Skip to content

Laiskan kokin rocky road Oreo-kekseillä

Tykkää

oreo rocky road

Nyt olisi tarjolla keskiviikon kunniaksi todellinen laiskan kokin herkku. Eikä mikä tahansa herkku vaan rocky road eli herkkujen herkku! olen rakastanut rocky roadia ensipuraisusta alkaen (kiitos Hella ja Houkutus!), mutta teen tätä ihanaa suklaista, syntisen tuhtia, herkkua aivan liian harvoin.

Ehkä se harvoin herkuttelu onkin tämän salaisuus. Pysyypä ainakin jokin tolkku herkkuhommissa kun ei ihan joka viikko napostele rocky roadia.

Sain jokin aika sitten apukokilta tuliaisiksi valkosuklaalla päällystettyjä Oreo-keksejä. Laitoin niistä viime viikolla kuvan instagramiin ja sainkin heti kyselyn, mistä moisia ihanuuksia saa ostaa. Harmi kyllä niitä taitaa saada vain laivoilta ja lentokentiltä? jos joku tietää paremmin, huikatkaa ihmeessä kommenttiboksiin.

Joka tapauksessa.. yritän kovasti päästä itse asiaan. Olin luvannut tehdä tiistaitreffiporukan lauantaibrunssille jälkiruoan. Minä, joka on aina vähän epämukavuusalueella jälkiruokahommissa. Epäilin tätä ideaa samalla viikolla vielä useaan otteeseen, olihan kuitenkin menossa brunssille upeiden leipureiden kanssa. No, minäpä päätin olla leipomatta! hahaa!

Tein siis lauantaibrunssille näitä laiskan kokin rocky roadeja, Oreo-kekseillä. Nerokas idea! eikä toki omani, vaan Pinterestistä bongattu. Sieltä löytyy aina ne parhaat ideat kun oma ideaboksi ammottaa tyhjyyttään.

Näissä rocky roadeissa ei paistella mitään, ei sekoitella kuin suklaat ja täytteet ja ”koristella”, sitten jääkaappiin ja muutaman tunnin päästä suuta kohti.

Olenko jo sanonut että tämä oli nerokas idea? ja helpommalla ei jälkiruokahommissa kyllä pääse.
oreo rocky road oreo rocky road

OREO ROCKY ROAD

1 pieni pellillinen / n. 6-8 hengelle

400 gr tummaa suklaata
100 gr valkosuklaata
1 pkt Oreo-keksejä
2 dl pieniä vaahtokarkkeja

TEE NÄIN:

1. sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa
2. murskaa 2/3 pakettia Oreo-kekseistä
2. kaada puolet sulatetusta suklaasta leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan
3. ripottele murskatut Oreo-keksit ja vaahtokarkit suklaan päälle
4. sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa
5. kaada sulatettu valkosuklaa keksimurun ja vaahtokarkkien päälle
6. kaada lopuksi loput sulatetusta tummasta suklaasta
7. napsauta loput Oreo-keksit puoliksi tai neljään osaan, lisää ne tumman suklaan päälle koristeeksi
8. anna rocky roadin jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua