Skip to content

Brunssikirja & suklaavohvelit

Tykkää

Kirja saatu arvostelukappaleena

Tiesittekö, että pääsimme viime kesänä viettämään päivän keittokirjan kuvauksissa pienen minikokin kanssa? eikä minkä tahansa keittokirjan, vaan ihanien Jennin ja Saaran Brunssikirjan kuvauksissa.

Sain viime vuonna loppukeväästä mieluisan sähköpostin, jossa Jenni kysyi haluaisinko osallistua kuvauspäivään perheeni kanssa. Meidän oli alunperin tarkoitus mennä koko perheen voimin Suomenlinnaan kuvauksiin, mutta viime hetkellä apukokin työt estivät hänen osallistumisensa ja suuntasimme kesäretkelle minikokin kanssa kaksin.

brunssikirja
Kuva: Jenni Häyrinen & Saara Atula

Päivästä teki mielenkiintoisen myös se, että kävin ensimmäiseksi aamulla hampaanpoistossa, joten minulle kelpasi ruokakuvauksissa tyypilliseen tapaan tarjottu, hieman viileämpi ruoka. Onneksi pahin puudutus ja turvotus oli kadonnut ennen kuin kameran salamavalot alkoivat välkkyä!

brunssikirja
Kuva: Jenni Häyrinen & Saara Atula

Minikokki oli aivan haltioissaan retkestä, kuvauspaikalle sattui sopivat alkuvalmisteluiden ja ruoan/kuvien stailaamisen ajaksi traktori, lokkeja ja koiria. Hän kirmasi nurmikolla pipo hulmuten (kyllä, Suomen kesä…) samalla kun Saara ja Jenni laittoivat pöydän koreaksi. Sitten päästiin kuvaamaan ja minä yritin tietenkin parhaani mukaan estää minikokkia syömästä kaikkea ja kaikkialta ennen kuin ruoasta, kattauksesta ja meistä oli saatu kuvat.

Alla näette päivän kuvasaldoa, miten pieni minikokki olikaan viime kesänä.  Kuvauspäivästä jäi niin hirmu hyvä mieli että muistan sen elävästi edelleenkin. Kiitos Jenni ja Saara kun kutsuitte meidät mukaan! ja meidät löydät nyt myös Brunssikirjan sivuilta. Iik!

Enemmän kuin osuvasti, söimme Brunssikirjan kuvauksissa vohveleita ja jäätelöä, vohvelit olivat myös ensimmäinen resepti, minkä kokkasin tästä uunituoreesta Brunssikirjasta. Jennillä ja Saaralla on selkeästi intohimoinen suhde vohveleihin, koska niitä löytyi useamman reseptin verran kirjasta. En toki valita, meillä on kaksi vohvelirautaa, joten olemme myös vohveli-ihmisiä.

brunssikirja

Arvaatte varmaan, että Brunssikirja on visuaalisesti todella kaunis? kun kameran takana häärii kaksi niin lahjakasta tyyppiä kuin Jenni ja Saara, ovat kirjan kuvatkin huipputasoa ja niin tunnelmallisia. Kirja saa myös tarttumaan kauhaan keittiössä, reseptit ovat helposti lähestyttäviä ja pääosin varsin helppoja, joten jokainen kotikokki saa näillä ohjeilla loihdittua aivan mielettömiä brunssiherkkuja. Olen aina pitänyt Jennin simppeleistä mutta oivaltavista resepteistä Liemessä-blogissa ja Saaran Viimeistä murua myöten-blogin kekseliäistä kasvispainotteisista resepteistä. Kirja on ihana sekoitus molempia.

Tämän postauksen resepti on sekoitus kahta eri reseptiä. En osannut päättää teenkö kirjasta suklaavohveleita vai ruis-piimävohveleita joten yhdistin nämä kaksi reseptiä ja tein suklaisia ruis-piimävohveleita! Päälle kauhoin 3Kaverin suklaa-piparminttujäätelöä (*saatu blogin kautta).

Ai ai ai. Hyvää!

suklaavohvelit

SUKLAAVOHVELIT

8 vohvelia

 

2 dl piimää
2 kananmunaa
2,5 dl kivennäisvettä
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 gr sulatettua voita
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

öljyä vohveliraudan rasvaamiseen

lisäksi

jäätelöä

TEE NÄIN:

1. sekoita kaikki vohvelitaikinan ainekset keskenään ja anna turvota 30 min
2. lämmitä vohvelirauhta ja öljyä se
3. paista vohvelit
4. tarjoile jäätelön kanssa


2 Comments

  1. Tulee jo ihan ikävä viime kesää <3 Ihanat vohvelit! Kuulostaa ihan multa. En koskaan osaa päättää mitä teen ja lopulta reseptistä tulee yhdistelmä vähän kaikkea :D.

    • Anne

      Haha, ihanaa kun on muitakin samanlaisia 😀

Kommentointi on suljettu.