Skip to content

Pekoni-purjopasta

2

Yhteistyössä Asennemedia ja La Piazza Barbera

Pastaa ja punkkua voisi olla tämän syksyn motto. Hiilaritankkaus on käynnissä ja huomaan syöväni pastaa monta kertaa viikossa. Punkkukin kuuluu vahvasti syksyyn, eikös? Myönnän olevani aika hankala punaviinin juoja, pidän keveistä ja yksinkertaisista viineistä, jotka eivät ole liian tanniinisia tai tuhteja. Olen kyllä innokas kokeilija, mutta liian tuhdit punaviinit jäävät juomatta vaikka ne olisi yhdistelty kuinka hyvin ruokaan.

Tämän oman henkilökohtaisen haasteeni vuoksi olin iloisesti yllättynyt La Piazza Barbera-punaviinistä, jota pääsin maistelemaan yhteistyön tiimoilta. Viiniä kuvaillaan raikkaaksi ja hedelmäiseksi, sitä se juuri on. Sellainen helpoksikin kutsuttava viini, jos näin voi sanoa. Onkin muuten todella kätevää, että tuollainen helposti juotava punaviini on myös vähätanniininen eli jos punaviini on aiemmin aiheuttanut sinulle päänsärkyä, on sen todennäköisyys La Piazza-viiniä juodessa pienempi. Toki, jos juot pullollisen ei voi syyttää pelkästään viiniä!

La Piazza Barbera-viini sopii kuvauksensa mukaisesti hyvin mietojen makkaroiden, pastan, pizzan ja pienten suolaisten suupalojen kaveriksi. Tästä innostuneena halusin tietenkin tehdä yhteistyön merkeissä pastaa.

purjo-pekonipasta-1-of-3

Italialainen keskitäyteläinen viini oli jotenkin todella mukava juoma tälle purjo-pekonipastalle. Sanonpa vaan että joskus lounaat ovat astetta enemmän luksusta, vai mitä sanotte? kyllä kelpasi syödä kermaista pastaa ja maistella maukasta punaviiniä sadepäivänä.

Olen myös hyvin rento viininjuoja, en välitä juonko viinin oikeanlaisista laseista, en juuri osaa nuuhkia ja purskutella viinejä, joten tarjosin tämän lounasviinin itselleni rennosti tavallisesta lasista. Toki viinilasi olisi tuonut asteen enemmän luksusta arkeen, mutta tämä oli minunnäköiseni lounas, rentoa ja rouheaa pastaa, maukasta viiniä mutkattomasti. purjo-pekonipasta-2-of-3

Jos (ja toivottavasti kun) innostuit tästä punaviinistä, sitä löytyy Alkon vakiovalikoimasta. Jos sitä ei lähi-Alkosta löydy, voit tehdä viinitilauksen täältä, jolloin viini(t) toimitetaan valitsemaasi Alkoon. Tarjolla on 0,75l viinipulloja ja 3 litran hanaviinipakkaus. Pullo La Piazza-viiniä kustantaa himpun verran alle 10 euroa.

Pastastakin haluaisin intoilla teille hieman. Pastaan tulee lohturuokamaisesti pekonia (aina hyvä juttu!), purjoa, kuohukermaa, hieman sitruunaa ja paljon parmesanjuustoa päälle sekä tuoreita yrttejä. Ei lounas keveimmästä päästä, mutta tätä voi toki tarjota myös illalliseksi.

purjo-pekonipasta-3-of-3

PURJO-PEKONIPASTA

4 annosta

200 gr spagettia
1 paketti pekonia
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
2 rkl voita

lisäksi

parmesanjuustoa raastettuna
tuoreita yrttejä

TEE NÄIN:

1. paista pekoni rapeaksi pannulla, silppua se ja säästä rasva
2. silppua purjo ja valkosipuli
3. lisää voi samalle pannulle pekoninrasvan kanssa, lisää myös purjo ja valkosipuli
4. laita pasta keittymään suolaveteen
5. lisää pannulle kuohukerma ja purista sekaan sitruunamehu
6. lisää pekoni
7. mausta vielä ripauksella suolaa ja reilulla mustapippurilla
8. anna porista miedolla lämmöllä sen aikaa kunnes pasta on kypsää
9. valuta pasta, sekoita kastike kattilassa spagettiin ja rouhi päälle vielä mustapippuria
10. tarjoile runsaan parmesanjuuston ja tuoreiden yrttien kera


4 Comments

 1. Eitsu

  Missä vaiheessa pekonit piljotaam (ennen paisto vai sen jälkeen)? Ja missä vaiheessa ne lisätään?

  • Anne

   Moi Eitsu

   Hyvä kun kysyit, se olikin unohtunut reseptistä! kun pekoni on paahdettu rapeaksi se silpputaan. Pastaan se lisätään kuohukerman jälkeen pannulle 🙂 lisäsin nämä vaiheet nyt reseptiin, kiitos kun kommentoit!

   Anne

 2. Eitsu

  Kiitos! Juuri näin teinkin. Ja oli kyllä niin hyvää, että santsasin ainakin kaksi kertaa…

  • Anne

   Mahtavaa 😀

Kommentointi on suljettu.