Skip to content

Parasta juuri nyt: paahdettu feta

1

paahdettu feta

Tällä hetkellä parasta on kesä ja grillaaminen, vaikka grillaussäät ovat kyllä vähän hakusessa. Jos Siperiasta puhaltava tuuli on kotigrillaajalle liikaa, voit herkutella myös sisällä.

Tämä aivan ihana paahdettu feta onnistuu niin grillissä kuin uunissakin. Itse tein tätä lounaaksi viime viikolla kotona uunissa, olen taas päässyt paahdetun fetan makuun. En tiedä miksi, mutta miellän tämän vahvasti kesäruoaksi vaikka tätähän voi syödä ympäri vuoden!

Innostuin valtavasti rouva Gastronaatin kuvasta Instagramissa, jossa fetan kanssa uunissa oli puolikkaita kirsikkatomaatteja. Tein siis oman muunnelmani hänen herkustaan.

Ja ei, ei ole väärin syödä tätä kokonaan yksin. Minä söin! huomaamattani feta oli kadonnut suuhuni tomaattien kera, olipa hyvää! keitin fetan kaveriksi vielä spagettia, nostin paahdetun fetan härpäkkeineen pastan päälle ja tuhti lounas oli valmis. Tästä riittää oikeasti lisukemuodossa myös useammalle.

Maustoin fetan oliiviöljyllä, silputulla punasipulilla, kuivatuilla yrteillä. Nostin vuokaan fetan kanssa kourallisen kirsikkatomaatteja ja kokonaisia valkosipulinkynsiä, varo etteivät ne pala. Voit laittaa uuniin folion uunivuoan päälle varmuuden vuoksi jos ne alkavat tummumaan liikaa.

Jos olet paahdetun fetan ystävä, testaa myös tämä viime kesänä tekemäni grillattu fetasalaatti.
paahdettu feta

PAAHDETTU FETA KIRSIKKATOMAATEILLA JA YRTEILLÄ

 

1 pkt fetaa
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
5 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli silputtuna
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl oliiviöljyä
kuivattuja yrttejä, esim. rosmariinia, basilikaa, timjamia
mustapippuria

TEE NÄIN:

1. nosta feta uunivuokaan
2. lisää halkaistut tomaatit ja valkosipulinkynnet
3. sivele fetan pinnalle tomaattipyree ja ripottele mausteet
4. lisää päällimäiseksi silputtu punasipuli
5. lorauta vielä fetan ja tomaattien päälle oliiviöljyä
6. nosta uunivuoka uuniin ja paahda 200 asteessa n. 15 minuuttia, laita vuoan päälle folio jos valkosipulinkynnet alkavat tummumaan liikaa