Skip to content

Taste of Helsinki 2018

Tykkää

Kaupallinen yhteistyö, Taste of Helsinki

Tänä vuonna suunnistimme Taste of Helsinkiin tuttuun tapaan perjantain iltakattaukseen. Tällä kertaa minikokki jäi mummun kanssa kotiin ja me vanhemmat vietimme iltaa aikuisten kesken. Meillä on vuodesta toiseen sama porukka festaroimassa, niin tänäkin vuonna.

Kuten ehkä muistatte, kävin aiemmin tutustumassa Kallion Winoon ja Taste of Helsinki – safarilla ennen varsinaisia festareita ja minulla olikin jo pari ennakkosuosikkia annosten joukossa.

Aloitimme illan apukokin kanssa kuohuvalla, takana oli aikamoinen viikko ja pieni hengähdyshetki kuplivan kanssa oli enemmän kuin tarpeen. Odottelimme seuruettamme ja sitten alkoikin syöminen!

taste of helsinki 2018

 

Taste of Helsinki järjestettiin tänä vuonna kadun toisella puolella edellisten vuosien lokaatiosta ja minusta uusi alue oli oikein kiva ja kompakti, erityiskiitos pitkistä pöydistä joita oli riittävästi ja muutenkin tuntui siltä että istumapaikkoja oli varattu tarpeeksi. Iso plussa myös uudesta maksujärjestelmästä, kortilla maksaminen oli todella kätevää. Markoissa oli toki ihan oma tunnelmansa, mutta koin tämän uuden maksujärjestelmän sujuvammaksi.

 

taste of helsinki 2018

taste of helsinki 2018

 

Aloitimme Winon tartarilla ja punakampela rilletellä. Hyvä valinta ja lämmin suositus! molemmat olivat herkullisia. Pääsin myös maistamaan uutta olutsuosikkiani (ainoaa olutsuosikkiani…) Brooklyn Breweryn Bel Air Sour– olutta, jota olen metsästänyt kaupoista ja Alkosta Taste of Helsinki-safarista saakka.

taste of helsinki 2018 taste of helsinki 2018

 

 

Päädyin tilaamaan ystävän suosituksesta Fabrikin maalaispatee-annoksen ja italialaisen risottopallon, joista toinen, nimittäin maalaispatee nousi koko illan suosikikseni. Se oli todella hyvää! hyvänä kakkosena tuli ihana, juustoinen, tuhti risottopallo.

 

taste of helsinki 2018

taste of helsinki 2018 taste of helsinki 2018

 

Illan jännittävimmat annokset söin Esperantosta, valitsin sinisimpukka- ja purjoannokset. Niistä etenkin purjoannos oli oikein mieleinen.

 

taste of helsinki 2018 taste of helsinki 2018

Päädyin maistelemaan Nollan sienivohvelia Emmi Nuorgamin suosituksesta (kiiiiitos!!!) ja valitsin samaan syssyyn Nollasta myös siikacarpaccion. Etenkin sienivohveli oli todella hyvää!

 

taste of helsinki 2018

 

En tietenkään voinut jättää syömättä Garden by Olon kukkakaaliannosta, koska se on yksinkertaisesti niin hyvää! niitä olisin voinut syödä kaksi samalta istumalta. Maistoin myös apukokilta Garden by Olon härkätatakia, joka oli myös tosi hyvää.

 

taste of helsinki 2018 taste of helsinki 2018

taste of helsinki 2018

Jälkiruoaksi valitsin Latvan hiillostetun tuohi-kerma-parfaitin, joka oli ihanan raikas ja kesäinen annos. Lisäksi haimme Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöannokset, heidän kirkastettu voi-jäätelönsä on taivaallista. Kaikki jäätelöt oli tehty eilen aamulla ja pakko sanoa, että Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöt ovat ehkä parhaita jäätelöitä mitä tästä maasta saa.

taste of helsinki 2018

taste of helsinki 2018

Kävimme myös hakemassa muutamat ”muulit” Stoli- vodkateltasta. Muulit olivat erinomaisia ja erityisesti ihastuttivat nuo upeat mukit. Mistähän niitä saisi hankittua myös kotiin?

taste of helsinki 2018

Olipa jälleen ihanaa ja herkullista! Taste of Helsinkiin ehtii vielä, tänään on vielä iltakattaus ja huomenna ehtii lounaalle. Nyt se kuuluisa sääkin suosii, säätä jännitetään tämän festarin lähestyessä aina. Menkää ja nauttikaa!