Skip to content

Arjen pelastus: Prisma Kauppakassi (sis. alekoodin)

2

Yhteistyössä HOK-Elanto Liiketoiminta Oy / Prisma Kauppakassi

Kuten olen aiemmin kertonut, on arkemme ollut tämä syksynä kiireistä. Olen itse toki (äitiys)lomalla, mutta apukokki on tehnyt paljon töitä ja illat vilahtavat ohi hujauksessa. Kun apukokki selviää töistä kotiin, syömme yhdessä, leikitään minikokin kanssa ja sitten alkavatkin jo pienen pojan iltatoimet.

Ajan- ja rahansäästöä silmälläpitäen aloimme käymään jo pari vuotta sitten vain kerran viikossa ruokakaupassa. Ostimme kerralla koko viikon ruoat ja minä suunnittelin ruokalistat (se on niin kivaa!). Vaikka aika harvoin pysyttelen siinä rakkaudella suunnittelemassani ruokalistassa, ei haittaa. Mieluisinta on kuitenkin se, että kaupassa tarvitsee käydä autolla vain kerran viikossa. Käyn muutaman kerran täydentämässä kaappia vaunuilla, esim. jos en ole suunnitellut leipovani pullaa ja hiiva puuttuu kaapista. Voin paljastaa, että nykyään hiivapaketti löytyy aina ostoslistalta. Just in case.

Vaikka ruokakauppaan menee edelleen paljon rahaa (perheemme suurin kuukausittainen rahallinen menoerä on ruoka), menee sitä laskelmieni mukaan nyt vähemmän kuin silloin kun kävimme useamman kerran viikossa kaupassa. Pahimmillaan kävimme, vuosia sitten, melkein joka päivä töiden jälkeen kaupassa. Siinä paloi aikaa ja rahaa, olen nimittäin aikamoinen heräteostaja kaupassa. Lisäksi en jaksaisi enää ravata ruokakaupassa päivittäin, vaikka käynkin kaupassa mielelläni. Apukokki sen sijaan haluaa äkkiä kauppaan ja vielä nopeammin ulos. Minikokin mielipidettä en ole toistaiseksi saanut selville, hän kertonee mielipiteensä aikanaan.

Uudistus kaupassakäyntirutiineihimme alkoi kun eräänä perjantai-iltana syyskuussa huomasimme kaupasta tullessamme, että kello lähestyi uhkaavasti kuutta ja siihen mennessä kun olimme tehneet ruoan ja syöneet, olikin jo minikokin nukkumaanmenoaika ja nuori mies jokseenkin kärttyinen. Emme ehtineet koko iltana viettämään kunnolla aikaa yhdessä. Koska illat ja leikkiaika minikokin kanssa ovat perheellemme tärkeitä asioita, tuumimme apukokin kanssa miten voisimme tehdä arjen askareita toisin, jotta aikaa tälle tärkeälle, yhteiselle ajalle jäisi enemmän.

Sitten muistin: Prisman Kauppakassi-palvelu!

Olimme edellisen kerran käyttäneet palvelua kun saavuimme synnytyslaitokselta kotiin pienen nyyttimme kanssa. Minä näppäilin tilauksen ja apukokki kurvasi noutamaan ruokakassit Kannelmäen Kaaren Prisman noutopalvelusta. Sen koommin emme olleetkaan Kauppakassia käyttäneet.

Nyt olemme palanneet Prisman Kauppakassin vakiokäyttäjiksi, noudamme sieltä viikoittain, joko torstaisin tai perjantaisin, perheemme ruoat. Minä teen tilauksen ja suunnittelen ruokalistoja, apukokki kurvaa töistä päästyään noutopisteelle. Tämä järjestely on toiminut meillä erinomaisesti ja tämä taitaakin olla apukokille mieluisin tapa käydä kaupassa. Etenkin nyt kun yksi kassillinen tavaraa on jo minikokin vaippoja, wipesejä, soseita ja maitoja varten, on vain järkevää että minä en lähde noutamaan niitä vaunuilla. Kauppakassi on myös juhlapyhien alla oiva palvelu, ei tarvitse seisoskella jonottamassa kaikkien muiden kanssa ruokakaupan jonossa, toki tilaus kannattaa silti laittaa ajoissa menemään ja varata itselle mieluisin noutoaika hyvissä ajoin, veikkaan että sama idea on käynyt muidenkin mielessä.

Lisäksi rakastan listoja ja suunnittelua. Saan toteuttaa tämän palvelun avulla molempia lempipuuhiani. Palvelussa on monia kivoja ominaisuuksia, se osaa mm.tarjota sinulle esimerkiksi vihanneshyllyllä sivun alussa niitä tuotteita, joita olet ennenkin tilannut. Meillä jotkin tuotteet tilataan toistuvasti joka viikko, esim. smoothie-ainekset ja vihermehuainekset, joten tämä nopeuttaa tilaamista. Luomu- ja Reilun kaupan tuotteet on helppo löytää sivupalkista. Lisäksi näen helposti edelliset tilaukset. Voin myös tallentaa tekemäni ostoslistan ja muokata sitä joka viikko, jos siltä tuntuu. Kun tilaus on valmis ja toimitettu kauppaan tulee palvelusta vahvistusviesti tilausnumeron kera. Lisäksi noutopäivänä saat erillisen sähköpostin kun tilaus on kerätty ja valmis noudettavaksi. 

Olen ollut myös erittäin tyytyväinen siihen, että jos haluamaani tuotetta ei löydy saan soiton keräilijältä, joka varmistaa sopiiko tuotteen korvaaminen toiseen minulle. Kerran olin myös erehdyksissäni yrittänyt tilata 12 kiloa appelsiineja, vaikka halusin 12 appelsiinia. Keräilijä soitti minulle ja varmisti että olinko tarkoituksella tehnyt niin ison appelsiinitilauksen. No en todella ollut! tässä säästyttiin monelta mielipahalta kun keräilijä soitti varmistussoiton.

prisma kauppakassi

NÄIN ALOITAT PALVELUN KÄYTÖN:

 1. mene osoitteeseen www.foodie.fi
 2. rekisteröidy tai kirjaudu esim. Facebook-tunnuksilla
 3. aloita tuotteiden selailu ja ryhdy kasaamaan omaa ostoslistaasi, valitse itsellesi sopivin noutopiste
 4. jos tarvitset apua palvelun käytössä, oikealle ilmestyy chat-ikkuna jossa voit kysyä reaaliajassa asiakaspalvelijalta apua
 5. sitten jäljelle jääkin enää nouto valitsemastasi noutopisteestä. Meidän perheemme kurvaa aina kauppakeskus Kaaren Prismaan, se on meitä lähinnä.

prisma kauppakassi

TUOTTEIDEN NOUTAMINEN NOUTOPISTEELTÄ:

 1. kun lähdet hakemaan ostoksiasi, muista ottaa mukaan sähköpostilla tai tekstiviestillä sinulle toimitetty tilausnumero. Ennen noutopisteelle ajoa täytyy syöttää tilausnumero, sitten ovet avautuvat ja voit ajaa noutopisteeseen. prisma kauppakassi prisma kauppakassi2. käy noutopisteellä (tässä voit myös maksaa ostoksesi, jos et ole sitä tilausta tehdessä maksanut). prisma kauppakassi3. tuotteet tuodaan sinulle sinisillä koreilla, joista on helppo nostaa ostokset autoon. prisma kauppakassi4. tyhjät laatikot palautetaan seinustalle ja voit hurauttaa pois noutopisteeltä. Valmis!prisma kauppakassi

MUUTAMA VINKKI:

linkkejä klikkaamalla pääset lukemaan lisää

 1. jos löydät sivustolta kivan reseptin, voit helposti klikata siihen tarvittavat tuotteet suoraan ostoslistallesi
 2. käy tsekkaamassa kunkin kuukauden satokausituotteet blogista, S-ryhmä tekee yhteistyötä Satokausikalenterin kanssa
 3. palvelu listaa erikseen kasvisruoat kätevästi sivupalkkiin
 4. palvelussa on kattava tuki-sivusto ja chat-toiminto jos kaipaat apua

Myönnän olevani todella tarkka ruokakauppaostoksilla, mm. viihdyn puristelemassa hedelmiä ja vihanneksia vihannesosastolla, jotta saan juuri haluamani tuotteen. Ilokseni voin kertoa, että Prisman Kauppakassi-tilauksemme ovat aina laadullisesti olleet huippuluokkaa ja 90% olemme myös saaneet tilaamamme tuotteet ilman että niitä on tarvinnut korvata muilla tuotteilla.

Prisman Kauppakassin kautta voit myös tilata kalatiskiltä tuoretta kalaa ja lihatiskiltä lihaa, todella kiva bonus! Myös alkoholituotteita voi tilata, mm. saunaoluet klikkaan usein ostoskoriimme. Tällöin ohjelma ilmoittaa, että noutavalta henkilöltä tarkistetaan henkilöllisyys noutotilanteessa.

Meidän perheelle tämä palvelu on tuonut lisää yhteistä aikaa kotona, minä saan tehdä rakastamiani listoja ja surffailla tuotesivuilla (voi sitä iloa!), apukokki välttää kaupassakäynnin. Kaikki ovat siis tyytyväisiä.

Käytetäänkö teillä minkälaisia keinoja arjessa ajan- ja rahansäästöön? onko tällainen noutopalvelu tuttu?

*

ALEKOODI LUKIJOILLE: 

Lähetä tekstiviesti Prisma blogi numeroon 16130

Saat paluuviestinä yhden ostosten ilmaiseen keräilyyn oikeuttavan alennuskoodin (arvo 3,90-7,90)

Koodi on kertakäyttöinen ja voimassa 31.12.2016 saakka. Ostosten hinta veloitetaan normaalisti keräilyhetken hintojen mukaan. Syötä koodi tilausvaiheessa sille varattuun kenttään ja paina ”aktivoi koodi” nappia.

Kampanja voimassa 23.11.-30.11.2016. 1 koodi/henkilö. Koodeja rajattu määrä (100 kpl).


11 Comments

 1. Hanna

  Kiitos, sain koodin ja aion joulukiireissä testata. Mietin voinko tilata mitä vain Prisman valikoimista, siis esim. joulukukkia, vai onko palvelussa vain elintarvikkeet ja kodin käyttötavarat? Selvinnee kun alan tehdä tilausta 🙂

  • Anne

   En ole joulukukkavalikoimaa tsekannut mutta palvelun kautta voi tilata esim leluja, joulukalentereita ja jopa jouluvalot! Eli myös muita tuotteita kuin elintarvikkeita ja kodin käyttötavaroita 🙂

 2. Voi, mä niin mielelläni tilaisin Prismasta kauppakassin, mutta heillä on aika harvassa vielä noi noutopisteet! Olen muutaman kerran tilannut CM:sta, mutta tykkään Prismasta enemmän. Noilla valmiilla kauppakasseilla säästää kyllä tosi paljon, mä olen myös melkoinen heräteostelija ruokakaupassa… 🙂 Oletko vielä kokeillut muita ruokakassipalveluita? Mulle on nyt tullut pari kertaa lähetys Kauppahalli24 -palvelun kautta ja olen tykännyt tosi paljon! Kirjoittelin aiheesta blogissanikin.

  Hei, tykkään sun blogista ihan älyttömän paljon! En ole saanut aikaiseksi kommentoida koskaan (hyi minua!), mutta olen moneen kertaan tehnyt ruokaa sun inspiroimana.

  • Anne

   Iso kiitos aivan ihanasta kommentista, Emma. Kiva kun ehdit kommentoimaan! 🙂

   Olen päivätyössä kokeillut Alepan kauppakassia kotiinkuljetuksella ja noista valmiista ruokakasseista Anton & Antonia ja Middagia, tosi kivaa kun on olemassa niin paljon erilaisia ratkaisuja nykyään. Käyn lukemassa postauksesi Kauppahalli24:sta 🙂

   Täytyy laittaa palautetta että lisää noutopisteitä tarvitaan, uskoisin että niiden lisääminen kannattaa koska palvelu on käsittääkseni suosittu 🙂

 3. Tuo on tosi kiva palvelu;kokeilin sitä toissa kesänä. Oli tosi kätevää näppäillä tuotteet puhelimella,ja sitten käydä hakemassa valmiiksi pakattu kassi:)

  • Anne

   Kiva kuulla että tykkäsit 🙂 tämä on kyllä pelastanut meidän arjen.

 4. Tahtoisin kovin testata, mutta meidän lähiprismassa ei ole tätä palvelua! Ihan hullua, ettei muka itä-helsinkiin mahdu. Nyt on mahdollista hakea Pukinmäen ABC:lta, että se on jo jotain. Mua ei kaupassa enää näkyisi jos lähikaupassa olisi tämä palvelu.

  • Anne

   Voi harmi! tuo on niin hirmu helppo tapa käydä kaupassa. Välitän terveiset yhteyshenkilölleni, että itä-Helsinkiin noutopiste kans 🙂

 5. minni / kokeileva keittiöni

  Oho. Pitääkin selvittää, onko meidän Prismassa moinen. Helpottais kyllä isosti kun kävis vaan hakemassa valmiiksi pakatut ruoat!

 6. Meillä ei ole autoa eli ollaan just niitä jotka käy VÄHINTÄÄN kerran päiväss ruokakaupassa. Ihan järkyttävää ajan ja varmasti myös rahan tuhlausta. Käytimme vauva-vuotena toisinaan Prisman kauppakassipalvelua kotiinkuljetuksella, mutta ymmärsin että nyt se on lopetettu – siis kotiinkuljetus ainakin juuri tuolla Kaaren Prismassa. Ennen tilasin Prismasta myös töissä tarvitsemani raaka-aineet, nyt olen ollut pakotettu siirtymään Citymarketin asiakkaaksi.

  • Anne

   Juu, harmi kyllä se palvelu on loppunut. Se oli varmasti monelle perheelle iso apu 🙁

Kommentointi on suljettu.