Skip to content

Luksusta aamuihin: kaurapaistos banaanilla ja marjoilla

Tykkää

Olen viime viikkoina bongaillut bloggajakollegoiden blogeista ihania kaurapaistoksia ja korvamerkinnyt ne itselleni testiin, nyt tuntuu että blogit oikein pursuavat ihania reseptejä joita haluaisin päästä kokeilemaan.

Yhdistin tässä reseptissä Veeran ja Sarin paistokset sekä tuunasin niitä hieman, jätin mm. kananmunan ja leivinjauheen pois. Veera oli höystänyt omansa luumuilla ja kookoksella, Sari puolestaan vaniljauutteella ja mustikoilla (apuaaa, tajusin juuri että unohdin laittaa paistoksen päälle siemenet – lempparini! voi näitä äitiaivoja nykyään…). Gluteenittoman tästä saa käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita tavallisien sijaan.

Suosittelen tsekkaamaan ylläolevista linkeistä myös heidän paistoksensa, aivan ihania nekin. Tehkää tekin kolmesta eri paistoksesta oma muunnelmanne ja tulkaa huikkaamaan kommenttiboksiin mitä saitte aikaiseksi, olisi kiva kuulla eri variaatioista.

Puolitin reseptien määrät ja silti paistosta tuli aikamoinen satsi, söin kyllä kiltisti lähes kaiken apukokin avustuksella ja paistosta jäi hieman ylikin. Kokeilenpa miltä se maistuu seuraavana päivän, esim. turkkilaisen jogurtin kanssa. Ja siis, miksei tästä olisi jonkin aterian jälkiruoaksikin, lorautat vain päälle vaniljakastiketta!

kaurapaistos (1 of 2)

Niin, kyllä. Muistin kuvata ruoan vasta kun siitä oli kaavittu jo 3/4 parempiin suihin!  kaurapaistos (2 of 2)

Paistos oli vähän kuin sunnuntaiaamiaisemme jälkiruoka, banaani toi siihen vaniljasokerin kanssa ihanaa makeutta, pakastimesta kaivetut mustaherukat hapokkuutta, kaurahiutaleet ja maito sekä kookossiirappi pehmeyttä. Ai että, miten helpolla sitä voikaan aamuisin päästä! tämähän syntyy periaatteessa nopeammin kuin tavallinen kaurapuuro, eikä tätä tarvitse vispailla ja vahtia. Keitän nimittäin aamupuurot aina maitoon ja joskus tuon vilkkaan minikokin kanssa pääsee maito kärvähtämään pohjaan.

Ja hei, jos olette pohtineet mistä sitä kookossiirappia saa, jota aina välillä käytän resepteihini, niin ainakin S-Marketeista näyttäisi löytyvän!

KAURAPAISTOS BANAANILLA JA MARJOILLA

1 vuoallinen

3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl maitoa
1 banaani muussattuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 dl juoksevaa hunajaa tai siirappia (käytin kookossiirappia)
0,5 dl marjoja, esim. mustaherukoita

TEE NÄIN:

1. muussaa banaani
2. sekoita kaurahiutaleet, vaniljasokeri ja kaneli
3. kaada hiutale-maustesekoitus uunivuokaan
4. sekoita muussattu banaani, maito ja hunaja / siirappi
5. kaada banaani-maito-siirappiseos vuokaan, sekoita
6. lisää päällimmäiseksi marjat
7. paista uunin alatasolla 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin sävyn


2 Comments

  1. Campasimpukka

    Tämmöiset ohjeet ovat aivat ihania!

    • Anne

      Eikös? juuri sujautin jääkaappiin erän odottamaan aamua ja uunia 🙂

Kommentointi on suljettu.