Skip to content

Kahvilavinkki: Cafe Panik

1

Aiemmin tällä viikolla olin puuhastelemassa Punavuoressa erään blogiin liittyvän projektin tiimoilta. Mummu oli minikokin kanssa kotona ja minä omillani kaupungilla. Olipa hassu tunne, ei tarvinnut hytkyttää vaunuja, miettiä mahtuuko / pääseekö kauppoihin ja kahviloihin vaunujen kanssa, syödä rauhassa lehteä lukien.. elämyksiä, jotka vauva-arjessa ovat aika harvinaisia.

Lounasaika oli jo hyvän aikaa sitten mennyt, mutta olin matkalla huomannut monen suositteleman Cafe Panikin ja päätin jo siitä ensimmäisen kerran ohi kulkiessani käväistä kahvilassa, edes kahvin verran.

No, kun pääsin sisään halusin tietenkin maistaa heidän flammkucheneita, joita olikin aikamoinen valikoima! Flammnkuchen on ohut, mm. ranskankermalla, sipulilla täytetty pizzatyyppinen ruoka, johon oli Cafe Panikissa saatavilla kaikenlaisia herkullisia täytteitä. Itse valitsin Kraut-version, johon tuli (ah!) ranskankermaa, sipulia, pekonia ja hapankaalta.

cafe-panik-helsinki-7-of-7

Flammkuchen on rapea, rouskuva, suolainen.. maukas. Lämmin suositus, jos et ole ennen tätä herkkua testannut.

cafe-panik-helsinki-3-of-7

Flammkuchen maksoi 11,50 euroa ja hintaan sisältyi lisukesalaatti, leipä, mehu/vesi, kahvi/tee. Ei hullumpi hinta ja vatsan saa taatusti täyteen. Cafe Panikin lisukesalaatti oli mukavan erilainen, oli yrttikastiketta, oliiveja, punakaalta, lehtisalaattia, kurkkua, tomaattia. Leipiä en tällä kertaa maistellut, kun halusin jättää tarpeeksi tilaa vatsaan flammkuchenilleni.

cafe-panik-helsinki-4-of-7Cafe Panikissa istuessa istuin hetken saksalaisessa kuplassa. Asiakkaat puhuivat saksaa, radiosta tuli saksankieliset uutiset. Hetken kuvittelin istuvani aivan muualla kuin syksyisessä Helsingissä. Seuraavaksi haaveksin että menemme koko perheen kanssa testaamaan Cafe Panikin saksalaisen aamiaisbuffetin.

CAFE PANIK

Pursimiehenkatu 7, 00150 Helsinki

Avoinna: ma-pe 8-18, la-su 9-18

 


16 Comments

 1. Oi kun näyttää herkulliselta!

  • Anne

   Aivan ihana paikka 🙂

 2. Näyttääpä ihanalta kahvilalta ja herkulliselta syötävältä 🙂

 3. Kiitos ihanasta kahvilavinkistä! PItää poiketa, kun taas tuolla kulmilla liikun. Flammkuchen kuulosti todella herkulliselle! 🙂

  • Anne

   Oli kyllä niin kiva paikka. Tykkään myös hurjasti Cafe Dajasta Kruunuhaassa 🙂

 4. Täytyypä testata!

  • Anne

   Suosittelen 🙂

  • Anne

   Hapankaali, parasta <3

 5. Kappas mikä paikka, vaikuttaa kivalta! Juuri tällä viikolla pohdittiin, että löytyyköhän Helsingistä muita saksalaisia ravintoloita kuin Zinnkeller. Näemmä löytyy! 🙂 Herkullisen näköinen flammkuchen!

  • Anne

   Kruunuhaassa on myös Cafe Daja, suosittelen käymään sielläkin 🙂

 6. Hyviä kahvilavinkkejä ei vaan voi olla liikaa, kiitos! 🙂

  • Anne

   Ole hyvä 🙂

 7. Hei tässähän oli ennen Crustum, se oli muistaakseni myöskin saksalainen kahvila. Asuin yhdessä vaiheessa samassa korttelissa ja Crustumin aamiainen/brunssi tuli syötyä useasti. Kiva että siinä on nyt jotain samantyyppistä tilalla. 🙂

  • Anne

   Juu, totta. Crustumkin oli ihana!

Kommentointi on suljettu.