Skip to content

Kikhernekeitto

Tykkää

Kävin jokin aika sitten rouva Gastronaatin ja Isyyspakkaus-blogin Tommin kanssa lounaalla ravintola Wernerissä. Lounaan päätähti oli ehdottomasti grillattu lohi, mutta alkukeitto oli niin maukasta, että se jäi kummittelemaan mieleeni ja halusin tehdä jotain vastaavaa kotonakin.

Kyseessä oli ihanan mausteinen kikhernekeitto.

Lähdin etsimään keittoreseptejä ja löysin Viimeistä murua myöten- blogista kivan tomaatti-kikhernekeiton reseptin, jonka avustuksella lähdin tekemään omaa keittoani. Kirjoittelinkin tästä keitosta Saaran kanssa instagramissa ja totesimme, että loppujenlopuksi keitoissamme ei ole kauheasti yhtäläisyyksiä, mutta Saaran keitosta sain hyvän inspiksen lähteä tekemään omaa kikerhekeittoani omien kaappien sisällön mukaan.

Keitosta tulikin tosi hyvää,  vaikka se oli alkuperäistä innoittajaansa vähemmän mausteinen. Minikokki pääsi maistamaan keittoa ensimmäisenä ja hihkaisi ”hyvä soppa!”, kovin kriitikko siis hyväksyi tämän kikhernekeiton ja kauhoi myös lautasensa tyhjäksi.

kikhernekeitto

KIKHERNEKEITTO

6 annosta

 

2 banaanisalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1/4 tl cajunmaustetta
1/2 tl curryjauhetta
1/2 tl kurkumaa
4 dl kasvislientä
400 gr tomaattimurskaa
2 tlk eli 4 dl kikherneitä (esikeitettyjä)
1 dl ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

lisäksi

fetajuustoa
mustapippuria

TEE NÄIN:

1. silppua sipulit
2. lisää kattilaan öljy ja sipulit
3. kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti
4. lisää mausteet ja sekoita hyvin
5. lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja kikerhneet
6. anna porista liedellä n. 15 minuuttia
7. surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi
8. lisää ranskankerma
9. lisää suola ja mustapippuria, maista ja mausta lisää jos tarve
10. tarjoile fetamurun ja mustapippurin kera