Skip to content

Riisipuurovanukas

1

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

riisipuurovanukas-1-of-3

Joulukuun kunniaksi keiteltiin Asennemedian ja Urtekramin yhteistyökamppiksessa riisipuuroa. Kerron heti alkuun, että keitin ensimmäisen erän melkein pohjaan. Sitten tein siitä melkein pohjaan palaneesta satsista syömäkelvottomia lättyjä. Apukokin irvistys olisi pitänyt saada nauhalle.

Sitten vedin syvään henkeä, keitin uuden kattilallisen riisipuuroa ja loihdin puurosta riisipuurovanukkaita. No nyt. Olin palannut taas siihen minkä parhaiten osaan eli yksinkertaiseen ja hyvään ruokaan.

riisipuurovanukas-2-of-3

Riisipuuro on minulle ruoka, jota on saatava joka vuosi. Vaikka olisimme olleet joulun ulkomailla, kävin joka vuosi äitini luona riisipuurolla ennen reissua. Tärkeää on myös, että äiti muistaa jemmata riisipuuroon ainakin yhden mantelin. Siinä saattaa mennä joulu pilalle, jos en saa mantelia, ainakin näin kävi nuorempana. Sitä muistellaan riisipuuron äärellä joka vuosi. Allekirjoittanutta aina hieman punastuttaa miten tulisieluinen sitä onkaan ollut yhden mantelin tähden.

Mutta, kyllä, myönnän.  Olen kolmekymppinen ja haluan edelleen saada joka vuosi mantelin. Aikamoista, jotkut asiat eivät muutu! Ilokseni äitini aikoo tuoda legendaarisen riisipuuron luoksemme tänä jouluna. Enää reilu viikko h-hetkeen!

riisipuurovanukas-3-of-3Riisipuurosta on moneksi, Asennemedia-kollega Vaimomatskuu loihti siitä upean keikauspannukakun kuivahedelmillä. Oli ihanaa lukea, että riisipuurosta tulee hänellekin mieleen äiti ja että muissakin kodeissa jemmaillaan niitä manteleita runsain mitoin.

Riisipuurovanukkaista tulee mieleen riisifrutti, niitä söin vuosia sitten välipalaksi lähes joka päivä. Riisivanukas on loistava tapa hyödyntää ylijäänyttä (onko sellaista?!) riisipuuroa, jos sitä ei jaksa syödä perinteisenä puurona. Itse sekoitin riisipuuron ja vaniljakastikkeen, maustoin kardemummalla ja koristelin vanukkaan kanelilla ja kuivatuilla viikunoilla.

Todella helppoa ja herkullista. Nämä vanukkaat sopivat vaikka jouluaaton illallisen jälkiruoaksi, siirrä puurohetki aamusta iltaan.

Kuuluuko riisipuuro teillä jouluun ja onko ruudun takana muita kenen on pakko saada manteli?

RIISIPUUROVANUKAS

2 annosta

2 dl valmiiksi keitettyä riisipuuroa
1 dl vaniljakastiketta
1 tl kardemummaa

koristeluun

kanelia
kuivattuja hedelmiä

TEE NÄIN:

1. keitä riisipuuro / käytä keitetyn riisipuuron jämät
2. sekoita riisipuuro ja vaniljakastike
3. mausta kardemummalla
4. nosta jääkaappiin tekeytymään n. tunniksi tai esim. yön yli
5. koristele kanelilla ja kuivatuilla hedelmillä


7 Comments

 1. Täälläkin ehdoton riisipuurofani! Reseptisi kuulostaa niin NAM! Täydellinen tapa hyödyntää leftoverit…; )

  • Anne

   Jee, lisää riisipuurofaneja 🙂

 2. Riisipuuro on ihanaa ja monet siitä jalostuvat jatkoherkut! Yksi oma kylmä suosikkini on tanskalainen riisipuuro kirsikkakastikkeen kera, mutta maistuisi toki myös tämä vanukas. 🙂

  • Anne

   Tuo tanskalainen puuro kirsikkakastikkeella kuulostaa aivan ihanalta 🙂

 3. Riisipuuro on kyllä niin ihanaa 🙂 Oon innostunut nyt tekeen riisipuuroni riisinkeittimessä kookosmaitoon! Ei tarvi miettiä palaako pohjaan tai koska on valmista, kun vain ajastaa keittimen niin saa vaikka aamuksi kunnolla haudutettua puuroa!

  Riisifrutit oli munki suosikkeja pienempänä! Niitä on kiva nykyään tehdä riisipuuronjämistä, ja sekoittaa puuron sekaan vähä jugurttiakin niin sopii hyvin välipalaksikin 🙂 Mantelit kyll kuuluu riisipuuroon!

  • Anne

   Haa, hauska idea tuo riisipuuro riisikeittimessä! onkohan omani vielä varastossa tallessa? täytyy kokeilla tuota huoletontakin puuroa 🙂

 4. […] malta olla vinkkaamatta teille blogikollegoideni Juulian ja Annen reseptejä. Testaa vaikka riisipuurovanukasta tai valmista riisipuurosta joulupannaria! Ah, ja nam – puurofani on yhä vakuuttuneempi: […]

Kommentointi on suljettu.