Skip to content

Valkosipulinuudelit

1

Nyt laitankin tänne blogiin sen sorttisen reseptin, ettei hetkeen ole (kaalilaatikkoa lukuunottamatta) moista nähty. Kuvassa siis ruoka, jota tein viime viikolla ennätykselliset kolme kertaa. En muista koska olisin viimeksi syönyt ja tai lähinnä kokannut yhtä ja samaa ruokaa yhden viikon aikana kolme kertaa. Ruoasta pääsivät osalliseksi myös apukokki, minikokki, isäni ja hänen vaimonsa. Kaikki tykkäsivät! veikkaan, että jos olet valkosipulin ja nuudeleiden ystävä, niin sinäkin tykkäät. Toivottavasti testaat ja tulet hihkumaan kommenttiboksin puolelle!

Ensimmäisen nuudelisatsin kanssa kävi niin, että minun piti säästää sitä minikokille, mutta koska ruoka oli niin hyvää, en pystynyt. Kyllä, vuoden äiti-pisteitä ei herunut. Toisella kierroksella minikokki pääsi vihdoin osingoille ja ai että miten hänelle maistui! hän on muutenkin tykännyt aasialaisista mauista ja lusikoi kerran apukokin thairuoan kastikkeen sellaisenaan suuhunsa, ilman mitään lisukkeita.

Alkuperäisen reseptin bongasin Instagramista, jo kauan seuraamani Pinch of Yum– blogin feedistä. Tein ensimmäisen satsin fenkolilla ja parsakaalilla, toisen porkkanalla ja parsakaalilla, kolmannen parsakaalilla, porkkanalla ja suikaloidulla valkokaalilla. Lisukkeissa siis vain mielikuvitus on rajana!

valkosipulinuudelit

VALKOSIPULINUUDELIT

2 hengelle

 

muutama siivu fenkolia / n. 1/2 pieni fenkoli
1/2 pieni parsakaali (nuput ja varsi)

1 kiekko täysjyvänuudeleita tai muita nuudeleita maun mukaan

kastike

2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
3 rkl öljyä
1-2 tl seesamiöljyä
2 rkl vähäsuolaista soijaa
1 limen mehu puristettuna
mustapippuria

TEE NÄIN:

1. leikkaa kasvikset suupaloiksi
2. keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan
3. valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa, lisää mm. seesamiöljyä ja limemehua maun mukaan
4. lämmitä paistinpannu ja lisää tilkka öljyä ja kasvikset
5. lisää sitten kastike ja sekoita se hyvin kasviksiin, paista kasviksia kastikkeessa muutama minuutti, ei kuitenkaan liian kauaa jotta parsakaali ei menetä rapeuttaan
6. valuta nuudelit ja lisää ne pannulle, sekoita
7. mausta vielä lisää jos tarve
8. tarjoile, rouhi vielä mustapippuria annoksen päälle ja lisää tujaus limemehua jos siltä tuntuu