Skip to content

Ravintolavinkki: ONDA

Tykkää

ONDA

Nyt kun viimeiset kuukaudet hoitovapaalla ovat käynnissä, olen toivonut, ja aikonut toteuttaa toiveeni mahdollisuuksien mukaan, että ehtisimme minikokin kanssa vanua mahdollisimman paljon eri ravintoloissa lounasaikaan. Kivoja lounaspaikkoja, vaihtelua arkeen, uusia ravintoloita, siinä on minun toiveeni tälle syksylle. Minikokki on jo siinä iässä, että omia ruokia ei tarvitse ottaa mukaan, jos ei hätäsämpylää tai banaania lasketa (koska nälkä voi yllättää koska vaan ja sen kyllä KUULEE) ja vaikka hän mieluiten kirmaisi ravintolassa ympäriinsä, on hänen kanssaan pääasiassa oikein mukavaa käydä ravintolassa lounaalla.

Lähdimme viime viikolla Kallioon lounaalle erään ystäväni kanssa, joka lomailee elokuussa. Tämäkin on harvinaista! suurin osa on jo palannut työelämään elokuun toisella viikolla. Valitsimme paikaksi ONDAn, joka sijaitsee Siltasen tiloissa.

Olenkin käynyt Hämeentie 13:ssa monta, monta kertaa. Olin ennen Kalasatamassa töissä, jolloin mm. läksiäisdrinksut olivat Siltasessa, olen testannut samoissa tiloissa olleen Lie Mi:n (joka majailee nykyään Töölössä), käynyt viime kesänä terassilla pienenpienen minikokin ja apukokin kanssa.. paikka on siis tuttu. Nyt sinne on jossain vaiheessa siirtynyt kasvispainotteinen ONDA, joka on ollut minulla jo pitkään to eat- listalla.

Sinne siis!
ONDA

Saavuin paikalle jokseenkin kärttyisen minikokin kanssa, joka piristyi silminnähden kun pääsimme perille. Klo 11 paikka oli vielä aika tyhjä ja valtsimmekin minikokin valitseman sohvapaikan aivan ruokien edestä.

Ilahduin heti alkuun monestakin asiasta: minua tervehdittiin saapuessani iloisesti hymyille, ravintolassa on pienille tyypeille omia ezpez-lautasia (vaikka minikokki syökin jo ns. oikeilta lautasilta, on tämä ehdottomasti turvallisin ratkaisu jos kyseessä eivät ole omat lautaset, haha) ja paikan yleisestä tunnelmasta. Musiikki oli leppoisaa, vei mukanaan. Minut ajatuksen tasolla, minikokin kirjaimellisesti. Hän tanssahteli puolityhjässä ravintolassa vesimeloni kädessä onnensa kukkuloilla ja sai osakseen monta hymyä.
ONDA

Lounas on oikein passelin hintainen, 10 euroa salaattipöydästä ja 10,80 koko buffetista. Jos maksat 0,80 senttiä lisää, saat lämpimänkin ruoan. Valitsin itse pelkän salaattipöydän, koska se näytti niin runsaalta, että uskoin pärjääväni sen antimilla.

Ja pärjäsin, hyvin! tarjolla oli montaa sorttia kasvisruokaa. Oma suosikkini oli ehdottomasti miso-hernekastike sekä sesongin ihana raaste. Raaste ja vesimeloni sekä jogurttidippi olivat minikokin suosikkeja. Ystäväni kehui myös lämmintä ruokaa. ONDA ONDA ONDA

ONDA

Tältä pitäisi lounas- tai päivällislautasen näyttää aina. Mitkä värit! mitkä maut! oli oliivitahnaa, hummusta, vihreää salaattia, kimchiä, punajuurisuikaleita ja kvinoa(?)-punajuurisalaattia, leipää, erilaisia siemeniä, dippejä.. aivan ihana kattaus hyvää ruokaa. ONDA

Alla minikokin lautanen, ruoat on ihan itse keräilty äidin lautaselta. ONDA

Lämmin suositus ONDA:lle! tänne haluan ehdottomasti uudelleen, myös päivälliselle.

ONDA – SILTANEN

Hämeentie 13, Helsinki

MA-LA 11-22

Lounas MA – PE 11-15