Skip to content

Afrikkalainen ilta Keittiömaailmassa

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia & Keittiömaailma

Vietin viime viikon torstaina ratkiriemukkaan illan Keittiömaailman Fabianinkadun myymälässä. Enpä olisi aiemmin uskonut, että keittiöliikkeessä voisi viettää iltaa ruoan parissa!

Keittiömaailmalla on upeat tilat aivan Esplanadin puiston kulmilla, jotka aiheuttavat akuuttia keittiökuumetta. Oma, ihana, apukokin remontoima keittiöni on minulle edelleen rakas, mutta silti sitä tuppaa haaveksimaan uudesta keittiöstä aina välillä. Emme ole nyt suunnittelemassa muuttoa, mutta jos sellainen projekti tulevaisuudessa eteen tulee, aion kyllä jälleen hankkia uuden keittiön.

Keittiö on itselleni kodin sydän ja paikka, jossa vietän eniten aikaa päivän aikana. Minikokkikin osaa jo kontata keittiöön perässäni ja roikkua kaappien ovissa ja vetää hyllyiltä tavaroita alas. Joudun vielä hetken odottelemaan, että hänestä on kokkauskaveriksi, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Keittiömaailman myymälässä pääsimme tutustumaan erilaisiin innovaatioihin ja afrikkalaiseen ruokaan. Erikoinen yhdistelmä, eikö? aloitetaan niistä innovaatioista.

keittiomaailma_africanpots_-1-of-19 keittiomaailma_africanpots_-2-of-19

Keittiömaailman A’la Carte-keittiöiden uusimpiin innovaatioihin kuuluu mm. Framilla saarni monitoimilaatikot, jotka löytyvät alla olevasta kuvasta uunin ja mikron alta vasemmalta. Tällaiset ottaisin mieluusti myös uuteen keittiööni tulevaisuudessa.

keittiomaailma_africanpots-1-of-3
Nyt kun kahvinkulutus on perheessämme kovimmillaan tutkiskelin erityisen paljon tätä toista uutta innovaatiota eli Coffee Unit:ia, joka on kotikahvittelijan nautintoon kehitetty, komeroon sijoitettava kahvinkeittimen toiminta- ja säilytyskeskus. Kuvassa on kapselikeitin, mitä meillä ei ole, mutta tuohon kahvikeskukseen saisi hyvin meidän pressopannumme kaikkine välineineen ja kauneimmat espressokuppimme esille. Erittäin hauska idea!

keittiomaailma_africanpots-2-of-3

Keittiöiden kiertelyn aikana jäin myös pohtimaan minkäköhänlaisen keittiön haluaisin seuraavaksi? olisi ihanaa että keittiö olisi ajaton, kaunis, käytännöllinen ja suuri, mieluiten avokeittiö. Valkoiset kaapistot, vähän rouheaa maalaistunnelmaa, kauniit vetimet kaapistoissa ja näppäriä säilytysratkaisuja, iso haaveeni olisi saada ”pantry” eli ruokakomero. Siinäpä aikamoinen toivelista!

Näihin haaveisiin liittyen eräs keittiö Keittiömaailman myymälässä kiinnitti erityisesti huomioni:

keittiomaailma_africanpots-3-of-3Tämä näytti esimerkiksi kaapistojen osalta juuri sellaiselta keittiöltä mitä seuraavaksi haaveksin, eivätkä ole kovin kaukana nykyisestäkään tyylistä.

Aika tulee näyttämään mikä on fiilis kun seuraavan keittiörempan aika on. Jännittävää!
Innovaatio- ja keittiökierroksen jälkeen palasin muiden luokse ja illan afrikkalainen osuus alkoi! pöytä notkui mielenkiintoisia raaka-aineita ja mausteita, joita meille esittelivät African Pots– ravintolan upeat naiset.
keittiomaailma_africanpots_-8-of-19 keittiomaailma_africanpots_-10-of-19

Ihastelin valkosipulin määrää keittiössä, tästä ei voi kuin tulla hyvää!keittiomaailma_africanpots_-11-of-19

Meininki oli heti alusta alkaen hersyvä. African Pots-leidit ilmoittivat heti alkuun että he eivät täällä kokkaile meille vaan kokkaamme yhdessä. No sehän sopii! hetken kuluttua huomasin nostavani omaa kättäni ylös kun kyseltiin vapaaehtoisia pääruoan laittoon. Päädyin siis kokkaamaan nigerialaista ”Egusia” kovassa kurissa ja hämmentävillä ohjeilla. Kohta koko Keittiömaailman tila suhisi ja kuhisi kun lähes kaikki paikallaolijat oli laitettu joihinkin hommiin. Osa teki inkivääri-sitruunajuomaa, osa pinaattilisuketta, osa munkkeja.. kaksi tuntia lensi siivillä.

keittiomaailma_africanpots_-12-of-19

Aluksi meille esiteltiin mitä erikoisempia afrikkalaisia mausteita, moni mausteista sopi myös mm. flunssalääkkeeksi. keittiomaailma_africanpots_-15-of-19

Itse olin Egusi-vastuussa ja aloitin tämän liha-kala-hämmentävätmuutraaka-aineet-ruoan teon tiukassa kurissa ja nuhteessa. Sain afrikkalaiselta pääkokiltani ohjeita ja samalla vapaudet lisätä raaka-aineita mieleni mukaan. Mittasuhteet olivat tyyliä ”pilko hieman sipulia” ”riittääkö tämä?” ”ei, pilko lisää!” tai ”laitetaan koko purkillinen tuota maustetta”. Olen itsekin suurpiirteinen kokki keittiössä, mutta tämä kokkaustyyli ylitti minunkin suurpiirteisyyteni. keittiomaailma_africanpots-1-of-1 keittiomaailma_africanpots_-16-of-19Egusiin tuli naudanlihan lisäksi seuraavanlaisia raaka-aineita: Hannan valmistelemia grillattuja makrilleja, kuivattua kissakalaa murennettuna (!), kuivattuja katkarapuja jauheena, erilaisia mausteita, paljon valkosipulia, palmuöljyä, sipulia, muuta puutikku mausteeksi (!) sekä lopuksi pinaattia.

Aika eksoottista, eikö?
keittiomaailma_africanpots_-17-of-19Liemessä- Jenni teki ammattilaisen ottein ghanalaisia munkkeja. Ne olivat niiiiiin hyviä! söin seitsemän enkä edes häpeä kertoa sitä. Vain osan munkeista muistin kieritellä sokerissa, olkoon se synninpäästöni tähän munkkifiestaan.
keittiomaailma_africanpots_-18-of-19

Kokkailun päätteeksi nautimme kaikki yhdessä tekemiämme ruokia, suosikeikseni nousi pinaatti-dawadawa-kastike, jonka reseptin saimme mukaamme. Egusi oli huomattavasti miedomman makuista kuin raaka-ainelistasta olisi voinut päätellä, mutta suosikkiruokani oli ehdottomasti Jennin munkit! olisipa jo vappu!
keittiomaailma_africanpots_-19-of-19

Keittiömaailman myymälä palvelee Fabianinkadulla arkisin 10-18 ja lauantaisin 10-15. Pohdimme torstaina, että kyseinen tila olisi aivan erinomainen yritystapahtumiin ja ruokakursseille, vink vink keittiömaailmalaiset!


4 Comments

 1. Tämä oli mielenkiintoisten ja herkullisten makujen ilta! Ja sinä kyllä pääsit hämmentämään yhtä jännittävintä soppaa aikoihin. Ei ole moni muu moista tehnyt -ainakaan Suomen maaperällä:-)

  • Anne

   Todella, aikamoinen meininki oli viime viikolla Keittiömaailmassa 😀

 2. Aivan ihana tilaisuus teillä:) Fufua olen joskus kokeillut kun asuin vielä Suomessa,ja ostin sitä uteliaana Hämeentien jostain etnokaupasta. Täällä minulle tuttuja afrikkalaisesta keittiöstä ovat vain etiopialaisten ja eritrealaisten keittiöt,mutta olisi kiva tutustua muihinkin.

  • Anne

   Oli kyllä todella kiva ilta ja yllättävä, en olisi uskonut että pääsen kokkaamaan afrikkalaisia herkkuja 🙂

Kommentointi on suljettu.