Skip to content

Fenkolisalaatti avokadolla ja fetalla

Tykkää

Kuten ehkä jo tiedätte, olen hulluna fenkoliin. Käytän sitä kaikkeen mihin vain keksin, mm. pikkelöin, lisään keittoihin ja patoihin, yhdistän avokadon kanssa leivälle ja sitä voi lisätä pastaankin. En ole vielä uskaltanut kokeilla sitä mehuissa, mutta olen ymmärtänyt että se sopii niihinkin todella hyvin.

Näin viikko, kaksi, takaperin Instagramissa Hanna G:n kuvan fenkoli avokadosalaatista, jossa oli muistaakseni myös fetaa. Se jäi kummittelemaan mieleeni ja sain löysin vihdoin kaikki ainekset kerralla kaupasta. Tämä on ihanan kermainen, mutta silti raikas salaatti ja ennustan tämän olevan tämän kesän grilliruokien hitti. Ja vähän erilainen vihreä salaatti! vihreitä salaatteja voi olla monenlaisia, tämä vie perinteisen aivan uudelle tasolle.

Onpa muuten ihanaa kun kevät on tullut täydellä teholla ja auringonpaisteella. Haaveilen jo, että kaivamme grillit pikapuoliin talviteloilta ja ulkoistamme, kirjaimellisesti, ruokailun.

Meillä on pieni takapihakin ja olen miettinyt, jos tänä vuonna löytäisin taas innostuksen viljelyyn. Se on ollut nyt muutaman vuoden kadoksissa. Ensin pitäisi maalata viljelylaatikot ja suunnitella mitä aion kasvattaa, itseni tuntien en ainakaan ehdi esikasvattamaan mitään.

Ehkä aloittelen pitkästä aikaa jollain helpolla, esimerkiksi yrteillä, salaateilla pinaatilla? onko siellä ruudun takana muita joilla on pieni kasvimaa takapihalla? mitä te kasvatatte tänä kesänä?

fenkolisalaatti

FENKOLISALAATTI AVOKADOLLA JA FETALLA

4-6 hengelle lisukesalaattina

 

1 fenkoli
1/2 kurkku
1 kypsä avokado
1 sydänsalaatti
1 pkt fetaa

kastike

0,5 dl oliiviöljyä
1 tl dijon-sinappia
1 sitruunan mehu puristettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

lisäksi

kurpisansiemeniä

 

TEE NÄIN:

1. pilko kaikki kasvikset kulhoon
2. tee kastike
3. sekoita salaattiainekset ja kastike kulhossa
4. koristele kurpitsansiemenillä