Skip to content

Valkosipuliherkkusienet misoliemessä & nuudeleita

2

Yhteistyössä Asennemedia & Puhtaasti kotimainen

Valkosipuliherkkusienet misoliemessä & nuudeleita

Pääsin mukaan Asennemedian ja Puhtaasti kotimainen-yhteistyökampanjaan jonka keskiössä ovat kotimaiset, viljellyt Champ-sienet.

Kaikkien iloksi Champ-sienet ovat saatavilla ympäri vuoden ja se on myös minulle se tutuin sienituote, en ole vain tainnut ennen kiinnittää huomiota kaupassa siihen, että herkkusieniä on todella tarjolla ympärivuotisesti. Sitäkään en tiennyt aiemmin, että herkkusieni on maailman viljeltyin sieni ja että Suomessa herkkusieniä on viljelty kaupallisesti jo 1940-luvulta saakka!tosin me suomalaiset lämpenimme herkkusienille vasta 1990-luvulla ja silloin niiden suosio kasvoi uusiin mittauhteisiin kuin aiempina vuosikymmeninä.

Kotimaiset herkkusienet kasvavat hygieenisissä olosuhteissa ja yhdestä olkisesta kasvatusalustasta syntyy kolme satoa. Istutuksesta menee noin kolmisen viikkoa, että ensimmäiset vaalea lakit ilmestyvät näkyviin.

Herkkusieniä on tummia ja vaaleita, tumman maku on hieman vahvempi. Ne molemmat sopivat erinomaisesti ruoanlaittoon ja olen itsekin käyttänyt molempia erilaisiin sieniruokiin. Sieniä ei kannata kauheasti vesihanan alla lotrata, vaan ne puhdistuvat harjaamalla / pyyhkimällä, tarpeen vaatiessa voit hulauttaa sientä nopeasti hanan alla, jos teet niin muista kuivata sieni hellävaroen talouspaperilla. Sieniä ei myöskään tarvitse kuoria, ne ovat valmiita käytettäväksi sellaisinaan.

Valkosipuliherkkusienet misoliemessä & nuudeleita

Olette ehkä huomanneet Champ-sienien paketissa sirkkalehtimerkin, joka kertoo tuotteiden kotimaisuudesta. Sirkkalehtimerkin löydät kaikista Champ-sienten paketeista, ovathan ne kotimaassa kasvatettuja.

Valkosipuliherkkusienet misoliemessä & nuudeleita

Minä päätin kerrankin käyttää sieniä muuhun kuin pizzan päälliseksi tai pastaan, grillatuista sienistä nyt puhumattakaan. Lokakuun myrskysäät eivät ole otollisinta grillausaikaa vilukissalle. Herkkusienet saivat ihanan valkosipulin maun, misolientä kyytipojaksi ja eksyipä samaan kulhoon myös soba-nuudeleita ja tuoreita yrttejä.Valkosipuliherkkusienet misoliemessä & nuudeleita

Tämä nopea ja maistuva annos syntyy hetkessä. Harjaa herkkusienet ja siivuta ne, voit käyttää myös kannat. Sen jälkeen sienet paistetaan ja maustetaan valkosipulilla ja soijalla. Lisäksi tehdään muutaman minuutin misoliemi ja keitetään nuudelit. Päälle tuoreita yrttejä runsain määrin ja herkullinen annos on valmis. Valkosipuliherkkusienet misoliemessä & nuudeleita

Mikä on teidän lempireseptinne herkkusienistä? olisi kiva saada vinkkejä kommenttiboksiin ja laajentaa omaakin sienten käyttöä. Valkosipuliherkkusienet misoliemessä & nuudeleita

VALKOSIPULIHERKKISIENET MISOLIEMESSÄ & NUUDELEITA

 

1 annos

1/2 paketti herkkusieniä, tummat ja vaaleat käyvät molemmat
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl soijaa
0,5 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
1/3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 nippu nuudeleita
1 rkl misotahnaa

lisäksi

tuoreita yrttejä, esim. korianteri, minttu, persilja, basilika
sitruunamehua
mustapippuria

TEE NÄIN:

1. harjaa ja siivuta herkkusienet
2. lämmitä paistinpannu keskilämmölle
3. lisää rypsiöljy ja sienet
4. silppua valkosipuli
5. lisää sipuli pannulle
6. lisää soija ja seesamiöljy sekä raastettu inkivääri
7. keitä nuudelit
8. lisää kulhoon puolikas misotahnapussi
9. kaada päälle vajaa desi kuumaa vettä
10. sekoita
11. lisää kulhoon nuudelit ja herkkusienet, myös kastike pannulta
12. purista kulhoon hieman sitruunamehua ja rouhi päälle mustapippuria
13. koristele tuoreilla yrteillä


16 Comments

 1. Ooh, tätä mun täytyy testata lounaaksi ja pian, kuulostaa ihanalta! Mä käytän herkkusieniä aika useinkin, usein ihan vaan pannulla öljyssä paistettuina, mausteeksi suolaa, pippuria ja balsamicoa.

  • Anne

   Kiva idea tuokin, kiitos! täytyisi käyttää sieniä enemmän ruoanlaitossa 🙂

  • Anne

   Jesss! 🙂

  • Anne

   Kiitos Maikki!

 2. Tää olis kyllä just mun juttu, kiitos!

  • Anne

   Jes, kiva kuulla 🙂

  • Anne

   Kiva kombo 🙂

 3. Aika vähän tulee käytettyä herkkusieniä, enemmän suosin portobelloja.. Mutta herkku- tai siitakesienet sopivat kyllä hyvin erilaisiin (aasialais)tyyppisiin kuumiin keittoihin, pho nyt tietysti etunenässä. 🙂

  • Anne

   Pho! totta, yksi suosikkikeitoistani 🙂

 4. Tää näyttää niiiiin hyvältä. Mutta paljon on puoli pussia misoa? Mulla on sitä vain purkissa niin paljon se pussia on ruokalusikoissa? Tai grammoissa.

  • Anne

   Ah, totta hei, pitääkin lisätä reseptiin. Mun puolikas pussi oli 1 rkl 🙂

 5. Ihanan helpon ja herkullisen näköinen annos!

  • Anne

   Kiitos minni 🙂

Kommentointi on suljettu.