motivaatiota ruuanlaittoon! Melkein kaikki reseptit on lisäksi terveellisiä, yksinkertaisista raaka-aineista, joita pystyy ostamaan pienelläkin budjetilla.

  Heti huomenna lähtee kyllä testiin muutamia reseptejä, KIITOS! :’)

  • Anne

   Iso kiitos Tiia ihanasta kommentista, kiva kun löysit tänne 🙂

Kommentointi on suljettu.