Skip to content

Yrttikana ja uunijuurekset

1

Samasta padasta-kirja on ollut kovalla käytöllä meidän keittiössämme siitä saakka kun sain oman kappaleeni kirjajulkkareista. Olen myös ymmärtänyt, että Samasta padasta on ollut muidenkin suosiossa ja sitä ovat hyödyntäneet monet perheet tänä syksynä. Me aloitimme kokkailun pitkään haudutetusta tomaattikastikkeesta, jota söivät vain perheemme aikuiset. Olen myös tehnyt oman version mausteisesta linssipadasta ja koko perhe nautti kirjan savulohipastasta, myös minikokki jolle tuo kalaruoka oli ensimmäinen mistä hän piti. Tein myös jauhelihatwistillä kirjan melanzanea jota söi koko perhe, minikokki ei vain ollut vakuuttunut ruoan koostumuksesta. Hän kun oli tottunut samettisen pehmeisiin soseisiin ja tuo äidin tekemä aiheutti hieman ihmetystä. Mutta tässä vasta harjoitellaan ja on ollut niin mukavaa tehdä koko perheelle edes muutamia samoja ruokia.

yrttikana ja uunijuurekset

Olen korvamerkinnyt kirjasta aivan valtavan määrän reseptejä ja palaan lukemaan reseptien lisäksi muitakin juttuja kirjasta, se on oikein hyvä tietopaketti tällaisen kuusikuisen äidille joka on ensi kertaa lastenruokapatojen äärellä.

Viimeisin kokeiluni oli salviakana, josta tuli ei-salviakana vaan ehkä enemmän sekalaiset yrtit-kana, mutta otin monta vinkkiä ja ideaa kirjasta. En ole aikoihin syönyt kanankoipia, koska olen aivan rakastunut paistileikkeisiin ja sanoinkin apukokille, että ensi kerralla kokeilen tätä samaa niillä. Tosin, tämän reseptin koivet olivat oikein mehukkaita nekin! helpon tästä ruoasta teki se, että voit tosiaan käyttää mitä tahansa juureksia ja vihanneksia. Itse kaivoin kaapinpohjalta palsternakkaa (minikokin suosikki!), porkkanaa (sekin minikokin suosikki!) ja ruusukaaleja (äidin entinen inhokki!).
yrttikana ja uunijuurekset

Tämä oli oikein oiva arki-illan ruoka ja tämäkin syntyi minikokin katsellessa omasta istuimestaan keittiössä. Hän ei kyllä äidin kokkailut juuri kiinnostaneet, vaan leikki touhukkaasti lelullaan, mutta oli hengessä mukana ja tyytyväinen, se riittää äidille.

YRTTIKANA JA UUNIJUUREKSET

2 hengelle

2 kanankoipea / 4 paistileikettä
suolaa, mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
öljyä paistamiseen

juurekset

1/2 palsternakka (tai pieni kokonainen)
5 ruusukaalta
2 porkkanaa
5 valkosipulinkynttä

liemi

1,5 dl kuumaa vettä
1/2 sitruunan mehu
1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (itse käytin timjamia ja basilikaa)
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria

TEE NÄIN:

1. lämmitä uuni 200 asteeseen
2. lämmitä paistinpannu keskilämmölle, lisää öljy
3. suolaa ja pippuroi koivet, lisää ne pannulle
4. lisää koipien päälle kuhunkin ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa, paista koipiin kaunis pinta
5. kuori ja pilko kasvikset reiluiksi paloiksi, puolita valkosipulit
6. asettele uunivuokaan koivet sekä kasvikset
7. tee liemi sekoittamalla mausteet, silputut yrtit ja silputtu valkosipuli
8. kaada liemi kanojen ja juureksien päälle
9. paista uunissa ensin 30 min ja lisää vuoan päälle kansi tai foliota ja paista toiset 30 min