Skip to content

Aasialaiset kanapullat ja paahdettua parsakaalia

2

Olimme tällä viikolla muutaman päivän omine nokkinemme minikokin kanssa. Apukokki mässäili schnitzeleillä toisessa kotimaassani työn merkeissä ja me elelimme kahden hengen arkea minikokin kanssa. Ilokseni mummu viihtyi kanssamme iltaisin ja hänen touhutessa minikokin kanssa ehdin tekemään meille iltaruoat, mummuhan on tunnetusti meillä ruoka- ja suukkopalkalla. Minä hoidan ruoat ja minikokki suukot.

yrttikanapullat-1-of-2

Tein eräänä iltana meille kananpojanjauhelihasta aasialaisia kanapullia, maustoin jauhelihan tuoreilla yrteillä, valkosipulilla, inkiväärillä ja tein lisukkeeksi uunissa tummaksi paahdettua parsaa sekä soijapohjaisen kastikkeen.

Kanapulliin on kiva paistaa muikean tumma paistopinta, laskea sitten pannun lämpötilaa ja antaa niiden kypsyä rauhassa. Vaikka mielestäni kananpojanjauheliha on sellaisenaankin naudan – tai porsaanjauhelihaa mehevämpää, lisäsin silti kanapullataikinaan ranskankermaa. Se on luottotuotteeni kun leivon liha- tai kanapullia.

Vaikka mummu meillä apukäsinä olikin, muistan syöneeni tätä annosta kolmessa osassa. Se maistuu hyvälle myös kylmänä! meillä tuntuu elämä rytmittyvän nyt hyvin pitkälle minikokin ruoka- ja uniaikojen mukaan, välillä tuntuu ettei meillä mitään muuta tehdä kuin syödä, joko äiti tai lapsi. Viisi ateriaa päivässä täyttää päivän tunnit aika mukavasti, vaikka olenkin varautunut minikokin ruokailuihin täyttämällä pakastinta ja kaupan purkkiruoilla. Aamu- ja iltapuurot tulee silti keittää sekä ruoat sulattaa ja lämmittää. Ja kun ei syödä, niin nukutaan (vähän enemmänkin kyllä voisi nukkua…) ja harjoitellaan uusia taitoja. Elämä on täyttä, mutta kovin kovin ihanaa. yrttikanapullat-2-of-2

Parsakaalia löytyy meiltä kaapista lähes aina, olen viime aikoina jopa heittänyt sitä mehulinkoon ja se onkin yllättävän mieto mehustettuna. Suosittelen kokeilemaan! näiden kanapullien seuraksi paahdoin parsakaalit tummanpuhuviksi uunissa, maustoin ne kevyesti suolalla, mustapippurilla ja ripauksella valkosipulijauhetta.

Simppeliä, hyvää ja juuri sopivan mausteista ruokaa. Tähän voisi hyvin keittää vielä vaikka riisiä lisukkeeksi, jos kaipaa tukevampaa annosta. Ja parsakaalin sijaan esimerkiksi paksoi olisi oikein hauska lisuke. Antakaa mielikuvituksen lentää lisukkeiden kanssa.

AASIALAISET KANAPULLAT JA PAAHDETTUA PARSAKAALTA

 

2 annosta

kanapullat

400 gr kananpojanjauhelihaa
1 dl tuoreita yrttejä silputtuna, esim. korianteria, minttua, lehtipersiljaa, basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl ranskankermaa
öljyä paistamiseen

paahdettu parsakaali

1/2 parsakaali
suolaa, pippuria
1-2 rkl öljyä
1 tl valkosipulijauhetta

kastike

1/2 sitruunan mehu
1 tl seesamiöljyä
0,5 rkl Mirin-kastiketta
4 rkl soijaa

TEE NÄIN:

1. vaivaa kulhossa jauheliha, silputut yrtit, silputtu valkosipuli, raastettu inkivääri, suola, pippuri ja ranskankerma
2. pyörittele pulliksi
3. lämmitä uuni keskilämmölle, asettele parsakaalit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta ne
4. paahda parsakaaleja uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat hieman tummuneet
5. lämmitä paistinpannu, lisä öljy ja kanapullat
6. paista pulliin rouhea paistopinta, laske sen jälkeen pannun lämpötilaa ja peitä pannu kannella, paista pullat kypsiksi
7. valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään
8. tarjoile pullat parsakaalin kanssa ja kruunaa annos soijakastikkeella, älä säästele kastikkeen käytössä


35 Comments

 1. Ihanan raikkaita varmasti nuo kanapullat. Ja taas niin täydellisen nappi resepti, juuri mun makuun.

  • Anne

   Meillä on kyllä molemmilla niin hyvä maku 😉

 2. Kanaisina versioina en pullia ole tehnytkään, kalaisina kyllä.

  • Anne

   Suosittelen testaamaan, hyviä ovat 🙂

 3. Olen kanssa nykyään useimmiten tehnyt kananjauhelihasta lihapullia, kun possusta / naudasta. Ovat paljon kevyempiä syödä ja tuovat vaihtelua!

  • Anne

   Totta ja ovat mielestäni hieman mehukkaampiakin kuin naudasta tai possusta tehdyt pullat 🙂

  • Anne

   Eipä kestä 🙂

 4. Minulla on tällä hetkellä jääkaapissa odottamassa broilerin jauhelihaa, ja muutkin aineet, creme fraichea lukuunottamatta, löytyvät kaapeista. Joten taidankin kokeilla tämän reseptin heti huomenna.

  • Anne

   Kiva kuulla Ninni, toivotttavasti maistuu 🙂

 5. Kiva idis tehdä pullia kanasta, en oo itse ikinä kokeillut! Parsakaalia mehustin joku viikko sitten, kun testailin erilaisia makuyhdistelmiä :).

  • Anne

   Parsakaali on kyllä hauska lisä vihermehussa, me tykätään 🙂

 6. Mulla on joku ongelma itse tehtyjen kanapullien kanssa. En ole koskaan pitänyt niistä, vaikka olen yrittänyt muutamiakin erilaisia reseptejä. Viimeisimmästä kokeilusta on kyllä vuosia ja se taisi olla joku terveysresepti, joten pitäisi varmaan kokeilla vielä kerran uudelleen. Voisin kuvitella, että tässä ohjeessa juuri nuo mausteet ja yrtit ovat kaiken a ja o. Menee vahvaan harkintaan 😉

  • Anne

   Sana terveysresepti kertonee kaiken 😀 mutta testaa hei ihmeessä, uskoisin että tykkäät!

 7. Kanapullia olen syönyt, mutta en ole itse tehnyt. Tämmöinen aasialaistyyppinen versio kuulostaa kokeilemisen arvoiselta!

  • Anne

   Kiva jos innostut kokeilemaan 🙂

 8. Nam jam 🙂 Olen tehnyt aasialaisia pihvejä broilerinjauhelihasta ja voin vain kuvitella pullien maun! Taatustu huippuhyvää!

  • Anne

   Pihvejä voisinkin kokeilla seuraavaksi 🙂

 9. Mä en oo vielä jotenkin koskaan ollut tyytyväinen kananjauhelista valmistettuihin pyöryköihin, kun kananliha on jotenki itsestän niin mautonta.. Kai se vaatii sitten paljon suolaa ja öljyä 😀 Mutta toi iiihanan ruskea pinta noissa pullissa! <3 Näyttää todella, todella herkullisilta ja haluaisinkin mielelläni noista yhden (tai kaikki) juuri nyt!

  • Anne

   Siksi laitoinkin reeeeeeilulla kädellä mausteita ja yrttejä 😀

 10. Hyvän kuuloinen resepti, kanajauhelihaa aika harvoin tulee käytettyä. Parsakaali on aina hyvää!

  • Anne

   Parsakaali on kyllä aina hyvää 🙂

 11. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! En ole koskaan tehnyt _mitään_ broilerin jauhelihasta, pitäisiköhän nyt kokeilla?!

  • Anne

   No nyt äkkiä kokeilemaan!

 12. Minäkin tykkään kanapullista juuri tuolleen yrttisinä. Lisäksi viimeksi tungin niihin limeä oikein urakalla, jolloin raikkautta oli jo melkein liiaksikin…

 13. Anne, tämä kuullostaa aivan täydelliseltä! Tummaksi paahdetut parsakaalit ovat Herkkua isolla Hoolla ja tälleen maustetut kanapullat on pakko olla hyvää. Ja siis … tajusin juuri etten oo ikinä tehnyt pullia broilerin jauhelihasta!!?? Tilanne korjattava, asap!

  • Anne

   Kerrankin jotain mitä sä et ole sun kokeilevassa keittiössä ehtinyt testaamaan 😀

 14. Just mun makuun olevaa ruokaa <3

  • Anne

   <3

 15. Just toi ruokarumba on ihan älytöntä. Meilläkin kun vkl 4 ihmistä syö 5 ateriaa päivässä niin saan täyttää tiskikoneen kolme kertaa päivän aikana 😀 Herra Simpukka toivoo ehkä joka päivä ”lihapullii ja muutii”. Tästä vaihtelua, kiitos 🙂

  • Anne

   Haha, teillä vasta ruokarumba onkin! ja tiskikone kyllä pyörii tiuhaan tahtiin, tarttis jonkun kotitalouskeittiökokoisen vempaimen 😀

 16. Eitsu

  Hei, tosiaanko tähän tulee vain 2 tl ranskankermaa?

  • Anne

   Juu, laitoin vain 2 tl ranskankermaa 🙂 saa toki laittaa enemmänkin!

 17. Eitsu

  Ok. 🙂 Ostin eilen tarvikkeet ja teen näitä tänään. Seurasn monia blogeja ja teen näköjään aika paljon sun blogin ruokia. Viime viikonloppunakin tein kahta ja niistä ei ollut mitään kysyttävää. Kiitos kivasta blogista!
  Eitsu

  • Anne

   Kiitos aivan ihanasta kommentista, Eitsu. Tuli hurjan hyvä mieli 🙂 ja iso kiitos jokaisesta kysymyksestä, se on hyvä että joku lukee ajatuksella reseptit läpi kun täällä vauva-arjessa tuntuu välillä, että vaikka kuinka oikolukee tekstit ja reseptit että välillä löytyy enemmän höpöhöpöä kuin pitäisi 😀

Kommentointi on suljettu.