Skip to content

Joulusuklaa

Tykkää

Blogissa ollaan nyt todenteolla suut makeana. Viime viikolla alkanut jouluhuuma ja herkkupostaukset vain jatkuvat! Kuten viime viikolla kerroin, tein Alkon kanssa yhteistyössä Instagram-kampanjan, jossa jaoin jouluisia reseptejä ja fiiliksiä Alkon Instagram-tilillä. Olipa hauskaa ja pääsinkin oikein jouluiseen tunnelmaan reseptejä tehdessä.

Sain vihdoin viime viikolla urakoitua jouluvalot ikkunoihin ja olemme minikokin kanssa kotosalla ollessamme kuunnelleen radio Aaltoa, jossa soitetaan paljon joululauluja. Minikokilla on myös jo ikioma tonttulakki.

Olen ollut hieman huolissani siitä, miten tämän vuoden joulukuusi tulee pärjäämään tuon vauhdikkaan pienen pojan matkassa. Näen silmissäni hänet vetelmässä koristeita kuusenoksilta ja räpläämässä joulukuusta. Muutaman viikon päästä selviää oliko se kuusi tänä jouluna sittenkään niin hyvä idea..

joulusuklaa

Yksi jouluisista resepteistä, jonka jaoin yhteistyössä Alkon kanssa, oli joulusuklaa! Pinteres on pullollaan joulusuklaaideoita, englanniksi Christmas bark. Nappasin idean ja tein oman versioni joulusuklaasta.

Tämä on helppo ja hauska joululahjaidea, jos haluaa antaa ruokalahjan. Saat nopeasti tehtyä isommankin satsin suklaata ja sen voi maustaa oman tai lahjan saajan maun mukaan, vain mielikuvitus on rajana.

Joulusuklaa on myös kivaa vaihtelua joulun kahvipöytään konvehtien rinnalle tai jos aivan villiksi ryhdyt, niiden tilalle! itse en osaisi joulukonvehdeista luopua kokonaan, on aina pakko saada edes yksi kovehtirasia.

Annatteko te ruokalahjoja jouluna?

JOULUSUKLAA

1 pellillinen

250 gr tummaa suklaata sulatettuna

koristeet

suolatikkuja, ranskanpastilleja, kookoshiutaleita, piparimurua, nonparelleja, fudge-paloja.

TEE NÄIN:

 1. sulata suklaa vesihauteessa
 2. levitä sulanut suklaa uunipellille ja koristele välittömästi
 3. jäähdytä suklaa joko jääkaapissa tai talvella ulkona

Säilytä suklaa jääkaapissa.

 


7 Comments

 1. Hieman niin kuin jouluinen rocky road! Näyttää hyvältä ja maistuu ihan varmasti myös. Helppo myös muunnella oman maun mukaiseksi.

  • Anne

   Hei, totta muuten! pikainen rocky road verrattuna alkuperäiseen 🙂

  • Anne

   Totta, näillä voi myös pelastaa akuutin makeanhimon 😀

 2. Ihanan helppo resepti. Tämän minäkin ehtisin tehdä ennen joulua 🙂 Kiirusta pitää….lapsien joulupuuhien kanssa.

 3. Itse tehdyt ruokalahjat ovat kyllä parhaita annettavia jouluna, niitä annan itsekin. Suklaaherkut ovat ehdoton juttu jouluna. 🙂

  • Anne

   Olisi ihanaa ehtiä tekemään enemmänkin ruokalahjoja. Tai no, tänä vuonna en ehtinyt ainuttakaan 😀

Kommentointi on suljettu.