Skip to content

Meksikolainen papusalaatti

1

Yhteistyössä Asennemedia & Urtekram

Vaikka tämä syksy onkin ollut mielestäni poikkeuksellisen kaunis, värikäs ja aurinkoinen, on aina syytä piristää syksyä väreillä. Upeat värit ruoassa saavat mielen virkeäksi ja antavat marraskuun iltoihin hieman lisää puhtia.

Itse kärsin viime viikolla flunssasta, jolloin värikäs ruoka tulee aivan erityisesti tarpeeseen. Halusin maistaa raikkaita makuja, saada vatsan täyteen helposti, mutta terveellisesti ja siten ettei nälkä iske heti uudelleen.

meksikolainen-papusalaatti-3-of-3
Sain Urtekramin yhteistyökamppiksen tiimoilta kotiin Urtekramin luomulinssejä- ja papuja. Tykkään hirmuisesti pavuista, mutta niitä tulee syötyä harmillisen vähän koska apukokki ei ole vielä täysin vakuuttunut papujen ihanuudesta. Tästä huolimatta uskaltauduin tekemään flunssapäivän lounaaksi aivan ihanan, värikkään, raikkaan ja herkullisen meksikolaisen papusalaatin.

En tiedä onko resepti oikeasti kovin meksikolainen, mutta maut ja ulkonäkö veivät omat ajatukseni Meksikoon. Näin lumen keskellä on ihana vähän mielikuvitusmatkailla kun matkustelua ei muuten ole tiedossa.

Salaatti sopii nautittavaksi sellaisenaan, nachojen kanssa, liharuoan lisukkeena, tacojen tai tortillojen täytteenä, miten vain. Itse söimme sitä lounaaksi ja nakersin salaatinjämät vielä iltapalaksi.

meksikolainen-papusalaatti-1-of-3

 

Urtekramin luomupapuja löytyy moneen makuun: mustapapuja, papusekoitus, kidney-papuja, voipapuja. Itse päädyin käyttämään mustapapuja, jotka oli esikeitetty ja maustettu merisuolalla. Eli minulle jäi vain tölkin avaaminen ja papujen lisääminen salaattikulhoon. Mustapavut tölkissä ovat käyttövalmiita sellaisenaan ja sopivat salaatteihin, keittoihin, patoihin ja miksei jopa leivonnaisiin. En olekaan itse vielä kokeillut papuja leivonnassa, mutta esimerkiksi Asennemedia-kollega Vaimomatskuu-blogista löytyy leivonnaisia pavuista.

meksikolainen-papusalaatti-2-of-3

Salaattiin voi käyttää haluamiaan kasviksia, itse halusin ehdottomasti maissia, punasipulia, paljon yrttejä ja tomaattia, vaikka ne eivät kyllä enää tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan olekaan, mutta sitä ei kyllä huomaa tässä salaatissa. Chiliä voi lisätä maun mukaan salaattiin, saat kivaa potkua marraskuun keskelle ja ehkäpä flunssapöpötkin säikähtävät. Itse häädin flunssapöpöjä vielä lisäämällä salaattiin tuoretta valkosipulia.

MEKSIKOLAINEN PAPUSALAATTI

4 annosta
1 tlk luomumustapapuja
1 tlk tai 2 dl maissia
1 punasipuli
1/2 punainen, tuore chili
1 avokado
5 kirsikkatomaattia tai 1 iso tomaatti
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu tai kokonaisen sitruunan mehu jos olet suurkuluttaja
tuoreita yrttejä esim. minttua, korianteria, lehtipersiljaa, basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

lisäksi

nachoja

TEE NÄIN:

1. avaa paputölkki ja valuta pavut
2. avaa maissitölkki ja valuta maissit
3. pilko kasvikset ja yrtit sekä chili
4. sekoita salaattikulhossa, pavut, maissi, kasvikset, yrtit sekä chili
5. lisää sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri, sekoita hyvin
6. tarjoile nachojen kera


2 Comments

  1. Rakastan papusalaatteja kaikissa muodoissaan! Ja Meksikon makuja! Kuinka herkullisen näköinen kulhollinen ruokaa 🙂

    • Anne

      Kiitos Sofia!

      Papusalaatit ovat kyllä aivan ihania, niitä pitäisi tehdä useammin 🙂

Kommentointi on suljettu.