Skip to content

Nopea punajuurisalaatti

1

nopea punajuurisalaatti

Meillä on viime aikoina ollut jotenkin todella nopeatempoinen arki. Siksi olen muutamana viikkona tilannut meille kotiin Sannan ruokakassin, jotta olen säästynyt isoimmilta kauppareissuilta ja pohdinnalta, mitä söisimme. Yleensä minusta on ihanaa miettiä mitä söisimme tulevina päivinä, mutta jotenkin siihen ei ole nyt ollut kauheasti energiaa.

Siispä oikaisimme! oikaiseminen on välillä ihanaa.

Tämä punajuurisalaatti syntyi edellisiltana ylijääneestä punajuurisalaatista, jota jatkokehittelin lounaalla. Minikokki nukkui vauhdikkaan ulkoiluaamupäivän jälkeen pitkiä unia, minä istuin ruokapöydän ääressä lukemassa uusinta Glorian ruoka & viini-lehteä ja syömässä lounasta. Haaveilin myös pöydällä olevasta jälkiruokapullasta.

Supernopea ja herkullinen punajuurisalaatti syntyi esikeitetyistä punajuurista (oikaiseminen!), fetasta, basilikasta, siemenistä ja yksinkertaisesta kastikkeesta. Reilusti rouhittua mustapippuria päälle ja lounas oli valmis. Kiitos, aikaa jäi enemmän kaikkeen muuhun kuin lounaan valmistamiseen eli lukemiseen, siivoiluun, istuskeluun. Oikein tervetulleita asioita kaikki.

Miten te oikaisette arjessanne?

Ja siis, voitte toki tehdä tämän oikaisematta. Punajuurien keittäminen ei ole vaativaa hommaa, mutta vaatii hippusen kärsivällisyyttä. nopea punajuurisalaatti

SUPERNOPEA PUNAJUURISALAATTI

1 hengelle

2 keitettyä, isoa punajuurta
1/3 pkt fetaa murennettuna
0,5 dl tuoretta basilikaa
2 rkl siemeniä

kastike

2 rkl oliiviöljyä
puristus sitruunamehua
reilusti mustapippuria

TEE NÄIN:

(1. keitä punajuuret ja jäähdytä ne)
2. pilko punajuuret suupaloiksi
3. murenna feta punajuurien päälle
4. revi basilikanlehdet ja lisää salaattiin
5. lisää siemenet
6. sekoita kastike ja lisää salaattiin