Skip to content

Kahvilavinkki Tallinnaan ja fiilistelyä

Tykkää

Olen suuri Tallinna-fani ja olette ehkä törmänneetkin kirjoituksiini Tallinnasta täällä blogissa tai Maku-lehdessä, jonne tein ravintolavinkkiartikkelin viime vuonna?

Käymme Tallinnassa säännöllisesti, koska isäni asuu siellä. Se alkaa pikkuhiljaa tuntumaan toiselta kodilta, niin paljon olemme siellä viimeisen kahden vuoden aikana reissanneet. Ja syöneet! Tallinnasta palatessamme vyörymme aina kotiin. Joko isäni hemmottelee meitä itsetehdyillä herkuilla tai käymme ihanissa ravintoloissa ja kahviloissa jotka he ovat löytäneet.

kahvilavinkki Tallinnaan

Tällä kertaa teille erinomaisen löydön vähän vahingossa. Olimme kävelemässä aurinkoisessa säässä Kadriorgin puistossa minikokin nukkuessa päiväuniaan. Piipahdimme minikokoiseen, mini-ihmisille tarkoitettuun tivoliin, kurkkasimme Kumu-museon kahvilaan, ihastelimme palatseja ja valtavan kokoista puistoa, jonka kokoa en ollut lainkaan ymmärtänyt ennen kuin sain sen vihdoin kartalle.

kahvilavinkki Tallinnaan

Olimme kävelyn jälkeen nälkäisiä ja minikokki nukkui edelleen. Sää suosi terassiruokailua, joten pienen etsinnän jälkeen kävelimme Gourmet Coffee– kahvilaan josta isäni vaimoineen oli lukenut hyvää. Se olikin aivan Kadriorgin puiston kulmalla. Vaatimaton terassi oli vain hämäystä. Kahvila on yllättävän suuri sisältä ja sieltä saa mielettömän hyvää kahvia, ihania nyhtöpossuleipiä ja… taivaallisia pasteijoita. Niin hyviä, että söimme alkupalaksi muutaman ja ostin pussillisen mukaan. Pastejoita oli eri täytteillä, söimme ainakin yhden pinaattitäytteisen ja toisen kasvistäytteisen jossa oli ihana, mausteinen tahna sisällä. Halusin heti kokeilla samaa kotona.

Niin ja ne nyhtöpossuleivät! ei mikään perinteinen sandwich tällä kertaa. Nyhtöpossu lekotteli pitkulaisella saaristolaisleivän palasella ja lisäksi leivässä oli mustaherukoita, pinkkejä (punajuurella värjättyjä?) hillosipuleita (rakastan hillosipuleita!) ja mm. retiisiä, uunikuivattuja tomaatteja ja viiriäisen muna. Todella, todella herkullista. Leipä kustansi 8 e/ kpl.

kahvilavinkki Tallinnaan

Kadriorgin puistossa on tosiaan myös Kumu-museon kahvila ja toinen kahvila/ravintola, mutta niiden terassit eivät olleet vielä auki. Ensi kerralla voisimme kokeilla jompaa kumpaa, aiomme nimittäin ehdottomasti palata tivoliin minikokin kanssa tulevana kesänä. Minikokoinen tivoli oli todella suloinen ja veikkaan, että tuo yksivuotias tulee olemaan innoissaan kun pääsee tivoliin. Kaikki laitteet olivat vain lapsille ja tivolin vieressä oli vielä iso puisto / temppurata-alue lapsille. Kadriorgin puistossa on myös tilaa temmeltää ja juoksennella, siellä voi päästää nyt kävelemään oppineen minikokin pois vaunuista tutkimaan ympäristöä.

kahvilavinkki Tallinnaan

GOURMET COFFEE KADRIORG

L.Koidula 13 A

10125 Tallinna, Viro

*

Muut Tallinna-aiheiset vinkit ja postaukset löydät täältä: