Skip to content

Vaaleanpunaiset suklaa-vadelmapullat

Tykkää

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Fazer

Huhheijaa! minikokkimme yksivuotisjuhlat ovat nyt onnellisesti takanapäin. Seuraavaksi ryhdytäänkin suunnittelemaan kaksivuotisjuhlia! eiku..

Hengähdetään hetki, noin suunnilleen 10 kuukautta ennen seuraavia hulinoita.

Minikokin juhlia vietetiin viime sunnuntaina. Viime hetkiin saakka saimme jännittää toteutuvatko juhlat, koska koko perhe sairasteli kahden viikon ajan ja ikävä kyllä pienin meistä pahimmin. Lopulta tokenimme kaikki, myös iloinen syntymäpäiväsankari, juuri sopivasti juhliin.

bake it easy

Päätin jo aika varhain juhlia suunnitellessa, että näitä juhlia en aio suorittaa tai stressata. Aina tulee toki hieman jännitettyä, itselleni suurin pelko on että ruoka loppuu kesken. Ei ole vielä koskaan loppunut, mutta siitä on pakko aina vähän stressata.

Tarjoiluista voin kertoa, että tilasin mm. minikokin syntymäpäiväkakun samalta tekijältä kuin nimiäiskakkumme, en halunnut ottaa vastuulleni näin tärkeää kakkua. Osaan kyllä leipoa jonkinlaisia kakkuja mutta tämä oli niin erityinen että ulkoistin sen mielelläni ammattilaiselle. Oli muuten hyvä, että päätin ulkoistaa tarjoiluja, koska puolikuntoisena en olisi jaksanutkaan tehdä mitään kovin massivisia järjestelyitä. Tilasin myös suolasten puolelta isoimmat muualta ja keskityin itse lisukkeisiin, ne osaan. Kakun ja suolaisten lisäksi piti pöytään saada pienempää makeaa. Tein rocky roadia, koska se on takuuvarma ja niin helppo (maistuu myös kaikille ikään katsomatta) ja sitten tein jotain, minkä takia kummityttöni haluaa nyt muuttaa meille, eli vaaleanpunaisia suklaa-vadelmapullia!

bake it easy

Fazerin Bake It Easy -kampanja osui täydelliseen aikaan. Olin väsynyt ja halusin päästä helpolla juhlajärjestelyissä, No, tämän helpompaa ei pullan leipominen ole vielä koskaan ollut. Tämä Fazerin uusi tuoteperhe koostuu eri mauilla täytetyistä taikinarullista, joista voi loihtia vaikka minkälaisia pullaherkkuja. Liemessä-Jenni teki upean babkan, Noorat leipoivat bostonkakkua, Homevialaura fiilisteli pupupullilla ja Arttu teki perinteisempiä korvapuusteja. Rullia saa kauppojen pakastealtaista ja pullat voi jopa paistaa paketissa tulevalla ”paistoalustalla”. Näitä tehdessä ei todella tarvitse sotkea keittiötä. Täydellinen vierasvara, paketti pullaa pakastimesta sulamaan ja hetken päästä sinulla on tuoretta pullaa kahvin kanssa.

Pullia tehdessä halusin leikkiä kuorrutteen kanssa ja näinkin jonkin aika sitten lehdessä aivan mielettömän vadelmakuorrutuksen, pinkkiä kuorrutusta oli saatava! valitsin Bake It Easy -mauksi hieman perinteisesti suklaan, koska suklaa + vadelma + kookos täydellistä!

Vaikka pidän hurjan paljon pullataikinan teosta ja tuoksusta, joka valtaa kodin kun ollaan pullanpaistohommissa, oli helpotus päästä tällä kertaa helpommalla. Pulla on myös ollut olennainen osa elämääni viimeiset pari vuotta. Ensin raskaana, kun hullaannuin pullaan ja leivoin sitä loppuraskaudesta melkein koko ajan (apukokki jo hieman protestoi, hän pelkäsi että paistuu samaa tahtia kuin pullataikina) ja vauvavuonna hiilarivat ovat todella tärkeitä. Paras tapa selvitä väsymyksestä (kahvin lisäksi) on leipoa ja syödä mahdollisimman paljon pullaa. Ehkä ihan hyvä että tätä tuotetta ei ollut raskausaikana tai pahimpana väsymysaikana saatavilla, pullan leipominen olisi varmasti lähtenyt aivan holtittomasti hanskasta.

bake it easy

Näitä vaaleanpunaisia suklaa-vadelmapullia oli näppärä tehdä isompikin satsi ja eivätkö olekin aika herkullisen näköisiä? Apukokki söi hyvällä ruokahalulla testierän, jouduin jemmaamaan osan pullista että hän ei ihan kaikkia söisi. Apukokki ehti näyttää kummitytölleni kuvan pullista ja suurena pullafanina tai enemmänkin suurena suklaapullafanina hän ihastui näihin pulliin. Uskon että pinkillä kuorrutuksella oli myös osuutensa asiaan.

Minikokin ensimmäisillä syntymäpäivillä oli kuhinaa. Rivitalokolmiossamme juhli yli kaksikymmentä aikuista, viisi isompaa lasta ja minikokin vauvakerhon kolme taaperoystävää perheineen. Kaunis huhtikuinen auringonpaiste siivitti mielestäni täydellistä juhlapäivää, päivä oli juuri niin ihana kuin olin toivonutkin ja keittiössä hikoilun sain jätettyä vähemmälle ja ehdin juttelemaan vieraiden kanssa.

bake it easy

SUKLAA-VADELMAPULLAT KOOKOKSELLA

12 pullaa

1 pkt Fazer Bake It Easy suklaapullataikinaa
4 rkl paseerattua vadelmaa
n. 2 dl tomusokeria
2 rkl kookoshiutaleita

TEE NÄIN:

1. sulata pullataikinapitko
2. leikkaa pitkosta 12 palaa ja nosta ne muffinssivuokaan
3. paseeraa vadelmat survomalla ne siivilän läpi lusikalla
4. sekoita vadelmaan tomusokeria kunnes kuorrutus on paksua, n. 2 dl
5. paista pullat paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä
6. kuorruta pullat vadelmakuorrutteella ja koristele kookoshiutaleilla


3 Comments

  1. K

    Sulla on näköjään pelkästään yhteistyöpostauksia nykyään. Harmi, kun lähes kaikki blogit menee piloille näiden kampajoiden vuoksi. Ei mtn spontaania kokkausta 🙁

    • Anne

      Voi harmi että tuntuu siltä ettei täällä enää kokkailla spontaanisti 🙁 nyt osui kaksi yhteistyötä peräkkäin, välillä on ruuhka-aikoja ja välillä ei juurikaan yhteistöitä. Spontaania kokkausta luvassa taas loppuviikosta 🙂

  2. […] Fazerin uudet Bake It Easy -valmistaikinarullat olivatkin vastaus rukouksiini. Taikinoita löytyy täytettyinä versioina suklaalla, vaniljalla, kinuskilla sekä perinteisesti kanelilla, jonka itse tällä kertaa nappasin pakastealtaasta mukaani. Tykkään varsinaisia valmispakastepullia ennemmin tehdä tarjottavia itse, mutta kun omat taidot eivät näytä riittävän, on turvauduttava muihin konsteihin. Nämä taikinapötköt ovatkin siitä näppäriä, että lopputulosta voi itse vielä helposti tuunata! Perinteiset korvapuustit maistuvat tietysti aina, mutta miltä kuulostaisi esimerkiksi Eeva Kolun loihtimat Kahvi-pekaanipullat tai Annen Vaaleanpunaiset suklaa-vadelmapullat? […]

Kommentointi on suljettu.