Skip to content

Värikäs salaatti

Tykkää

Voi tätä tammikuuta! tuntuu, että koko alkukuukausi meni niin harmaissa ja sateisissa säissä, että ihan kiukutti. Päivät eivät valjenneet välillä lainkaan ja oli pimeää. Onneksi tilanne on nyt parempi ja olen nauttinut ihanista pakkassäistä!

Onneksi tammikuu on yksi vuoden ihanimmista kuukausista ruoan suhteen. Tammikuussa sesonkikasviksia ovat mm. veriappelsiini ja avokado, joista ensimmäinen on suuri rakkauteni. Se ei tosin nyt tällä kertaa liity tämän postauksen reseptiin mitenkään, mutta avokado sen sijaan liittyy.

värikäs salaatti

Tämä salaatti on täysin kaupassa saatujen mielihalujen tulos. Olimme ostamassa minikokille kuravaatteita ja kumisaappaita, tarkoitukseni oli oikeasti vain käydä katsastamassa veriappelsiinitilanne, mutta kuten aina, en päässyt Citymarketin heviosastolta tyhjin käsin pois.

Minikokki on kovin ihastunut mangoon, hän tykkää syödä sitä sellaisenaan ja se sopii myös ihanasti erilaisiin vihermehuihin. Avokadoa emme syöneet yhdessä vaiheessa pitkään aikaan ja siihen on nyt tammikuun kunniaksi tullut himo.

Hyvään salaattiin kuuluu mielestäni aina punasipuli ja jokin rouskuva, tässä salaatissa rouskuvia edustavat pannulla nopeasti paahdetut kurpitsansiemenet, kevätsipuli ja punasipuli.

Olen myös huomannut, että salaatteihini kuuluu näin talviaikaan aika harvoin vihersalaatti, olen korvannut sen usein lehtikaalilla tai jättänyt laittamatta kokonaan. Pidän kyllä kovasti erilaisista vihersalaateista, mutta niitä tulee tankattua enemmän kesäisin.

Tämä ihana salaatti on myös siitä kovin harvinainen, että siinä ei ole juustoa! syön aivan äärimmäisen harvoin salaattia ilman juustoa, mutta tämä maistui ilmankin. Olkoon tämä kuukauden vegaanireseptini tammikuun vegaanihaasteeseen!

värikäs salaatti

VÄRIKÄS SALAATTI AVOKADOLLA JA MANGOLLA

4 hengelle lisukkeeksi / 2 pääruoaksi

 

1 kypsä avokado
1 kypsä, tuore mango
4-5 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
1 kevätsipulinvarsi
2 rkl kurpitsansiemeniä

kastike

1 sitruunan mehu
muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä

lisäksi

mustapippuria myllystä

TEE NÄIN:

1. halkaise avokado, poista kivi ja koverra puolikkaat ulos. Kuutioi avokado.
2. kuori mango ja kuutioi se
3. silppua sipulit
4. halkaise kirsikkatomaatit
5. sekoita kulhossa salaatin raaka-aineet
6. sekoita kastikkeen raaka-aineet ja kaada salaattiin
7. mausta reilulla määrällä mustapippuria