Skip to content

Kuorrutetut juustotikut ja omena-couscoussalaatti

2

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Apetina Queso Fresco

Tiedättekö mikä saa tämän bloggaajan sydämen lepattamaan (elämäni miesten lisäksi tietysti)? ja mitä meiltä löytyy aina jääkaapista?

JUUSTO(A).

juustotikut

Voi juku, että olinkin innoissani kun pääsin mukaan Apetinan uuden juustotuotteen Queso Frescon kampanjaan. Queso Fresco on uusi juustotuote, jonka juuret ovat Meksikossa. En kuitenkaan tällä kertaa lähtenyt ideoimaan siitä meksikolaista ruokaa, vaan pohdin hieman uudenlaista, mutta helppoa tapaa käyttää tätä juustoa. Queso Fresco sopii hyvin paistamiseen, juusto säilyttää pehmeytensä mutta maistuu aivan ihanalle paistettuna, myös kuorrutettuna. Kannattaa käydä kurkkaamassa myös Suusta suuhun-blogin Alisan ihana resepti samalla uutuusjuustolla.

juustotikutjuustotikut

Kuvissa vilahtavat kuorrutetut juustotikut eivät siis ole kalapuikkoja vaan juustotikkuja, jotka pyöräytin ihanassa kuorrutteessa. NIIN HYVÄÄ. Söin näitä suoraan pannulta sormin, hetken viilenneinä omena-couscoussalaatin ja dipin kanssa sekä myöhemmin samana iltana kylmänä jääkaapista. Olen koukussa!

Toinen etu näissä ihanissa juustotikuissa on, herkullisen maun lisäksi, nopeus. Juusto leikataan sormenpaksuisiksi paloiksi, dipataan kananmunaan, kuorrutetaan ja paistetaan voissa. Sillä aikaa ehtii tekemään omena-couscoussalaatin (meillä syödään muuten tällä hetkellä omenaa vähän kaikessa) ja dipin. Erinomaista arkiruokaa tai naposteluherkkuja illalla, esimerkiksi Masterchefiä katsoessa. Itse en ainakaan pysty katsomaan kyseistä ohjelmaa ilman ruokaa..

Kuorrutettuja juustotikkuja tekee myös nopeasti isommankin satsin ja uskallan väittää, että nämä maistuvat vauvasta vaariin! jos kaipaa tuhdimpaa ateriaa lisukkeeksi voi tehdä myös perinteistä kalapuikkojen kaveria perunamuusia. Sitä aion itsekin kokeilla seuraavaksi.

juustotikut juustotikut

KUORRUTETUT JUUSTOTIKUT OMENA-COUSCOUSSALAATTI JA

RAIKAS DIPPI

KUORRUTETUT JUUSTOTIKUT

1 pkt Apetina Queso Fresco-juustoa
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 kananmuna
voita paistamiseen

OMENA-COUSCOUSSALAATTI

2 dl keitettyä täysjyväcouscousia
1 pieni kotimainen omena
1/3 punainen paprika
1 kevätsipulin varsi
hieman oliiviöljyä
koristeeksi lehtipersiljaa

RAIKAS DIPPI

1 dl kermaviiliä
1 dl ranskankermaa
2 pienen luomusitruunan mehu
½ sitruunan kuori raastettuna
1 rkl mustapippuria
ripaus suolaa

TEE NÄIN:

1. viipaloi juusto sormenpaksuisiksi tikuiksi
2. valmista kuorrute sekoittamalla jauhot ja mausteet hyvin keskenään
3. riko muna lautaselle ja vispaa se rikki
4. dippaa juustotikkuja kananmunassa ja kierittele ne sen jälkeen kuorrutteessa
5. lämmitä paistinpannu keskilämmölle
6. lisää voi
7. nosta juustotikut varovasti pannulle ja paista kunnes niissä on kaunis kullanruskea ja rapea pinta
8. valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan
9. kuutioi omena, paprika ja kevätsipuli sekä lehtipersilja
10. jäähdytä couscous, mausta se ripauksella öljyä
11. sekoita omenakuutiot, paprika ja persilja couscousiin
12. valmista dippi sekoittamalla kermaviili, ranskankerma ja mausteet keskenään, maista ja mausta lisää maun mukaan.
13. tarjoile valmiit juustotikut salaatin ja dipin kanssa


8 Comments

 1. Ihana resepti! Oot onnistunut taltioimaan kuviin syksyn suloista tunnelmaa <3

  • Anne

   Kiitos Hanna! <3

 2. Emma

  Onpa ihanan näköistä??

  • Anne

   Kiitos Emma <3 kannattaa kokeilla!

 3. Sari

  Tämä on ilmeisesti kotijuuston tapainen maultaan, eli mieto? Onko rakenne mureneva? Pitää kokeilla 🙂

  • Anne

   Juu, mieto on ja rakenne ei ole yhtä kiinteä kuin esim halloumissa mutta helppo käsitellä 🙂

 4. […] Meillä tehdään meksikolaistyyppisiä ruokia suhteellisen usein ja muun muassa helpot fajitat maistuvat meille molemmille. Perinteisten tortillalättyjen sijaan teimme hieman raikkaamman fajita bowlin, josta olen nähnyt monia eri variaatioita Pinterestissä. Meidän bowliin tuli pohjalle pavuilla ja maissilla miksattua riisiä (joka näköjään kuvissa hukkui tuon koko keon alle), kasviksia, korianteria, avokadoa, fajitamaustettua kanaa ja paistettua Queso Frescoa. Korianteri tosin jäi omasta annoksestani pois, joku ehkä muistaa etten kuulu sen ylimpiin ystäviin 😉 Resepti kokonaisuudessaan tuttuun tyyliin alla! Lisää inspiraatiota uutuusjuuston käyttöön löytyy muun muassa bloggaajakollegoiltani Hannalta, Alisalta, Stellalta ja Annelta. […]

Kommentointi on suljettu.