Skip to content

Tuhdit suklaabrowniet keksitahnalla

Tykkää

Noniiiiiiin.. tässäpä teille viikonlopun herkullisin resepti, olkaa hyvä.

Vaikka olemme reissanneet viime ja tällä viikolla, olen silti ehtinyt aina jossain välissä kokeilemaan upouutta uuniamme, joka saapui viime viikolla. Olen hyvin, hyvin innostunut tästä uudesta kodinkoneesta ja haluaisinkin tehdä ruokaa ja leipoa koko ajan. Elämme tällä hetkellä vauhdikkaita aikoja, tekemistä ja menoa kodin ulkopuolella on aika paljon, mutta onneksi aina on löytynyt himpun verran aikaa uuden uunin testaukselle.

Yksi hyvä syy testata uutta uunia olivat tämän viikon tiistaitreffit. Minikokille saapui vieraaksi kaksi viehättävää pientä tyttökaveria ja minä kestitsin tyttöjen isiä. Pöytään nostettiin Vatsasekaisin kilinkolin- tomaattikastiketta ja pastaa sekä kaalisalaattia. Lisäksi tein edellisiltana aivan hirmu hyviä suklaabrownieita. Innoitus niihin lähti täysin Fine Foodsilta saamastani keksitahnasta.  Apua, miten koukuttavan hyvää!suklaabrownietResepti on alkujaan entisen Maku-kollegan Lunni Leipoo-blogin käsialaa, jota muokkasin omien raaka-aineiden mukaisesti. Oikaisin myös aika roimasti reseptissä, en vaahdotellut mitään erikseen vaan kaadoin kaikki ainekset yhteen kulhoon, sekoitin ja uuniin. Lisäsin reseptiin myös leivinjauhetta. Penotti keksitahnan sijaan voit käyttää myös Nutellaa tai muuta pähkinätahnaa.

Miten on, alkoiko kädet ja syyhytä että pitäisi päästä leipomaan? nämä ihanat suklaabrowniet tekee hetkessä ja ne säilyvät seuraavaankin päivään mehevinä. Sen pidemmälle en osaa sanoa, koska niitä ei jäänyt kolmannelle päivälle yli. Hups!

suklaabrowniet

Browniet kannattaa reippaasti jättää kosteiksi, jäähdyttää huoneenlämmössä ja siirtää jääkaappiin. Nosta suklaabrowniet jääkaapista hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Näitä ei tarvitse varata kovin montaa palaa per syöjä, sen verran tuhtia tavaraa ovat. Varoita, että nämä aiheuttavat myös addiktion ja apukokki jäi kiinni näiden salaa syömisestä tiistaitreffejä edeltävänä iltana, browniemurut keittiön lattialla, jääkaapin edessä,  paljastivat hänet.suklaabrowniet

TUHDIT SUKLAABROWNIET KEKSITAHNALLA

1 pellillinen

200 gr voita
150 gr suklaata
3 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3-4 rkl keksitahnaa / maapähkinävoita / yms.

TEE NÄIN:

1. sulata voi ja suklaa vesihauteessa
2. sekoita sillä aikaa muut aineet isossa kulhossa
3. lämmitä uuni 175 asteeseen
4. kaada sulatettu voi ja suklaa kulhoon, sekoita hyvin ja kaada puolet taikinasta uunivuokaan
5. lisää taikinan päälle teelusikalla tahnaa / voita
6. kaada loput taikinasta vuokaan
7. lisää vielä päällimmäiseen kerrokseen tahnaa / voita
8. paista uunin keskitasossa 175 asteessa n. 35-40 minuuttia, tarkista välillä että browniet eivät kuivu, taikinaa saa jäädä hieman hammastikkuun kun otat vuoan pois uunista
9. jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin


2 Comments

  1. Oliko tuo Speculaas-tahnaa? Sitä saa täälläkin ,ja on tosi hyvää (kulkee myös Lotus-tahnan nimellä)

    • Anne

      Juu, sitä on. Ihan liian hyvää!

Kommentointi on suljettu.