Skip to content

Puolukkajäätelöä, valkosuklaata ja ruisvohveli

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia ja Pingviini

puolukkajäätelöä

Voitte ehkä kuvitella ilmeeni kun kuulin pääseväni tekemään yhteistyötyä Pingviinin kanssa? siis jäätelöjuttuja! eikä mitä tahansa jäätelöjuttuja vaan Suomen kansallisjälkiruokateemalla. Eilen julkistettiin Suomen kansallisruoka ja se on tänä vuonna ruisleipä. Loistava valinta, rakastan ruisleipää.

Tiesittekö muuten, että me suomalaiset olemme aikamoista jäätelökansaa? syömme vuosittain noin 12 litraa jäätelöä. Itse myönnän että jäätelönkulutus on kevät- ja kesäkuukausina huipussaan enkä toki kieltäydy siitä kylmempinäkään kuukausina. Tilaan myös usein ravintolassa jäätelöjälkiruokia. Itse olen tuhdimpien kermajäätelöiden ystävä, mutta pidän myös raikkaista sorbeteista. Olen siis aika tyypillinen suomalainen, koska suomalaiset syövät mieluiten kermajäätelöä kun muut eurooppalaiset ystävämme syövät eniten kasvirasvapohjaisia jäätelöitä.

Voi kuulostaa hieman tylsältä, kun kerron että tutkimusten mukaan suomalaisten suosikkimaku jäätelössä on vanilja, mutta pidämme myös erikoisemmista mauista. Luin, että suomalaiset syövät mielellään myös tyypillisiä suomalaisia jäätelömakuja eli esimerkiksi salmiakki- ja marjajäätelöitä.

puolukkajäätelöä

Pingviini juhlistaa satavuotiasta Suomea tuomalla markkinoille uuden jäätelömaun suomalaisille rakkaalla maulla: Pingviini Puolukan eli  puolukkajäätelön.

Minut haastettiin kehittelemään satavuotiaalle, itsenäiselle Suomelle puolukkajäätelöstä jälkiruoka. Kuten kaikki Pingviini-jäätelöt, tehdään Pingviini Puolukkakin Turengin jäätelötehtaalla kotimaisesta maidosta ja kermasta. Kotimaisuuden merkiksi on Pingviini-jäätelöpaketissa Avainlippu-tunnus.

Jälkiruoan makuina olisi suomalaiseen makuun sopivasti puolukkaa ja ajankohtaisesti ruista. Innostuin tästä haasteesta valtavasti. Pohdin muutamaa eri vaihtoehtoja hetken, mutta lähes heti oli varmaa, että tekisin ruisvohveleita.

Olin juuri tehnyt pitkästä aikaa, apukokin toiveesta, vohveleita ja näin heti silmissäni ruisvohveleista tehdyt annoskulhot joissa maukas puolukkajäätelö makoilisi.

Mutta jotain tarvittiin vielä lisäksi. Valkosuklaata!

Niinpä tein jälkiruokaan vielä mantelirouheella maustettua valkosuklaata. Nappivalinta!

puolukkajäätelöä

Maistuisiko sullekin? mulle maistui! parasta näissä ruokabloggaushommissa on kyllä ehdottomasti se, että saa kuvauksien päätteeksi syödä kuvaamansa herkut.

puolukkajäätelöäpuolukkajäätelöä

PUOLUKKAJÄÄTELÖÄ JA VALKOSUKLAATA RUISVOHVELIKUPISSA

 

6 hengelle

1 litra Pingviini puolukkakermajäätelöä

vohvelit

2,5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja
0,5 dl voita sulatettuna
ripaus suolaa

valkosuklaa mantelirouheella

1 dl valkosuklaahippuja / leivontavalkosuklaata
1 rkl mantelirouhetta

TEE NÄIN:

1. aloita valmistamalla suklaa
2. sulata valkosuklaahiput tai paloiteltu leivontasuklaa vesihauteessa koko ajan sekoittaen (valkosuklaa palaa herkästi)
3. kun suklaa on sulanut kaada se leivinpaperille ja levitä tasaiseksi
4. ripottele päälle mantelirouhe
5. nosta suklaa jääkaappiin jähmettymään
6. valmista vohvelit
7. sekoita maito, kananmunat, jogurtti ja jauhot, lisää lopuksi sulatettu voi
8. paista vohvelit vohveliraudalla
9. kun vohvelit ovat vielä hieman lämpöisiä, laita ne pieniin jälkiruokakulhoihin muotoutumaan kulhoiksi, anna muotoutua tarjoiluun saakka
10. ota valkosuklaa jääkaapista ja murra siitä paloja
11. valmista annokset tekemällä 2-3 jäätelöpalloa / ruisvohvelikulho ja koristelemalla annokset valkosuklaapaloilla