Skip to content

Koko perheen arkiaamiainen

1

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Urtekram

arkiaamiainen

Tervetuloa arki! Tervetuloa arkiaamiaiset! ja tervetuloa te lukijat, luvassa ensimmäinen kerta kun blogissa vilahtaa taaperon muodossa arkirealityä. Eli sotkua!

arkiaamiainen

Vietimme viisi viikkoa lomaa koko perheen kesken. Loma oli juuri sellainen kuin olin etukäteen toivonut, ripauksella rutiineja, jotka yleensä puuttuvat lomistamme. Olen kuitenkin oppinut, että oman taaperomme kanssa kannattaa pitää ruoka- ja nukkumaanmenoajoista kiinni. Toki välillä kummatkin venyivät sinne sun tänne, mutta kun pidimme näistä kahdesta perusasiasta kiinni oli koko perheellä mukavampaa.

Söimme loman aikana monta, monta, MONTA yhteistä ateriaa ja erityisesti monta yhteistä aamiaista. Yleensä aamiaispöydässä istumme minä ja taapero kaksin, apukokin lähdettyä jo töihin. Minä olen jo useamman kuukauden ajan syönyt arkena aamiaiseksi smoothien, juonut kupin kahvia ja juonut runsaasti vettä. Minikokki syö yleensä joko maustamatonta jogurttia marjoilla, puuroa, viikonloppuisin kananmunaa ja nykyään myös juustoleipiä. Minikokilla on tosin yksi suuri suosikki. Se on se sama smoothie, jonka teen itselleni joka aamu. Hän on alkanut viimeisen kuukauden aikana syömään (tai juomaan) samaa smoothieta kanssani.

Smoothiessa on monta etua: se on nopea tehdä, aineksia on aina kaapissa, siitä tykkää koko perhe ja smoothien ehdin juomaan vaikka joutuisinkin juoksentelemaan minikokin perässä. Smoothie pitää minut myös kylläisenä lounaaseen saakka ja koko perheen vatsat tyytyväisinä, sen salaisuus onkin piimä.

Pienenä ekstrana olen myös tykännyt lisätä smoothieeni mysliä, pidän myslin suutuntumasta ja lusikoin aina ensin myslin ja sitten hörpin loput smoothiestani.

arkiaamiainen

Tein meille arjen häämöttäessä smoothien ja lisäsin sen lisäksi arkiaamiaisiimme Urtekramin erilaisia myslejä. Omaan lasiini laitoin herkullista Urtekramin Coconut Crunch – mysliä. Minikokille hedelmämysliä, koska hän rakastaa rusinoita. Apukokille tein kerrossmoothielasin jossa oli superhedelmäistä kauramysliä.

Kuten kaikki Urtekramin tuotteet, nämäkin ovat luomutuotteita, jotka ravitsevat ja maistuvat ihanalle ilman mitään ylimääräistä. Juuri sen(kin) takia minusta on kiva käyttää Urtekramin tuotteita koko perheen kanssa. arkiaamiainen

Niin ja tässä hieman sitä luvattua arkirealityä, minikokki syö nykyään useimmiten ihan ite mistä aiheutuu useimmiten, ei onneksi aina, sotkua. Ruokaa päätyy yleensä suun lisäksi paidalle, housuille, pöydälle, seiniin, äitiin ja joskus jopa varpaisiin. Nyt kesän aikana minikokki on kyllä oppinut syömään lusikalla jo aika taitavasti ja sormin syöminen on edelleen hauskinta. arkiaamiainen

ARKIAAMIAINEN ELI MARJASMOOTHIE KOKO PERHEELLE

4 hengelle

100 gr tuoreita – tai pakastemarjoja
4 dl piimää
3 dl maustamonta jogurttia, esim. turkkilainen jogurtti
1 banaani

lisäksi

Urtekramin myslejä tai sokerittomia luomu corn flakeseja

TEE NÄIN:

1. lisää smoothieainekset sauvasekoittimen kulhoon tai blenderiin, surauta tasaiseksi
2. annostele laseihin ja koristele myslillä tai corn flakeseilla


3 Comments

  1. Mun tuorepuurossa on sama salaisuus kun sun smoothiessa. Piimä on parasta!

    • Anne

      Jes! piimä on kyllä niin hyvää ja loistava lisä smoothieen tai tuorepuuroon 🙂

  2. […] ja syödä erilaisia välipaloja, etenkin sellaisia hieman terveellisempiä. Koska juon jo aamuisin smoothien, en haluaisi juoda toista enää välipalaksi. Haluan vaihtelua! Myös minikokille on kiva tarjota […]

Kommentointi on suljettu.