Skip to content

Pikaruokien aatelia: inkiväärilohi & valkosipulipavut

1

inkiväärilohi (2 of 2)

Ennen minikokkia meillä kokattiin arkena nopeasti ja viikonloppuna ajan kanssa. Maailmankirjamme menivät sen verran sekaisin minikokin syntyessä, että tuntuu että välillä hauduttelen possua pitkään ja hartaasti keskellä viikkoa ja viikonloppuna syödään nopeasti valmistuvia ruokia. Ei toki aina näin, mutta viime aikoina olen huomannut tällaisen ilmiön. Ehkä se johtuu siitä, että kun vihdoin viikonloppuna saamme olla perheen kanssa kotona, ei teekään mieli sulkeutua keittiöön kokkaamaan tuntikausiksi kun voi sen sijaan viettää aikaa apukokin ja minikokin kanssa. Arkena sen sijaan ehdin usein aamusella laittamaan possun uuniin ja se saa muhia siellä rauhassa useita tunteja kun touhuamme muuta minikokin kanssa.

Hauskaa kyllä, minikokkimme on aika innostunut keittiössä tapahtuvista asioista. Tätä ruokaa tehdessä hän kävi apukokin kanssa katsomassa mitä äiti puuhaa ja tuijotti silmä kovana kattilassa keittyviä papuja. Kaikki vihreät kasvikset ovat tuntuneet häntä kiinnostavan, taannoin heiluttelin minikokin nenän edessä selleriä ja se vasta naurattikin.

Olemme aika hyvin jo saaneet lisättyä kalaruoka viikoittaisilla ruokalistoille, mikä on todella iloinen juttu. Asiaa edesauttaa nopeat ja helpot kalareseptit, kuten tämä alunperin Glorian ruoka & viini-lehdestä bongattu paahdettu inkiväärilohi. Omaamme emme grillanneet kummallakaan valmistuskerralla vaan paistoin lohen pannulla. Marinadi / kastike on superhelppo: soijaa, raastettua tuoretta inkivääriä ja kookossiirappia. Tuplasin määrät kolmelle medaljongille koska tykkään lotrata kastikkeilla. Kalan lisäksi tein valkosipulisia papuja, kaikenkaikkiaan tämä ruoka taisi olla vajaassa puolessa tunnissa pöydässä. Tuntui välillä että minikokin soseiden sulatuskin kesti kauemmin.

Nyt kannattaa herkutella vihreillä pavuilla, niitä saa nyt kotimaisina ja ai että ne ovat hyviä valkosipulin kanssa. inkiväärilohi (1 of 2)

INKIVÄÄRILOHI JA VALKOSIPULIPAVUT

2 hengelle

1-2 lohimedaljonkia / syöjä
suolaa

marinadi

2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl soijaa
2 rkl kookossiirappia

valkosipulipavut

200 gr vihreitä papuja
suolaa
2 valkosipulinkynttä silputtuna
öljyä

TEE NÄIN:

1. suolaa lohimedaljongit ja kypsennä ne haluamaasi kypsyyteen
2. valmista sillä välin marinadi ja keitä pavut suolavedessä, n. 5 min
3. valuta pavut ja lämmitä paistinpannu
4. lisää pannulle öljy, silputtu valkosipuli ja pavut, paista muutama minuutti, varo etteivät valkosipulit pala
5. nosta lohet tarjoiluastiaan ja sivele päälle marinadi
6. tarjoile lohi ja pavut välittömästi


16 Comments

 1. Meilläkin muuttui arki ihmeen paljon nuorimmaisen myötä. Tosin vanhempien poikien jääkiekkoharrastus on keikauttanut meillä arjen totaalisen nurin kurin ja huomaan enää hyvin harvoin hauduttelevani patoja tms. vaan meillä syödään nopeasti valmistuvaa ruokaa. Lohi on sellainen varma-herkullinen-nakki. Yleensä sen kanssa syödään aina parsakaalia, mutta nyt kun muistutit, niin voisi kokeilla myös papuja. Valkosipulipavut kuulostaa kyllä arjen luksukselta.

  • Anne

   Parsakaali on meidän toinen vakilisuke monelle ruoalle 🙂

   Tulee vähän jo hiki kun ajattelenkin tulevia vuosia jos ja kun minikokki ryhtyy jotain harrastamaan, ei varmasti ole sen jälkeen (kun ei ole nytkään!) vapaa-ajanongelmia 😀

 2. Kalaruoat ovat meilläkin sellaista pikaruokaa ja sitä tulee syötyä monta kertaa viikossa. Meidän pikkukokit on päässyt myös pienestä pitäen keittiöön, jaettu ilo on tuplailo 🙂

  • Anne

   Totta, on kyllä niin hauskaa kun toinen tykkää seurailla touhuja keittiössä, muuten en varmaan saisi mitään syötyä päivisin kun äitiä ei tykätä päästää kauaksi silmistä 😀

 3. Meillä tyttö viihtyi myös alle vuosikkaana keittiöapulaisena. Nostin syöttötuolin keittiöön ja hän söi ensin itse, sitten leikki tovin kauhoilla ja muilla härpäkkeillä. Jos en saanut ruokaa muuten valmiiksi niin viihdytin tyttöä tanssi- ja lauluesityksellä kokkaamisen lomassa. 😀

  • Anne

   Haha, ihanaa! meilläkin tanssitaan ja lorutellaan ruoanlaiton välissä 😀

 4. Meillä ovat lapset aina viihtyneet keittiössä ruoanlaittoa seuraamassa. Ihan pieninä jo oli sitteri vieressä ja siinä hyvä katsella touhuja. Nyt ovatkin isommat sitten jo osittain vallanneet keittiön ja se jos mikä on kiva juttu 🙂

  • Anne

   No tosiaan, se on varmasti ihanaa kun valtaavat omatoimisesti keittiön 🙂

 5. Nam! Valkosipulin kanssa paistetut vihreät pavut ovat herkkuani! Ja just nyt niitä todellakin sietäis popsia vaikka päivittäin.

  • Anne

   Juuu, nyt on kyllä oiva hetki syödä niitä koko ajan ja kaiken kanssa 🙂

 6. Valkosipulipavut <3

  • Anne

   <3

 7. Oikeastihan se on ihanaa, kun arjen rutiinit ja viikonlopun hitaus menevät sulassa sovussa sekaisin. Kunpa se pysyisikin aina niin, ei pääsisi arki yllättämään 🙂

  • Anne

   No totta, vaihtelua tasaiseen arkeen 🙂

 8. Oi että, inkivääri ja lohi vaan toimii. Just itse suunnittelen inkiväärisiirapin keittelyä sushin kaveriksi.

  • Anne

   No nyt tekee mieli sushia ja inkiväärisiirappia!

Kommentointi on suljettu.