Skip to content

Täytetyt munakoisot

Tykkää

Suusta suuhun- Alisan tapaan sain kutsun osallistua Kaksplussan ja Sydänmerkin yhteiseen reseptihaasteeseen. Tarkoituksena oli kokkailla haasteeseen sydänystävällistä ruokaa ja te lukijat pääsette äänestämään parasta reseptiä.

Sydänmerkki onkin minulle hyvin tuttu, muistatteko vuoden 2015 Ravintolapäivän? minä muistan,  osallistuin silloin Ravintolapäivään Perinneruokaa Prkl-poikien ja WTD-Natan kanssa. Olipa huisin hauska päivä!

Haasteessa oli tarkoitus käyttää kolme eri Sydänmerkin tuotetta ja kehitellä haasteeseen resepti. Minulla on kova munakoisobuumi päällä tällä hetkellä, joten halusin tehdä niistä jotain kivaa. Niinpä keksin paahtaa munakoison ja täyttää sen mm. mustapavuilla ja viimeistellä raikkaalla jogurttikastikkeella. Käytin reseptissä näitä Sydänmerkittyjä tuotteita:

 • Keiju rypsiöljy
 • Valio Eila maustamaton luonnonjogurtti
 • Valio Emmental punaleima 17 %

taytetyt-munakoisot_-1-of-3

Sydänmerkityt tuotteet ovat varmaankin suurelle osalle jo entuudestaan tuttuja? niitä löytyy kaupoista jo yli 1000!

Sydänmerkitty tuote ei siis tarkoita sitä, että se olisi suolatonta, rasvatonta ja mautonta vaan sitä, että kyseinen tuote on terveellisempi valinta omassa kategoriassaan. Eli esimerkiksi pastapaketin kyljessä oleva Sydänmerkki kertoo, että pasta on kuitupitoisempi valinta. Meillä syödään esimerkiksi pääasiassa tummia täysjyväpastoja ja välillä herkuttelemme artesaanipastoilla.

Sydänmerkki tekee siis palveluksen kaupassakävijälle, koska se takaa kaupan hyllyjen välissä ihmettelevälle ostajalle helposti vaihtoehdon valita terveellisempi raaka-aine tai tuote kaupan hyllyltä ilman, että tarvitsee viettää ylimääräistä aikaa tuoteselosteita lukien. Itsehän tykkään kuljeskella kaupassa hyllyjen välissä ja tutkia uusia tuotteita, mutta esimerkiksi apukokin kaltaiselle kaupassakävijälle, joka haluaa vaan nopeasti kaiken kärryihin ja heti ulos, on Sydänmerkki helppo tapa tehdä terveellisempiä valintoja ruokakaupassa. Sydänmerkki sopii kaikille ja sydänmerkittyjä tuotteita on helppo käyttää oman ruokavalion osana.

Sydänmerkillä on myös ihka oma keittokirja. Keittokirjasta löytyy kauniiden kuvien lisäksi paljon maukkaita ja sydänystävällisiä reseptejä. Jos kirja kiinnostaa, itseä tai läheistä varten, voit ostaa sen täältä, alekoodilla LAHJAKIRJA saat kirjasta 25 % alennuksen. Kirjan hinta on normaalisti 18 euroa + postikulut 6 euroa).

TÄYTETYT MUNAKOISOT

2 hengelle

1 munakoiso
1 dl esikeitettyjä mustapapuja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl srirachaa
1 rkl kuivattuja yrttejä maun mukaan
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
pinnalle hieman juustoraastetta

jogurttikastike

2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1 / 2 sitruunan mehu
1 tl mustapippuria

TEE NÄIN:

1.paahda munakoiso kokonaisena uunissa kunnes se on rypistynyt, n. 45 minuuttia munakoison koosta riippuen
2.halkaise munakoiso ja kaavi munakoison sisällys kulhoon, säästä kuoret
3.lisää kulhoon valkosipuli, huuhdellut, esikeitetyt pavut, tomaattipyre, sriracha, mausteet ja öljy
4.surauta sauvasekoittimella tahnamaiseksi
5.kaada täyte takaisin munakoison kuoriin
6.raasta päälle hieman emmental-juustoraastetta
7.paista uunissa n. 15 minuuttia
8.valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään
9.tarjoile munakoisonpuolikkaat jogurttikastikkeen kera


8 Comments

 1. Ihanan freesi munakoisoresepti! Ja tosiaan näköjään täytetyt munakoisot ovat todella in just nyt! 🙂

  • Anne

   Musta tuntuu että munakoisoreseptejä on nyt joka puolella, aivan ihanaa!

 2. Tää on varmaan tosi hyvää! Munakoiso on suosikkiraaka-aineeni, siksi kaikki munakoisoreseptit kiinnostaa kovasti. Kiitos reseptistä!

  • Anne

   Munakoiso on kyllä ihanaa 🙂

 3. Munakoisoruokia ei koskaan ole liikaa, ja tää on ihan varmasti miun makuun. Pakko kokeilla!

  • Anne

   Ihana kuulla että maistuisi sullekin 🙂

  • Anne

   Munakoiso on kyllä ihanaa 🙂

Kommentointi on suljettu.