Skip to content

Kermainen herukka-jogurttijäätelö

Tykkää

jogurttijäätelö

Lupailin teille aiemmassa jäätelökoosteessa, että tämä erityisesti minikokille tehty jäätelö ilmestyisi blogiin. Nyt on juhannus juhlittu ja teillekin saattaisi maistua tällainen ihana, itsetehty, kermainen mutta jogurttipohjainen jäätelöherkku.

Yhdistin jäätelöön kaksi minikokin herkkua ja bonuksena lorautin sekaan vispikermaa. Jäätelö on tehty turkkilaisesta jogurtista ja kotimaisesta herukkasekoituksesta, jossa on kolmea sorttia herukoita. Minikokki popsii sulaneita herukoita sellaisenaan pienillä sormillaan.

En makeuttanut jäätelöä sen enempää, apukokille tämä olikin liian ”vähän” makea jäätelö. Minä ja minikokki, jotka pidämme myös hieman vähemmän makeista herkuista, söimme jäätelömme hyvällä ruokahalulla. Voin paljastaa, että en päästänyt minikokkia sisälle jäätelötikun kanssa lainkaan, vaan se syötiin lämpimänä kesäiltana ulkona takapihalla. Eikä turhaan, minikokki myös suti jäätelötikulla terassia, kompasteli ja huitoi jäätelön kanssa minuakin niin, että joku olisi voinut kuvitella että olen syönyt jäätelöäni jaloilla. Mainittakoon, että tämä oli minikokin ensimmäinen jäätelötikku, joten jatkamme harjoituksia. Jo paikallaan pysyminen jäätelöä syödessä olisi plussaa!jogurttijäätelö jogurttijäätelö

HERUKKA-JOGURTTIJÄÄTELÖ (ei lisättyä sokeria)

6 tikkua jäätelöä

4 dl turkkilaista jogurttia
1 dl vispikermaa
200 gr pakasteherukoita

TEE NÄIN:

1. surraa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa kaikki jäätelön ainekset sekaisin
2. annostele jäätelömuotteihin ja pakasta
3. kun haluat nauttia jäätelöherkut, lämmitä tikkuja esim. kädellä tai lämpimän veden alla, jotta jäätelöt irtoavat helposti muotista