Skip to content

Eräs tiistai ja papupyörykät

Tykkää

papupyörykät

Oli jälleen tiistai ja vauvakerhon tiistaitreffien aika. Pitkästä aikaa kokoonnuimme minikokin residenssissä ja oli minun vuoroni ruokkia kerholaiset. Miten mukavaa! on aina yhtä hauskaa miettiä mitä kivaa sitä seuraavaksi kokkaisi, tosin.. minusta on ehkä vielä mukavampaa päästä treffikierroksilla (nyt treffimme kuulostavat jo vähän Napakympiltä, heh) valmiiseen pöytään.

Olemme syöneet tiistaitreffeillä joka viikko niin hyvin ja paljon! lähden lähes aina ähkyssä kotiin enkä saa suupalaakaan suustani alas sen päivän aikana. Näin kävi myös yhden tiistaitreffiläisen taaperon 1-vuotissyntymäpäivillä. Puolustaudun sillä että siellä oli hodaribuffet! Autossa matkalla kotiin vertailimme apukokin kanssa montako hodaria söimme ja minä voitin, haa!

Joka tapauksessa, ruokakisoista ruoanlaittoon… olen jo pitkään halunnut tehdä pavuista pyöryköitä tai pihvejä mutta olen jostain syystä kokenut ne työläiksi tehdä. En oikein ymmärrä mistä se johtuu, koska en tosiaan ole juurikaan pavuista kokannut, syönyt toki erilaisissa ruoissa mutta esimerkiksi papupyöryköitä en ole (muistaakseni) koskaan tehnyt.

Pienen googlettelun jälkeen päädyin soveltamaan vapaasti Anne Katariinan blogin papupyörykkäreseptiä, ai että, tulipa hyviä! ja eivät muuten ole vaikeitakaan, esivalmisteluun meni 10 minuuttia ja paistamiseen toinen samanlainen.

papupyörykät

Pyöryköiden ympärille kehittelin jos jonkinlaista pientä lisuketta, rakastan ns. salaattibuffetteja joissa on pääproteiini, vihreää salaattia ja härpäkkeitä.

Tein pikaiset hölskytyskurkut, marinoin ja paahdoin porkkanakuutioita hunajassa, kuutioin tomaattia ja kevätsipulia, keitin täysjyväcouscousia. Tein myös kukka- ja parsakaalisalaatin granaattiomenan siemenillä ja dijon-vinegretellä. Lisäksi oli fetaa ja maukas kermaviili-jogurttidippi. Maistui! myös minikokki pääsi osalliseksi papupyöryköistä ja vaikutti pitävän niistä. Tässä siis taas koko perheen resepti!

papupyörykät

HELPOT PAPUPYÖRYKÄT

22-24 pyörykkää

 

2 prk esikeitettyjä papuja (itse käytin musta- ja kidneypapuja)
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
4 isoa valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl chilijauhetta
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa

dippikastike

1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kermaviiliä
1 tl dijon-sinappia
sitruunamehua
kuivattua basilikaa
mustapippuria myllystä

TEE NÄIN:

1. tee ensin dippikastike maustumaan jääkaappiin
2. huuhtele esikeitetyt pavut huolellisesti
3. silppua valkosipulinkynnet
4. lisää kaikki papupyöryköiden ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon, surauta melko tasaiseksi tahnaksi
5. lämmitä uuni 200 asteeseen
6. pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä
7. paahda pyöryköitä uunissa n. 10 minuuttia
8. tarjoile dipin ja haluamiesi härpäkkeiden kera


10 Comments

 1. Mulla on ollut niin sama ajatus papupyöryköistä, että olisivat työläitä. Eihän ne ookkaan! Nyt kyllä testaan näitä.

  • Anne

   Mikähän siinä onkin että ollaan kuviteltu ne jotenkin erityisen työläiksi? helpompaa ruokaa saa etsiä 😀

    • Anne

     Ihanaa että maistui teillekin 🙂 <3

 2. Menee ehdottomasti kokeiluun meidän perheen kasvisruoka päivänä. Ihanan simppeli resepti! ????

  • Anne

   Jee, ihanaa! toivottavasti maistuu teillekin 🙂

 3. Sanna

  Tein pyöryköitä juuri iltapalaksi – tosi maukkaita! Jotain tein kuitenkin väärin, sillä en mitenkään pystynyt muotoilemaan ”taikinasta” pyöryköitä, vaan jouduin vain lappaamaan muodoiltaan epämääräiset keot pellille. Lisäksi pyörykät jäivät todella pehmeiksi, vaikka paistoin niitä reilusti enemmän kuin 10 minuuttia. Osaisitko sanoa, missä meni vikaan, että ensi kerralla olisi myös koostumus maun lisäksi kohdallaan. Tein pyörykät pelkästään kidneypavuista (en mustapavuista) ja sitruunaa puristin sekaan mututuntumalla (ehkä sitten liikaa?), muuten tein pyörykät täysin reseptin mukaan. Kiitos herkullisesta reseptistä! 🙂

  • Anne

   Moi Sanna! Kiva kun kokeilit reseptiä ja että pyörykät maistuivat 🙂

   Pyörykät jäivät minullakin aika pehmeiksi sisältä, mutta olivat kyllä hyvin käsiteltävissä kun pyörittelin taikinasta palloja. Olisikohan taikinaan mennyt liikaa nestettä? Kannattaa kokeilla ensi kerralla vähemmällä mehulla jospa se auttaisi? 🙂

 4. Papupyörykät on mun yksiä lemppareita 🙂 Helppoja kuin lihapullat, mutta silti vaan niitä pidetään työläinä. Oon niin himoinnut näitä sun pyöryköitä, että päätin tulla sen ihan kertomaan :D.

  • Anne

   Ihana kun tulit kertomaan! <3 näistä tuli kyllä ihan suosikkijuttu, täytyy tehdä heti tällä viikolla uudelleen!

Kommentointi on suljettu.