Skip to content

Hätäisen kokin vierasvara: vaaleat browniet

Tykkää

Pakko sanoa että olen ollut todella yllättynyt miten paljon olen viime aikoina leiponut. Ja vielä makeita leivonnaisia! olen ehtinyt muutamassa viikossa tekemään kaksi satsia Nigella Lawsonin tuplasuklaabrownieita, vaaleita brownieita ja sitruunakakun. Listalla olisi vielä vaikka mitä, myös suolaista.

Syytän tästä osittain Masterchef Australiaa, jota katsomme apukokin kanssa kaikki illat kun taapero on mennyt nukkumaan. Sieltä keksimme sitten kaikkia herkkuja toteutettavaksi kotikeittiöön. Olemme syöneet mm. wingsejä MC Australian innoittamana viime viikonloppuna.

Olimme menossa ystäväni uuteen kotiin ensimmäistä kertaa koko perheen voimin ja halusin viedä tuliaisiksi jotain syötävää. Nämä vaaleat browniet (vai ovatko nämä nyt niitä blondieita?!) saa tehtyä yhdessä kulhossa vartissa + paistaminen. Lopputulos on pelottavan herkullinen. Varoitus: jos et tykkää supermakeista jälkiruoista niin vähennä sokerin määrää reseptissä, nämä olivat sieltä makeimmasta päästä.

Löysin tälle reseptille esikuvan Instagramin kautta, seuraan aivan ihanaa ruokablogia nimeltä Half Baked Harvest ja heidän The Best Chocolate Chip Peanut Butter Swirled Cookie Bars-leivonnaiset kiinnittivät sattumalta huomioni. Muistelin, että leivonnaisten vastaanottajalla oli pähkinäallergia ja tarkistin, että mitä tapahtuu jos käytän leivonnaisessa maapähkinävoita. Ei hyvin eli nämä omani on tehty ilman ko. raaka-ainetta. Käytin myös taikinassa pelkkää valkoista sokeria, koska minulla ei ollut kaapissa tällä kertaa muuta.

vaaleat browniet

Alkuperäinen resepti Half Baked Harvest

VAALEAT BROWNIET

vuoka 21*21 cm

 

50 gr pehmeää voita kuutioituna
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,5 dl tummasuklaanappeja
(2 dl maapähkinävoita)

TEE NÄIN:

1. anna voin pehmetä huoneenlämmössä
2. lämmitä uuni 180 asteeseen
3. vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
4. lisää munat
5. lisää vaniljasokeri
6. lisää vehnäjauhot vähitellen
7. lisää suklaanapit
8. suojaa vuoka leivinpaperilla (ripottele vettä vuoan pinnalle niin leivinpaperi tarttuu pohjaan)
9. kaada taikina vuokaan
10. paista 180 asteessa 25-30 minuuttia, anna taikinan olla vielä hieman hyllyvää kun otat vuoan uunista, se tiivistyy jäähtyessään.
11. jäähdytä ja leikkaa paloiksi

HUOM! jos käytät leivonnaisissa maapähkinävoita niin tee näin: levitä vuokaan puolet taikinasta, lisää sitten maapähkinävoi ja kaada loput taikinasta vuokaan.