Skip to content

Hyvää pakastimesta: pelmenit

Tykkää

Meillä pakastimesta syödään pääasiassa jäätelöä ja pakastettuja marjoja. En juuri säilö pakkaseen ruokia, koska niitä ei koskaan syödä sieltä pois. Kerron tämän yli 5 vuoden kokemuksella edellisestä pakastimestamme. Toki minikokin ollessa mini ja kun tein hänelle soseruokia pakastimeen, oli tilanne hetkellisesti eri. Nyt olemme palanneet jälleen tilanteeseen, jolloin pakastin on marjavarastomme.

Mutta! joskus teen poikkeuksen! ostan välillä arjen pelastukseksi pakastimeen pakastepelmenejä. Ne ovat loistava pikaruoka ja maistuvat myös taaperolle. Pelmenit ovat kirjaimellisesti 10 minuutin ruoka ja maistuva sellainen.

Myös muissa blogeissa on huomattu pelmenien helppous ja herkullisuus, ainakin Kokit ja Potit- blogin Hannelelle maistuvat pakastepelmenit. Hannelen tapaan myönnän, että itsetehdyt pelmenit olisivat varmasti vielä herkullisempia, mutta en ole vielä saanut pelmenientekoinnostusta syttymään.

Jos joku tietää hyvän ja herkullisen pelmenireseptin, siitä saa toki vinkata kommenttiboksiin. Koskaan ei tiedä milloin se innostus iskee.

pelmenit

En itse tehnyt pelmenikeittoa Hannelen tapaan, vaan keitin pelmenit kasvisliemessä ja kuullotin vieressä paistinpannulla mukaan sipulia, fenkolia ja valkosipulia. Kokonaisuus kruunattiin smetanalla (enempi, parempi!), mustapippurilla ja reilulla määrällä tuoretta persiljaa. pelmenit

ARJEN PELASTUS – PELMENIT

2 hengelle

1 pss pakastepelmeneitä
1 kasvisliemikuutio
1 litra vettä
öljyä paistamiseen
1/2 pieni fenkoli siivutettuna
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl smetanaa
muutama rkl tuoretta persiljaa silputtuna
mustapippuria
tujaus sitruunaa

TEE NÄIN:

1. kiehauta litra vettä ja lisää kasvisliemi ja pakastepelmenit, kypsennä pelmenit pakkauksen ohjeen mukaan eli ne ovat kypsiä kun kelluvat
2. lämmitä paistinpannu ja lisää öljy
3. siivuta sipulit ja fenkoli, lisää ne paistinpannulle
4. kuullota sipulit ja fenkoli pehmeiksi
5. valuta kypsät pelmenit ja nosta ne lautaselle
6. sekoita joukkoon sipulit ja fenkoli
7. mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla
8. lisää päälle vielä iso nokare smetanaa ja runsaasti tuoretta persiljaa