Skip to content

Chaikeksit & hunaja-inkiväärikastike

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia & Urtekram

chaikeksit_1-1-of-1

Tällä kertaa sain Urtekramin yhteistyökamppiksessa käsiini laatikollisen teetä. Urtekramin luomuteevalikoimassa on yhteensä kahdeksan eri teelajia ihanin makuyhdistelmin, kuten inkivääri & sitruuna, chai, inkivääri, sitruuna & omena. Join raskaana ollessa, etenkin loppuvaiheessa, paljon teetä. Aamuni alkoi usein kupposella tai join iltapäiväpullan kera kupposen. On muuten juuri oikea aika vuodesta korkata teepannu ja laittaa se tulille. Niin ja syödä tietenkin jotain herkkua teen kanssa. Juomisen sijaan tein teestä tällä kertaa, ensimmäistä kertaa ikinä, syötävää herkkua.

chaikeksit-4-of-5

Valitsin saamistani teepaketeista Hari Tea Classic Chai-luomuteen, joka ei sisällä ollenkaan mustaa teetä, vaan on sekoitettu ruusun- ja vadelmanlehdistä, syksyisistä mausteista kuten kanelista, neilikasta ja kardemummasta. Tulipa muuten heti jouluinen fiilis kun nuuhkin tätä mausteista teetä.

chaikeksit-2-of-5

Hari Tea-merkin teepusseista löytyy kaikista ihana mietelause. Teki mieli avata monta chaipussia ennakkoon ihan siksi, että pääsisin lukemaan ihania ajatuksia pussista. Ja hei, vielä toisella äidinkielelläni. Aika hauska sattuma.

chaikeksit-3-of-5

Päädyin lopulta tekemään chaiteestä keksejä! tein näitä keksejä kaksi erää, molemmat katosivat apukokin suuhun ennätysvauhtia, hyvä että ehdin kuvaamaan keksini. Keksien lisäksi tein ranskankermasta (myös kreikkalainen jogurtti toimii tässä) inkivääri-hunajamaustetun kastikkeen johon keksejä voi dippailla tai ne voi kuorruttaa. Kastike antaa tuhdin mausteisille kekseille ihanaa raikkautta. Keksit ovat helppo valmistaa ja niihin ei tarvita paljon vempaimia. Nämä saa aika nopeastikin kahvipöytään, jos tulee esimerkiksi yllätysvieraita.

Kun nämä keksit olivat uunissa, valtasi keittiömme ja koko kotimme jouluinen tunnelma. Ihanaa! ei enää montaa viikkoa jouluun, ollaanko siellä valmiina joulunodotukseen?

chaikeksit-5-of-5

CHAIKEKSIT & INKIVÄÄRI-HUNAJAKASTIKE

12 -15 keksiä

 

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl tomusokeria
0,5 dl ruokosokeria tai kookossiirappia tai hunajaa
1 pussi Hari Classic Chai-teetä
1/3 tl kanelia
1/3 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
100 gr kylmää voita

kastike

3-4 rkl ranskankermaa (tai kreikkalaista jogurttia)
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
1 tl juoksevaa hunajaa

TEE NÄIN:

1. laita tehosekoittimeen kuvat aineet, surraa kunnes ne ovat sekoittuneet kunnolla
2. lisää joukkoon kuutioitu voi ja surraa kunnes aineksista muodostuu taikina, voit myös ottaa taikinan isoon kulhoon ja nyppiä voin siihen käsin
3. kieputa taikina kelmuun, muotoile siitä pötkö ja nosta hetkeksi jääkaappiin
4. valmista kastike sekoittamalla ranskankerma, raastettu inkivääri ja hunaja
5. lämmitä uuni 180 asteeseen
6. ota taikina jääkaapista, leikkaa taikinapötköistä paloja ja painele keksit uunipellille
7. paista keksejä uunin keskitasossa n. 12-15 minuuttia, kunnes keksit saavat kauniin sävyn
8. nosta keksit jääähtymään
9. kun keksit ovat jäähtyneet, lisää niiden päälle kuorrute