Skip to content

Itsetehdyt marmeladit

1

Olen nyt jotenkin aivan höpsähtänyt ruokalahjoihin! korvaan ilmeisesti tänä vuonna kaikki ne joulut jolloin ruokalahjat jäivät vain etäiseksi haaveeksi. Syynä voi olla myös se, että olen ostanut ja paketoinut jo kuukausi sitten kaikki joululahjat, joten nyt tuntuu olevan aikaa muille projekteille. Olenkohan jo kertonut täällä joululahjaexcelistä…?

Aiemmin tällä viikolla postasin aivan ihanista, supersuklaisista mantelipaloista ja nyt vuorossa on sokeriherkku eli itsetehdyt marmeladit! voiko helpompaa lahjaa ollakaan, en usko (sanoin samaa kyllä jo maanantain mantelipaloista, heh).

marmeladi

Jos olet pakastanut marjoja viime kesänä, suosittelen kaivamaan ne esiin ja tekemään niistä marmeladia. Itse kaivoin pakastimesta pakastettuja hilloja ja mustaherukoita ja tein molemmista marmeladeja joululahjaksi.

Hillan maku on tosi aika voimakas, joten jos et ole varma tykkääkö lahjan saaja hilloista, suosittelen tekemään marmeladit jostain tutummasta mausta, kuten vadelmasta tai mansikasta.

Yritin tehdä marmeladia myös sitruunamehusta, mutta se projekti ei ottanut onnistuakseen millään. Eli sitruunamarmeladiasia on vielä kehittelyssä.. sattuuko ruudun toisella puolella olemaan vinkkejä?

Käytin molemmissa marmeladierissä Dansukkerin Hillo-marmeladisokeria, jota hulautin kattilaan aina koko purkillisen kerralla. 1 paketti sokeria ja n. 2,5 dl marjasosetta olivat onnistunut yhdistelmä. Sitten kaadoin marmeladin sopivan kokoiseen vuokaan, joka oli suojattu leivinpaperilla ja annoin ensin jäähtyä huoneenlämmössä ja lopuksi siirsin vuoan jääkaappiin. Kun marmeladi on valmis, leikkasin veitsellä haluamani kokoisia paloja, kierittelin sokerissa ja lopuksi siirsin marmeladit lahjapurkkiin.

Varoitan, tähän marmeladihommaan jää koukkuun! haluaisin koko ajan keitellä marmeladia!

Helpot vinkit marmeladihommiin löysin Kinuskikissalta.

marmeladi

ITSETEHDYT MARMELADIT

 

2,5 dl marjasosetta
1 pkt hillo-marmeladisokeria
1/2 sitruunan mehu

sokeria koristeluun

TEE NÄIN:

1. jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ensin
2. lisää kattilaan marjasose ja sokeri
3. lisää vielä sitruunamehu
4. sekoita seos tasaiseksi
5. anna seoksen kuplia kunnolla, sekoita niin usein kuin tarve vaatii jotta seos ei pala pohjaan
6. n. 30 minuutin päästä seoksen tulisi olla niin paksua ja melkein jäädä pohjaan kiinni
7. kaada seos leivinpaperilla suojatulle vuoalle
8. jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten vielä jääkaapissa
9. kun marmeladi on valmista, leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja kierittele palat sokerissa


Yksi Kommentti

Kommentointi on suljettu.