Skip to content

Melanzane linsseillä

Tykkää

Täällä on jälleen ammennettu inspiraatiota tämän syksyn suosikkikirjastani, Samasta padasta-ruokakirjasta. Olen tehnyt tätä melanzanea kerran aiemmin, jauhelihalla, koko perheelle ja nyt tein uuden satsin, mutta linsseillä. Linssit ovat meidän perheessä kovalla kulutuksella ja päätin kokeilla toimisivatko ne tässäkin reseptissä. Kyllähän ne toimivat! apukokkikin kehaisi tullessaan harrastuksen parista kotiin nälkäisenä.

melanzane-2-of-2

Melanzane on aika nopea ruoka valmistaa, eniten kärsivällisyyttä vaaditaan että jaksaa paahtaa munakoisoja pannulla tarpeeksi kauan. Ensimmäisellä kerralla melanzanestani tuli hieman vetistä, koska en malttanut, nyt toisella kerralla maltoin ja vetisyys oli poissa. Kyllä se kärsivällisyys vaan joskus kannattaa. Minikokki veteli aamupäiväuniaan autuaan tietämättömänä äitinsä ruokatehtaasta, 40 minuutissa ehtii tosi hyvin tekemään tämän ruoan ja sujauttamaan sen uuniinkin ennen kuin heräämisen äänet alkoivat kuulumaan makuuhuoneesta.

Tein hieman pienemmän satsin kuin kirjan resepti, meille kahdelle aikuiselle tämä riitti oikein hyvin, molemmat saivat kaksi hyvänkokoista annosta. Mozzarellan kanssa en suosittele pihistämään, se on niiin ihanaa, etenkin jos käytät buffalamozzarellapalloja. Mozzarella kruunaa tämän herkun. Suosittelen aloittamaan reseptin teon tomaattikastikkeella, siten se saa porista miedolla lämmöllä maustumassa n. puolisen tuntia.

Jouduin myös tuunaamaan reseptiä tomaattikastikkeen osalta hätäpäissäni, kun huomasin että tomaattimurskaa oli vain yksi purkki kaapissa. Katastrofi! no ei sentään, sain paikattua sen puuttuvan tölkin tomaattipyreellä ja vedellä. Taisinpa muuten lisätä reilusti enemmän valkosipuliakin alkuperäiseen reseptiin, se kävi vähän vahingossa. Tuppaan aina innostumaan valkosipulin kanssa.

Olen myös viime aikoina korvannut monessa reseptissä sokerin juoksevalla hunajalla, olen ollut varsin tyytyväinen tähän ”sokerin korvikkeeseen”, hunajaa meillä käytetään paljon muutenkin. Laitan hunajaa muunmuassa kahviin! se on herättänyt aikamoista kummastusta lähipiirissä.

Onko teilläkin hassuja ruokajuttuja mitä muut ihmettelevät?

MELANZANE LINSSEILLÄ

4 annosta

 

1 iso munakoiso
reilu 1,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tlk esikeitettyjä punaisia linssejä

tomaattikastike

2 x 400 gr tomaattimurskaa TAI 400 gr tomaattimurskaa ja 1 dl tomaattipyrettä ja 1 dl vettä
3 isoa valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl öljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
1/2 sitruunan mehu

lisäksi

2 palloa buffalamozzarellaa
tuoretta basilikaa

TEE NÄIN:

1. aloita silppuamalla valkosipuli ja paistamalla sitä miedolla lämmöllä öljyssä, varo ettei valkosipuli ruskistu
2. lisää loput tomaattikastikkeen aineksista ja anna porista miedolla lämmöllä sen aikaa kun valmistelet munakoison
3. leikkaa munakoiso n. sentin viipaleiksi
4. öljyä viipaleiden molemmat puolet
5. lämmitä paistinpannu ja nosta munakoisosiivut paistumaan pannulle, paista n. 2-3 minuuttia / puoli
6. nosta valmiit munakoisosiivut uunivuokaan
7. lämmitä uuni 200 asteeseen
8. valuta linssit
9. lado valmiit munakoisosiivut uunivuokaan siten, että vuoan pohja peittyy
10. lisää valutetut linssit
11. kaada päällimmäiseksi tomaattikastike
12. revi mozzarellapallot ja sujauta mozzarellaa hieman munakoisosiivujen ja linssien sekaan
13. paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia
14. anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua
15. koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile


Yksi Kommentti

Kommentointi on suljettu.