Skip to content

Joulutortun #uudetmuodot

2

Yhteistyössä Asennemedia, Dronningholm ja Sunnuntai

uudetmuodot-8-of-13

Pääsin tänä vuonna mukaan Asennemedian, Dronningholmin ja Sunnuntain joulutorttukampajaan. Iloitsin mukaanpääsystä kovasti, sillä olin ihastellut jo edellisvuonna Asennemedia-kollegojen luomuksia ja nyt pääsin itse leipomaan joulutorttuja teemalla #uudetmuodot !

uudetmuodot_-1-of-18

Siinä missä Nata / WTD teki huikean kauniin Marjaletin ja Jenni Pupulandiasta teki Marjatwistin, minä lähdin lapsellisemmalle linjalle. Etsin innoitusta minikokin satukirjoista ja lopulta päädyin tekemään…

uudetmuodot_-14-of-18

Jonkun kummallisen ökkömönkiäisen, nallen, tekemään taikinasta kirjaimia ja kirjoitin niistä minikokki sekä taikinakuusen. Näiden lisäksi yritin taiteilla myös pyöreitä minitorttuja, joita kutsuin nimellä minibites. Palataan niihin hieman myöhemmin.

uudetmuodot-1-of-13

Nalle-tortut syntyvät kaulimalla yhden lehtitaikinalevyn ohuemmaksi, ota terävä veitsi ja leikkaa taikinasta ympyrä. uudetmuodot-4-of-13

Seuraavaksi leikkaa jäljelle jääneestä taikinasta korvat ja kiinnitä ne leikkaamaasi isoon ympyrään. Tämän jälkeen kieputtele käsien välissä ylijäämätaikinasta korvien reunuksen sekä suu nallelle. Lopulta tee Nalle-tortulle marmeladisilmät – ja nenä. uudetmuodot-5-of-13

Voitele nallet kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa n. 10-12 minuuttia (paistoaika riippuu hieman uunista). uudetmuodot-11-of-13

Nalle-tortusta tuli lopulta suosikkini, vaikka paistovaiheessa osasta nalleja tippui hillosilmät päästä. Hups! onneksi taikinaa oli reilusti käsillä, niin ehdin kokeilemaan vähän kaikenlaisia muotoja ja tekemään useamman nallen.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, aina ei mene ihan putkeen. Mutta hyvältä tuo silmäpuoli nallekin maistui!

Olen kovin, kovin huono keksimään lempinimiä (paitsi minikokille, jolla on varmaan kymmeniä eri hellittely- ja lempinimeä) ja nimesinkin nalleni nyt hieman tylsästi Hillo-Nalleksi. Olen pahoillani, en keksinyt mitään parempaa! nimiehdotuksia voi laittaa kommenttiboksiin…

uudetmuodot_-1-of-1

Tähtitorttujen leivonnassa käytin tuttuun tapaan Sunnuntain lehti- ja torttutaikinalevyjä. Paketti on tuttu ja turvallinen, mutta sisältöä on hieman uudistettu. Sunnuntain lehti- ja torttutaikinat ovat nyt entistäkin mehevämpiä. Tähtitorttujen sisään, tai no omassa tapauksessani, päälle, laitoin Dronningholmin Tähtitorttu-hilloja. Jos oikein kunnon leipomishimo yllättää, Sunnuntailla on nykyään myös 1kg paketti tähtitorttutaikinaa.

Tähtitorttumarmeladeja on nykyään kolmea eri makua. Perinteinen luumumarmeladi, omena-kanelimarmeladi ja uutuutena vaniljainen puolukka-kirsikkamarmeladi, joka nousi omaksi makusuosikikseni. Apukokki tuumi, että hänen suosikkinsa on edelleen perinteinen luumumarmeladi.

Eläimellisen menon lisäksi tein pikkujoulukautta silmälläpitäen mini-torttuja eli minibites tähtitorttuja. Torttutaikina on kyllä arvaamatonta, näissäkin ensimmäinen erä onnistui ja toinen ei. Onneksi myös muotopuolet maistuvat hyvältä.

Minibitesit voit tehdä esim. servettirengasta käyttäen, omilla metallisilla renkailla sain juuri sopivan kokoisia suupaloja.

uudetmuodot_-12-of-18

Painele siis haluamallasi muotilla torttutaikinaan ympyröitä, tarvitset kaksi ympyrää aina yhteen minibitesiin. Sen jälkeen nosta yhdelle ympyrälle teelusikallinen hilloa. Nosta toinen ympyrä hilloympyrän päälle ja painele haarukalla kiinni. Älä laita liikaa hilloa, jotta minibitesit eivät räjähdä.

uudetmuodot_-1-of-1-2

uudetmuodot-2-of-14

Tässä onnistuneet, suloiset minibitesit. Ne sopivat esimerkiksi pikkujoulujen tarjoiluksi, saa syödä enemmän torttuja kuin jos söisi perinteisiä tähtitorttuja.

uudetmuodot_-1-of-1-3

Ja tässä vielä räjähtäneet minibitesit. Aina ei mene nämä hommat kuin Strömsössä.
uudetmuodot_-17-of-18

#UUDETMUODOT-KILPAILU

Jos sinun tekee mieli ryhtyä taiteleimaan torttutaikinasta uusia muotoja, on siihen juuri nyt sopiva hetki! Dronningholmilla on käynnissä #uudetmuodot- kilpailu Instagramissa , voit joko kokeilla jo olemassaolevia torttumalleja täältä TAI keksiä aivan oman, uuden muodon.

Täältä löydät kilpailun säännöt. 

 

 


23 Comments

 1. Suloiset nallet! Puolukka-kirsikka -hillo on muuten tajuttoman hyvää, siinä on joku kanelinen vivahde. Omppu oli musta aina torstuissa vähän mauton, enkä oikein koskaan päässyt sen kanssa sinuiksi, mutta tämän joulun aaton tortut taitavat saada sisäänsä jotain punaista mustan sijaan. 🙂

  • Anne

   Kiitos Jonna! Tässä koeteltiin luovuutta 😀 kiva että on muitakin kirsikkahillofaneja, se oli tosi hyvää!

 2. Piti tulla tännekin puolelle ihailemaan noita suloisia hillonalleja 🙂 Olen itse niin tylsästi tehnyt vain perinteisiä tähtitorttuja, mutta nythän voisi laajentaa repertuaaria vaikka eläimelliselle puolelle. Pakko kommentoida myös tuota tiiliseinää, jota olen katsellut monissa kuvissasi: meillä on ihan samanlainen! 🙂

  • Anne

   Kiva kun tulit 🙂 ja voi miten hauskaa! Tuo tiiliseinä oli ratkaiseva tekijä jonka takia tultiin tätä asuntoa katsomaan ja miksi tähän lopulta niin ihastuin.

 3. Ihanat uudet muodot 🙂 Eihän sen aina tarvitse olla se perinteinen tähti!

  • Anne

   No niinpä! kiva vähän hullutella 🙂

 4. […] Dronningholmin sivuilta tai vaikkapa muilta Asennemedia joulutorttubloggareilta (Pupulandia, WTD, 52 Weeks of Deliciousness, Jonnamaista) – se saa kuitenkin olla juuri sellainen kuin itse haluat. Palkintoina jaetaan joka […]

 5. Minni / kokeileva keittiöni

  Ihania nalleja! Mä en ole luumutorttujen ystävä lainkaan, usein teen omppuhillosta ja vuohenjuustosta itselleni herkkupaloja.

  • Anne

   Omppuhillo ja vuohenjuusto kuulostaa aivan ihanalta!

 6. Söpöjä nalleja! On tullut ennenkin todettua, että torttutaikinasta on moneksi!

  • Anne

   Siitä on kyllä todella moneksi 😀

  • Anne

   <3

 7. Hauskat nallet! Torttutaikina on ihanan muuntuvaista. Meilä syötiin sitä just vohveliraudassa kypsennetynä – ihan vakkari joulunalusherkku jo,

  • Anne

   Oi!! Nerokas idea 🙂

 8. Voi miten söpöjä nalleja! Meidän tytöt rakastaisivat näitä <3

 9. Olepta monta tapaa keksinyt käyttää taikinaa 😀 en ole maistanut kaikkia uusia makuja jotta voisin lempparini sanoa, mutta lempparimalli o kyllä nalle 🙂

  • Anne

   Jeee! Nalle kiittää 😀

  • Anne

   Kiitos Johanna 🙂

 10. Miten sympaattisia nuo nallet! Ja nauratti vähän ne räjähtäneet versiot, kovin tuttua.. Sen takia kannattaa leipoa (mitä sitten onkaan tekemässä) aina isompi satsi kerralla, kyllä sieltä joukosta yleensä muutaman kuvauskelpoisen yksilön saa poimittua 😀

  • Anne

   Totta ja hyvässä tapauksessa kaikki onnistuu ja sitten on enemmän herkkuja 😀

Kommentointi on suljettu.